Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на болничния отпуск и уволнението?
Какви са препоръчителните дози витамин D по време на бременност?
Какво е Пролутекс и Утрогестан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на болничния отпуск и уволнението?
-
Какви са препоръчителните дози витамин D по време на бременност?
-
Какво е Пролутекс и Утрогестан?
-
Какви са правата на бременната жена в България по отношение на уведомяването на работодателя за нейната бременност?
-
Какви са обичайните симптоми на ранна бременност и как да се справим с тях?
по темата за следенето, аз съм при мъж, имала съм винаги много разочароващ опит с жените-гинеколози, при които съм ходила, така че съм напълно ок с този вариант, а и съм отдавна претръпнала откъм неудобство. Кофтито е, че лекарят ми не работи в болницата, където искам да раждам, и вероятно ще ме изражда непознат човек. Но пък съм си решила за конкретната болница, защото са много подкрепящи естественото раждане, а аз искам да раждам естествено.
но аз усетих, че нещо не е наред, тъй като имах сериозни болки в един кратък период, зацапвания почти през цялото време и в един момент всичко просто спря. Започнах да се чувствам така, сякаш не расте живот в мен, ами всичко си е по старо му. Тогава вече знаех със сигурност, че нещо не е наред и на сутринта беше ясно, че е спонтанен. Сега съм спокойна, защото се усещам по различен начин. Дори да са ми слаби симптомите (направо си е късмет) знам, че всичко е наред, тъй като си ме придърпва долу в дясно, пия си но шпа-то и отшумява, гаденето си е на моменти, с дълбоко дишане успявам да го контролирм някак, както и с глътка-две кола, както ви споменах по-рано. Няма ли зацапване, значи всичко е наред 🙏 Иначе всяка сутрин се будя все едно съм с много тежък махмурлук и спала не повече от 2 часа 😁😁 до 15тина минутки минава, ама си е голям зор 😂 Броя и аз дните до следващия преглед ( остават 6 😁 ). Както АГ ме посъветва, гледам да съм позитивно настроена. Дертовете не са важни, нали знаете - това, което не е дошло, то не е отминало. Стискам палци на всички да изкараме лека бременност и живот и здраве да гушкаме розови бебета ❤️