ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 183
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Моето дете е на 4 години и половина. Казахме му, че в на мама коремчето има бебе и т.н. Прие го учудващо добре. Отделя играчки за бебето, негови дрехи, които са му малки вика да са за бебето и т.н.. Мен също много ме е страх, защото ние с таткото си го гледаме само и връзката ни е много силна. Не мога да си представя, че ще обичам някой повече от него. Знам че това са излишни притеснения, но това е положението. Само се надявам всичко да е наред и всички да имаме щастливи финали.

# 481
Здравейте, плахо се включвам и аз. Бременна съм в 8+5 г.с. с второ дете, разлика живот и здраве четири години с първото. Аз още не мога да го осъзная и както и първия път, ще чакам поне първа фетална да мине, докато съобщим на близки и приятели.
Идвам да си помрънкам - много, много ми е лошо. Не повръщам, но този постоянен гаден махмурлук ме убива. Редувам два три продукта и това е. И първия път беше така, но явно бях забравила Grinning Тогава премина към 12 г.с., дано и сега е така.
Вие как сте?
С работата приключих, съобщих, че ще съм болничен почти от теста и добре че - аз събирам кураж по половин час сутрин. да стана да си среша косата, каква работа ... С детето сега ми е трудничко, но имам помощ за моя радост.
Зачетох се в коментарите с интерес, ще има какво да си споделяме, дъъълго ще е чакането, дай Боже с щастлив финал за всички.

# 482
Имам две деца, сега очаквам трето. И не мога да кажа, че обичам някое от тях повече от другото. И на децата ми са им го казвала. Сърцето на майката е голямо, в него има любов за всички. Гледах племенницата ми, от както беше на 2. Тогава се запознах с вуйчо й. Не я обичам по-малко от родните ми деца. Вече порасна, студентка е, красива и млада жена, но в спомените ми е онова малко пате, с което рисувахме с часове и играехме на детските площадки.

# 483
Добре дошла, Миглена,

Разбирам те за гаденето и умората. И при мен са постоянни и ужасни. Чак забравих какво е да се чувстваш добре. И нищо не ми се яде. Или ако ми се дояде нещо хапвам и не ми харесва. Sad Та много малко се храня. Надявам се по-скоро да минава този период.

# 484
Здравейте мами,

Добре дошли на новите дами! ^_^

аз да ви се оплача, вече 10 дни съм настинала и едва днес мога да кажа че имам подобрение. Незнам дали се дължи на отслабен имунитет от бременноста и на факта, че няма как да ми изпишат силни лекарства.. в този ред на мисли, пазете се че е страшно с тия коктейли от вируси :Д

За болничните и работодателя ми, поради нестандартни обстоятелства, ми се наложи да съобщя доста рано. Приеха го много добре, супер разбрани. Заради същите обстоятелства с работното място обаче, ще ми се наложи да изляза в продължителен болничен от началото на април, макар че не ми се щеше. До колкото разбирам, АГ дава първи болничен от 14 дни и след това изпраща в болница за изследвания и евентуален прием от където дават 30 дневни болнични в последствие до 180 дни преди 45 дневния болничен за раждане.

В понеделник съм отново на преглед, като вече си взех направлението от ЛЛ за следене на бременност и само всичко да е наред, ще ми правят картон. Тогава ще съм 10с3д.

Още не съм решила какво да правя с БСХ / ранна фетална / пренатест.. голяма каша ми е в главата и факта че в моят град няма такива специалисти и ще ми се налага да пътувам кой знае къде, не помага особено.

# 485
Момичета, аз да попитам как борите главоболието?

И аз съм от вчера с главоболие, не спира и не спира.
И гадене естествено.

Казах на шефката, зарадва се, олекна ми много.

# 486
Цял ден хапвам по нещо и спрях да повръщам. Вечер най-много ми се гади и сутрин. Днес не съм повръщала, направо е постижение. Предходните 5 дни бяха без пропуск.

# 487
Да ви се похваля - днес повърнах в парка... 😅
И друго - обмисляли ли сте каква грижа за кожата ще използвате против стрии и от кога? Преди съм ползвала Bio-oil и останах много доволна. Сега май пак към него се насочвам.

# 488
Аз по препоръка вече ползвам козметиката на VZK-бюджетни съм и уж стават. Но да си призная не съм много редовна, имам крема и олиото и когато се сетя си мажа корема, гърдите и бедрата. Честно казано не се тревожа много, защото вече имам стрии. Качвала съм и съм сваляла килограми многократно.
Сега пак съм качила, защото преди да разбера, че съм бременна спазвах много диети заради псориазис, а сега ям всичко и това ми се е отразило както на болестта, така и на теглото.
Да ви се похваля - днес повърнах в парка... 😅
И друго - обмисляли ли сте каква грижа за кожата ще използвате против стрии и от кога? Преди съм ползвала Bio-oil и останах много доволна. Сега май пак към него се насочвам.

# 489
Аз си взех масажен лосион, масло и олио на Palmers.

# 490
Здравейте, мамчета! Включвам се към вас в 6г.с+6. Миналата седмица чухме сърчицето, докторът ми каза да чакам спокойно детето да си расте и на преглед за записване за ЖК края на март. Имам детенце на година и осем месеца, та всичко ми е много прясно. Симптомите да ми същите като миналия път -гадене привечер. Засега съм в добро настроение и най важното - стабилно! Разлики - този път много бързо си проличава - коремчето ми е такова каквото е било преди в 12 седмица. За стрии използвах олиото на Палмърс, пак ще си взема от него.
Има ли друга мама, при която ще се получи застъпване на майчинства?

# 491
Здравейте! Всеки ден влизам да проверявам групичката ни и следя какво се случва, та да се включа по темата със стриите.
- Не съм сигурна дали съм една от малкото жени или съм единствена, но не се притеснявам от стрии и честно казано не ми се занимава да се мажа...
Просто пия много вода и се надявам хидратацията да помага достатъчно.

Откъм симптоми: успещам като че ли разтягането на матката и се чудя дали това продължава през цялата бремемнност, или в един момент поне усещанията намаляват.

Спи ми се...искам да спя, а все е неудобен моментът.😀😀😀

Аз утре рано ще изследвам прогестерон, за да покажа изследванията си в сряда на АГ, тъй като поставям вагинално утрогестан от близо 2 седмици поради нисък прогестерон.

Нямам желание за интимни взаимоотношения. Никакво.
При вас върви ли си интимния живот?😀 да не би да съм в грешка нещо и ако съм - какво да се направи?😀...

# 492
Ans, и аз нямам никакво желание. Искрено не ми се занимава, поне засега 🤣 не си само ти.
Аз вече втора седмица съм на прогестерон 3*2 през устата, не съм го изследвала,просто след първия преглед ми го изписа и ми каза да го пия по тази схема до следващия преглед, който е на 19-ти.

# 493
Привет, момичета! И аз почвам мазането за стрии, точно ми пристигна този лосион, който си бях поръчала:

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B08YYQ7L4W?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

Има хубави отзиви, да видим.

Иначе моите симптоми са много на случаен принцип. Вчера ми беше супер емоционално и се разплаквах от всякакви неща (а по принцип рядко плача), днес ми стана зле от сладка закуска, но пък като се посъвзех имах сила за малко работа с растениятс, вчера ме болеше и ниско в корема, въобще.... 😁 Гаденето идва също случайно, но поне не съм повръщала досега. Иначе гледам да почивам максимално - то няма и друг вариант, супер лесно се изморявам, и спя колкото мога. Когато работя от вкъщи, ако не дремна 20-тина минути на обяд, следобедът мога да го отпиша, а събота и неделя спя по няколко пъти на ден. Както ми се струва - съвсем обичайни неща Simple Smile
И понеже анс беше питала - никакво желания за интимност, грам. Става ми терсене от всякакви неща, обострено чувствителна съм към всякакви миризми, и понякога нямам желание дори да бъда докосвана. Отделно и се притеснявам как би се отразило на бебето. Ще видим дали ще се запази така и след първия триместър.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 17:30 от Moonlit

# 494
Относно стриите с първата ми бременност се мазах постоянно, но до 7 месец почти нямах корем. В 8 месец корема ми порасна изведнъж и естествено се появиха много стрии. С тази също ще се мажа, но не очаквам да помогне. Според мен си е до кожа и до човек.

Общи условия

Активация на акаунт