Тунис/Тема 3/

• 78 183
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Аз започвам обратното броене, идната седмица трябва да получа информация за полета по мейла.
Летим на 02.10 от Варна, надявам се да не се промени нещо в последния момент. По програма полетът е за 17ч., но ще разбера дали ще остане в толкова.
Някой друг за този полет? Хотелът е в Хамамет. Ние сме компания от 8 души.

# 616
Ние сме на 09.10 от Варна. Информация за полета нямам още. Нямам търпение вече.

# 617
  • Варна и...духом на Босфора
Читав,джиджан хотел е Фиеста бийч за Джерба.

Руски си е дип добре,знаят го доста хора.

Захладня,да знаете,нали аз да си кажа,ама докога?😆

Кой питаше за Джерба за централна улица с магазини?
Това не е Хамамет или Ясмин Хамамет да излезете от хотела и бам на главната.
Тук са четири туристически зони,над 120 хотела- Тотално отделени от районите където живеят и пазаруват местните.
Навсякъде,за да отидете от който и да е хотел ви трябва такси- Мидун,Мелита,Галела,Хумт Сук,Ериад,Бурго Мол

# 618
  • Beyond the Frontiers
Рано е за 2.10 или 9.10 за инфо. Тепърва днес получаваме 27-28-30.09.

# 619
В момента има ли драстични промени в часовете на полетите?

# 620
  • Beyond the Frontiers
В момента има ли драстични промени в часовете на полетите?
Отваряте сайта на летище и виждате полетите - часовете за вашата дата.

# 621
Благодаря, не се бях сетила. За 17ч. е обявен.

# 622
Аз бях гледала преди две седмици. Излязоха ми два полета сутрин в 6 и следобед в 17. Ще видим има време още.

# 623
  • Варна и...духом на Босфора
Аз бях гледала преди две седмици. Излязоха ми два полета сутрин в 6 и следобед в 17. Ще видим има време още.

Пролетното разписание се определя от авиокомпанията.
На 17.09 за Джерба полета от София кацнал без закъснение,за вчерашният мисля,също.

# 624
  • Sofia
Приключи и нашата първа почивка в Тунис, дали ще е последната - не знам, научила съм се никога да не казвам никога. Simple Smile Пътувахме с Абакс, специални благодарности на Галактик, но тя си знае. 🤗 Сутрешният ни полет излетя навреме и мина много добре, за което ухото, което ми създаваше проблеми непосредствено преди почивката е благодарно на пилотите. Simple Smile Перфектна организация от страна на Абакс, толкова много посрещачи от страна на агенция не бях виждала досега. Бързо ни разпределиха по автобусите и в 10 ч бяхме в хотел Симба клуб Винчи Марилия. Сравнително малък реновиран тази година хотел на първа линия, с големи и светли стаи, два външни басейна (основен и релакс), основен ресторант, снак ресторант, бар на басейна, стандартното лоби и нещо като винарна, до която така и не стигнахме. Два алакарт ресторанта, но за тях по-късно. Почти целият автобус бяхме за "нашия" хотел, така че трябваше да изчакаме за стаите, сложиха ни гривните и ни пратиха да пием кафе. Хотелът разполага с българско говорящ guest relation - тунизиец учил в България с перфектен български. Получихме си стаите и при плащане на туристическата такса беше първият културен шок и различията, с които тепърва щяхме да се сблъскваме. Simple Smile Евро банкноти емисия от 2002 и по-стари, независимо от номинала им не се приемат по никакъв начин. Безуспешни останаха опитите ми да обясня, че тези банкноти са официално платежно средство във всички държави в Европа и не само, но все пак се намирахме в Африка, а там правилата са други. Simple Smile Още ме е яд, че късно се сетих да им кажа, че нямам други банкноти и да видя дали ще ни оставят да спим във фоайето, но бях прекалено уморена да се занимавам с глупости, а и все пак бяхме на почивка. Помъкнахме багажа към стаите, сложихме банските и стартирахме почивката. Хотелът разполага с хубав пясъчен плаж с достатъчно чадъри и шезлонги, чисто и плитко море, без грам водорасли. Пазарлъкът е издигнат на пиедестал и буквално е превърнат в национален спорт, там всеки се пазари за всичко. Храната беше повече от добра, пилешко, телешко, пуешко, наденички, телешки дроб, салати, картофки, пици, ориз и зеленчуци, които се правят пред теб, пастички, цели торти, тарталетки, кексчета и многообразие от техните сиропирани сладкиши, достатъчно плодове и любимият ми шоколадов фондан, скариди, калмари, бейби октоподи, риба тон, сьомга и т.н. бяха на наше разположение. Вкусен прясно изпечен хляб и разнообразие от прясно изпечени и много вкусни кроасанчета, и най-хубавите мекици (от едно време), които съм яла напоследък. Прилично кафе от няколко кафеавтомата, любими ни станаха тези, които сами си мелеха кафето, плодове и сладолед през целия ден. Бях се наточила за фрешове от манго, пъпеш и т.н., но такива липсваха. Не съм фен на алкохола, но същият според мъжете не става, единственото горе-долу ставащо за пиене било виното. Всички са много усмихнати и любезни, опитват се да ти помогнат, а бакшишът по тези географски ширини върши чудеса. Някой се притесняваше за езиците, няма поводи за притеснения. Благодарение на първия им президент задължителни за изучаване в училище е френският, който се изучава от втори клас, английският също е задължителен, както и още един задължителен за изучаване чужд език по избор (немски, руски, италиански, испански и т.н.). Възможностите за комуникация са много, а в краен случай и жестовете помагат, хората са усмихнати и услужливи, винаги ще ти съдействат. Е, понякога нещата се случват по-бавно отколкото ние сме свикнали, но нищо фатално. Това беше първият хотел с българска телевизия, в който съм била в чужбина, не, че сме гледали ТВ, но признавам бях приятно изненадана. Чистят и се стараят по техен си начин, изключително впечатлена бях как миеха чашите (пластмасови за многократна употреба), които буквално само изплакваха под течаща вода и сипваха на следващия. 😂 Решихме проблема, като взехме чаши, които измихме по нашите стандарти, така всеки си "имаше" чаша. Първите 2-3 пъти ни гледаха странно, когато им давахме "нашите" техни чаши, в които да ни сипват, но после ни свикнаха. Както вече писах бакшишът върши чудеса, благодарение на него си имахме личен сервитьор, който всяка вечер ни пазеше "нашата си" маса със специално подготвена чаша за "витамините" (уискито) на ММ, което за негова радост оцеля в куфара. Simple Smile Като гости на Симба клуб Винчи Марилия имахме една безплатна екскурзия с посещение на старата Медина и пристанището на Сус, от която се възползвахме с удоволствие. А благодарение на увлекателния разказвач Боян, който беше наш гид, научихме много интересни и любопитни неща за миналото и настоящото на Тунис. Ясмин означава жасмин, но моите усещания за Тунис са малко по-различни и вместо ухания на жасмин усещах натрапчива миризма на канализация, която се засилваше всяка вечер особено на терасата. Стаята ни беше на партера, не знам как стои въпросът с канализацията, но всяка вечер по едно и също време миризмата се засилваше и с всеки следващ ден ставаше по-зле. Накрая, благодарение на неподозираните ми и от мен самата умения за пазарене и задължителния малък бакшиш, сменихме стаята, и миризмата изчезна. Simple Smile Посетихме италианския алакарт, който се оказа голямо разочарование - шведска маса с храна на самообслужване, нямаща нищо общо с италианската, но поне се отчетохме, само виното беше по-различно от това в основния ресторант. Хотелът разполага с амфитеатър и дискотека, до които така и не стигнахме. В заключение, изкарахме си добре, починахме си и събрахме още малко слънчеви лъчи за предстоящата зима. Simple Smile Динарите, които не успяхме да похарчим за джунджурийки и бакшиши, обменихме без проблем на летището.
Ако някой има въпроси, съм на разположение.
П.С. Добър интернет на цялата територия, в стаите и на плажа.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 19:04 от Crystal_Noir

# 625
Хайде, не остана- утре 25.09. летим от Варна за Енфида.
Ще бъдем в NOVOSTAR KHAYAM GARDEN BEACH & SPA

# 626
  • София
Върнахме се живи и здрави от Джерба. Съдейки по реакциите на хората в самолета , нашия хотел е бил най хубав защото нямахме никакви оплаквания. Бакшиш оставяхме всеки ден в стаята понякога динари, понякога по 1 долар- винаги се взимаше и имахме приятна изненада оставена на леглото на негово място. Само един сервитьор отказа долара с оправданието че такава валута не може да взима, всички други си го взимаха без проблем. Екскурзията до Ксар Гилан- супер преживяване с няколко допълнителни спирки - най високото място в Джерба, берберско селище и тн. Емералд както винаги се представиха на ниво. Ходихме до Джерба Худ - таксито ни спря едно момче да ни развежда из улиците. Това дете ни скри шапките на всички - взимаше но телефона и правеше невероятни снимки и клипчета пред рисунките. Ако някой има конкретни въпроси да каже . Купихме Сим карта от летището с 30 гб и не я изразходвахме до края, ако някой я иска ще му я дам с удоволствие. Доколкото видях може да се зареди онлайн ако свърши интернета , но предполагам поне 10 гб има

# 627
Едно от момичетата от компанията ходи вчера да офисът да плати Сахара. Не можело предварително... А миналата седмица като им писах и им казах че ще отидем казаха добре.
Както и да е чакаме вече другата седмица да се обадят за документите.

# 628
  • гр.Варна
dornrose в кой хотел бяхте? И при нас се оказа,че само ние сме доволни от хотела си.Всички останали имаха оплаквания.

# 629
  • Beyond the Frontiers
Едно от момичетата от компанията ходи вчера да офисът да плати Сахара. Не можело предварително... А миналата седмица като им писах и им казах че ще отидем казаха добре.
Както и да е чакаме вече другата седмица да се обадят за документите.
Зависи колко време има до пътуването. Емералд приемат до 20 дена преди тръгване. Онекс и Абакс до към 7 дена преди тръгване.
Като цяло изготвят ли се веднъж документите за пътуване, вече отказват.

Препоръчвам екскурзиите да се добавят към момента на доплащане на резервация.

Общи условия

Активация на акаунт