ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 211
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
🥹 Ето ги:

# 406
blondyberry аз сам малко неориентирана като цяло, но ми се струва, че виждам точица ако това търсим.

# 407
На това отгоре е линията,с която измерва колко милиметра са.В тези черничките,аз поне не виждам друга точка вътре.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 17:26 от blondyberry

# 408
Стига се шашка, нормално е. Прегледа в 5 седмица е за установяване къде е бременността (вътрематачно или извън). Чак в 6-7 се търси ембрион.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 17:17 от ВаНиЛа

# 409
Момичета,сега се загледах в моята снимка и виждам само сакчета,не се виждат точици,това ок ли е🤯 тогава бях в началото на 5 седмица...

Аз бях в шеста гест.седмица миналата седмица и се видя сак и жълт.мехурче.
Не се притеснявам, тъй като всичко е индивидуално...Ще разбера в петък дали всичко е ок.

# 410
blondyberry, нормално е. При мен в 6+4 по ПРМ и 5+6 според овулация се видя само плоден сак и жълтъчно мехурче. Седмица преди това нямаше нищо на УЗ.

Сега се връщам от преглед в 7+5/7 г.с и имаше ембрион с пулс вече. Не го измерихме пулса, но отговаряше на 6+2/6+3, т.е малко назад върви дори спрямо овулация. Макар че на мен много ми се пишкаше и докторът каза, че може измерването да не е много точно. Нямам намерение да се панирам, аз очаквах тази бременност да свърши като БХ и ще съм на нокти още време, ама изглежда си расте.

# 411
Отчет от първия преглед.
На мястото си е, има жълтъчно мехурче и ембрионче (наченки на зародиш, както пише в амбулаторния лист). След три седмици каза, вече да си взема направление и да отида пак, за да се установи сърдечната дейност и да ме регистрират. Сега обаче две седмици до 19-ти ще съм на тръни, докато ми дойде часа за преглед при моя доктор. Моля се тогава да чуем сърчицето. Леле, много повече го мисля от първата бременност.

# 412
Мина и моят преглед вече съм в 7г.с и 5 дни,чухме пулс за сега всичко си е наред,ще чакам да стана 10г.с и да си взема направление за следене.Ще се следя в Майчин дом в София при доктор Славов.БХС ще го направя в Искър клиник при д-р Стратиева.

# 413
Привет, момичета! Честито на всички със сърчица и добри новини! Блонди, на мен си ми изглежда напълно ок сканът като за седмиците. Другият път ще видите ембрионче 🤞 Мами, браво, добре изглеждат нещата!
Аз имам за споделяне малко информация: обадих се в клиниката на д-р Калчев да питам за първа фетална (при д-р Чучумишев), че е малко объркващо написано на сайта им. Оказа се, че първата фетална (след 10-11 седмица), е всъщност БХС, та се отказах. Смятам да правя Пренатест така или иначе.
Втората информация е за самия Пренатест. Пак имаше разминаване между различните секции в сайта на фирмата, която го предлага, та им драснах един мейл. Върнаха ми обаждане сравнително бързо, за да ме информират, че вече не работят с немската лаборатория, която на сайта им пише, че реално прави теста. Вместо това, работят с някаква американска лаборатория. Понеже нямах възможност да говоря подробно по телефона, а и предпочитам да прочета и да си проуча нещата, помолих да ми пратят нещо в писмен вид на мейла. Отказаха, като предложиха вместо това да се чуем пак, когато ми е удобно. Тоест, предполага се, че вземам решението къде да направя  важен и скъп тест на база на анонимна информация, споделена по телефона. Не ми се струва сериозно това и ще търся друг вариант. От преди бях набелязала Вижън като втора възможност и след днешните препоръки ще проуча по-подробно.
Иначе неинвазивен тест може принципно след 9 седмица. Идеята е, че се изследва проба от кръвта на майката, и за целта трябва да е наситена с повече клетки на плода. Тоест, няколко седмици след 9-та би трябвало да има дори повече материал за изследване. Аз си мисля за 12-та седмица да го правя, а тукашният ми лекар направо ме планира за 13-та.
допълнение
Днес пусках и разни изследвания за прегледа ми утре. ЧХГ излезе почти 206,000, което отговаря на 12-та седмица, аз съм 9-та. Чудя се защо така, идеи? Б12 ми е леко над норма, а феритинът 33 мг/л при референтни 15-150. Как ви се струват последните две?

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 19:45 от Moonlit

# 414
Добър вечер, прекрасни момичета🙃Днес попаднах на инфо за един пренатален тест,можете да хвърлите едно око. На мен днес цял ден ми беше зле, но пък еуфорията от бременността не ме пуска,чувството е неописуемо🥹

# 415
Moonlit, двете изследвания (БХС и пренатален тест) търсят едни и същи проблеми, но по коренно различен начин и не са взаимно заменими.

Биохимичния скрийнинг е статистическо изследване, което няма 100% достоверност. Състои се от няколко части- кръвна проба- устсновяване нивата на papp- a и beta- hcg, втората част се състои в ехографско изследване (така наречената ранна морфология) чрез което се измерват нужните маркери. Отделно се събира и информация за възрастта на бременната и други подобни. Цялата тази информация се съпоставя с база данни и на базата на получените резултати се изчислява какъв е процентния риск за някои от най-често срещаните синдроми, спрямо статистиката от базата данни. Всичко това се прави в 12-13 г.с.

Пренатестът е днк изследване и има почти 100% точност. Той може да се направи най-рано в 10 г.с. Има и различни пакети, които изследват много повече рискове и хромозоми (моят лекар ме посъветва да пусна най-базовия).

Редактирам се, за да ви кача основния пакет на Vision. Дори той изследва много повече рискове от БХС.

Yolkata, честито сърчице! ❤

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 22:34 от ВаНиЛа

# 416
Привет, Ванила! Благодаря ти за допълнителното инфо за БХС, явно съм останала с грешното впечатление, че е само кръвното изследване, без ехографски преглед. Така ми се вижда да има повече смисъл. Иначе това, че е статистическо изследване, а Пренатестът е индивидуално и с висок процент на точност ми е основната причина да предпочета пренатален. Сега ще гледам пакетите на Вижън, благодаря ти пак! 🤗

# 417
Да, то си е отделен кръвен тест, но резултатът от него се получава от комбинацията му с ехографията и останалата информация за бременната.

# 418
Момичета, аз да попитам как борите главоболието?

# 419
Аз от вчера съм с неразположения в корема - като се натисна леко долу ниско в корема болката е сякаш ми се пишка, отивам да се поканя и не става, нито това, нито другото....Имах леки болки и в кръста...Какво точно се случва и аз не разбирам.....Нямам проблеми с ходене до тоалетната, но сякаш съм се подула.....и като хапна нещо малко ми става тежко......вода пия по 1,5л. на ден...Ето ми подутия корем......................Много е неприятно..

Общи условия

Активация на акаунт