ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 224
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета! ☺ Обмисляте ли да направите Пренатален тест и ако да - спряхте ли се на конкретна лаборатория/фирма? Слънчев ден! ☺

# 391
И на мен ми беше супер лошо и ядох баница с айрян и вече ми е по-добре. 😁😁

# 392
Нов ден, нов късмет, момичета!

Бих искала да ви попитам дали обмисляте да си поставяте ваксина срещу ковид?

Категорично не на каквито и да е ваксини!
Ваксината срещу коклюш или Tdap е в трети треместър.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 10:25 от Фрида

# 393
Здравейте, момичета! ☺ Обмисляте ли да направите Пренатален тест и ако да - спряхте ли се на конкретна лаборатория/фирма? Слънчев ден! ☺

Този тест доколкото знам се прави от 10 г.с нататък. Аз съм в много ранен етап и към момента не го мисля. Но виждам, че няма разлика в нищо друго, освен в цената. Призовавам по компетентните да се изкажат.

# 394
Аз днес сутринта бях с леко гадене, докато не хапнах. За сега всичко поне в това отношение е идеално. Ходих снощи на частен прием при лекар, но той каза, че няма нужда да ходя при ЛЛ и ми пусна болничен. Не било добра идея да се разхождам при нея, при болни и прочие. Да съм лежала и почивала поне няколко дни. Като се замисля не съм се спряла от трансфера. Пътувания из страната с колата, разходки и т.н. и сега се кротнах. Отказах се от срещата със Сигридов в понеделник. Гинекологът каза да намаля пътуванията поне за кратко, а ходенето ми до София е 2 пътувания по 400 км в посока. Бях наела дори апартамент...

Тези тестове съм ги правила. Преди много години. Нямам спомен за фирма. Не бяха толкова разпространени. Излезе ми повишен риск от ранно раждане. Ама още в 12 г.с. ми го казаха и тестът само потвърди. Да съм го правила в 15 или 18 г.с.

# 395
Аз днес сутринта бях с леко гадене, докато не хапнах. За сега всичко поне в това отношение е идеално. Ходих снощи на частен прием при лекар, но той каза, че няма нужда да ходя при ЛЛ и ми пусна болничен. Не било добра идея да се разхождам при нея, при болни и прочие. Да съм лежала и почивала поне няколко дни. Като се замисля не съм се спряла от трансфера. Пътувания из страната с колата, разходки и т.н. и сега се кротнах. Отказах се от срещата със Сигридов в понеделник. Гинекологът каза да намаля пътуванията поне за кратко, а ходенето ми до София е 2 пътувания по 400 км в посока. Бях наела дори апартамент...

Тези тестове съм ги правила. Преди много години. Нямам спомен за фирма. Не бяха толкова разпространени. Излезе ми повишен риск от ранно раждане. Ама още в 12 г.с. ми го казаха и тестът само потвърди. Да съм го правила в 15 или 18 г.с.

Преди време си мислих, че като разбера, че съм бременна ще си взема веднага болнични и ще си почивам...Но.....При всички изследвания...Си трябват пари......Сякаш набързо излязох от филма, че ще си почивам вкъщи Grinning

Не че няма да се справим и без да работя, но скуката би ме разболяла буквално...Може би ще си помисля за малко почивка другата седмица...Работата ми не ме натоварва нито психически, нито физически към момента и точно затова много го мисля. Натоварвам се като работя допълнително (по свой избор) и освен всичко имам излизания с приятели, пътувания при роднини в други градове...сякаш това е по-натоварващо от работата ми.....

Теглих чертата и разбрах, че не работата, която си ми носи доходи, а всички други извън нея неща ме натоварват ...Вкъщи прахосмукачката робот чисти. Съдомиялнята мие. Пералнята пере. Дори домакинстването вече е модерно Grinning и не толкова натоварващо.
Аз дори като шофирам не се натоварвам, но организмът ми може би СЕ натоварва, не съм сигурна.
Надявам се в петък да чуя, че всичко е наред и вече ще трябва да намаля темпото....

Трябва да си почиваме активно.

# 396
Бременността не е болест, за да лежим 9 месеца, а после още 2-3 години вкъщи с детето и тотално полудяваш.

За мен лично, ако няма проблеми и неразположения, при една нормална бременност, е по-добре жената да си работи, докато може, ако работата го позволява. Освен това пътувания, спорт и социални контакти дори са препоръчителни. Не разбирам жените, които нямат кофти симптоми и излизат в болничен в първия възможен момент. Аз не работех, но не по мое желание с първата бременност и като детето направи годинка, вече нямах търпение да започна работа, много се бях уморила да съм само домакиня, да нямам цели и постижения и да не допринасям за семейния доход. Но примерно, ако си имате хобита и страничен собствен бизнес, може би е добра възможност да ползвате времето за това. И, разбира се, ако не се чувства добре жената, също е окей да си излезе болничен.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 11:38 от mommy22

# 397
Привет,

Някой беше питал за препоръки за ФМ в София. Моят лекар ми препоръча Оскар Клиник - д-р Мария Янкова и МЦ Марковс - д-р Елена Павлова, като клиники с най-добрата апаратура в София. Отделно знам за д-р Чучумишева в МЦ Калчев. За Оскар прочетох лоши ревюта за много чакане в интернет и в крайна сметка записах за мен в Марковс.

Относно работата - аз съм със собствен бизнес и нямам много измъкване, но намалям развитието, делегирам каквото мога и си почивам на макс. Като цяло се чувствам като парцал и нямам сили за нищо. Ако бях на работа някъде, също щях да взема болничен, просто защото не съм ефективна и допускам много грешки.

За пренаталните тестове и аз ще правя. Пак лекаря ми препоръча техния си в МЦ Афродита - Vision. Не съм ги разучавала още, но пък имам дата - първи ден от 10 г.с. - 27.03.

За ваксините съм против.

# 398
Ели, аз също съм записана на преглед при АГ, които смятам да ме следи чак на 18.03. Ако нещо ми се наложи преди това, мисля от ЛЛ да взимам болнични, защото АГ-то при които се следя сега на частно, не издава.

Искам да ви споделя нещо, понеже съм с много смесени чувства дали се постъпва така. На 29.02 ми беше прегледа на който се видя ембрионче в матката. После на 01.03 слетобяд получих кафеникаво зацапване, което продължи до на следващия ден, сутринта и после спря. Веднаха се свързах с наблюдаващия ме АГ, който каза, че след като предния ден съм била на преглед няма смисъл пак да ходя и да го ръчка, че да не стане по-зле, каза ми да пия Витамин С, спря ми кръворазреждащите и добави Витамин К. Също така, приемам прогестеронови препарати, защото е ин витро бременност. Оттогава зацапването не се е повторило, но ме гложде ужасно, дали не трябваше да ме викне на преглед, дали аз не трябваше да си ида другаде на преглед. Особенно след като прочетох написаното от anichka.bs

В интерес на истината, аз вечерта след като се прибрах от 1вия ми преглед, за първи и единствен път имах зацапване по тоалетната хартия, червеникаво, по бельото не. Уплаших се, зачетох се в интернет и намерих информация, че в малки количества не би трябвало да се шашкаме особено след вагинален ехограф и полов акт. При мен това съвпадаше като информация и нищичко не направих по въпроса, просто не си позволих да се плаша и повече не съм имала такова зацапване. Споделям, защото казваш, че и на теб ти се е случвало след прегледа ти. Ако продължава повече от няколко часа, тогава бих се тревожила.

# 399
Здравейте, дами,
Радвам се да видя, че сме станали доста повече 😊🌷

*Purple*, аз съм в Надежда за всичко и там ще ми бъде БХС при д-р Михова, всички, с които съм разговаряла казаха, че е много добър специалист. Моят час е за 28.03., тогава ще съм 12+4 и ще видим, надявам се на най-доброто.

Harmony25, аз засега съм на мнение, че ако не е необходимо няма нужда да се прави, но ще реша на база резултатите от БХС.

При мен сякаш леко отшумява гаденето вече, макар че днес е особено много, но предните дни почти не и засега повръщах само 1 ден, надявам се да приключим с гадните симптоми и само да се радваме на хубавото време по най-добрия възможен начин.

По препоръка на лекаря ми съм вкъщи и с повечко лежане, затова се наложи да съобщя на шефа ми и моя отдел вчера и го приеха много добре, засега до края на месеца ще си остана да работя от вкъщи и вече после докогато се чувствам ОК. Повечето ми приятелки мами, с които сме говорили по темата, казват че съжаляват, че са работили до последно, аз със сигурност не мисля да оставам, просто защото ще има да правим малко освежаване и място вкъщи за грахчето, а и да се насладя на "последните мигове спокойствие" - точен цитат от мама на 4 м. бебе 😂

Колкото до тренировки, засега съм пас, дори препоръката е макс 1 час на ден разходки и то разпокъсано на по 10-15 мин. Надявам се след 3тия месец да стане всичко по-хубаво и да мога поне разходки да си правя и малко социализиране 😊

Поздрави на всички 🌷

# 400
Tulip19, така е, важното е на Феталните морфологии всичко да е наред! Simple Smile

Аз също се следя в Надежда засега и ФМ ми е при доктор Чачева на 22.03 - мисля, че всички специалисти там са много добри. Simple Smile

# 401
Благодаря ви за препоръките за феталната морфология, разгледах ги и си запазих при доктор Парлова в Марковс. Запазиха ми час в началото на април. Тогава ще съм в 13 седмица.

При мен също отшумя гаденето. Все още си я има умората, спрях да тренирам, защото ми прилошаваше. Доста съм ограничила излизанията. Надявам се да се почувствам по - добре, защото съм свикнала повече да се движа.

Взех си направление от личния лекар и на 15 ми предстои преглед и при гинеколог по Здравна Каса.

# 402
Здравейте момичета, моят АГ ми препоръча Vision също. Без това се колебаех между него и Prenatest след като прегледах темите във форума.
Така че, живот и здраве първата седмица на Април ще направя теста в 10г.с.

А за сърчицето, миналата седмица бях в 5+4 и се видя туптене. На днешния преглед (6+4) се и чу Simple Smile

# 403
Момичета,сега се загледах в моята снимка и виждам само сакчета,не се виждат точици,това ок ли е🤯 тогава бях в началото на 5 седмица...

# 404
Момичета,сега се загледах в моята снимка и виждам само сакчета,не се виждат точици,това ок ли е🤯 тогава бях в началото на 5 седмица...

В 5 г.с. бебето достига 0.2 см. Реално точици са били на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт