ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 177
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм си купила това кремче за стрии, но още е рано да се мажа. Кожата ми е податлива и ме спаси първата бременност с близнаците. Имам си стари стрии от едно рязко отслабване като ученичка и доста се чудех с какво да се мажа като забременях. Тогава ми препоръчаха тази козметика. Вземах си я от Англия или София. Не беше много разпространена.
Иначе за интимност- след ин витро съм и ми е забранена. Отделно с това гадене изобщо не ми е до секс. Дори за целувки не се сещам.

# 496
И аз трябва нещо да взема да се маже, че съвсем забравих за стрийте, първа бременност ми е и за много неща не се сещам. Добре, че сте вие момичета Simple Smile

Да питам, понеже бяхме коментриали назад по темата, но нали 🧠 ми е размекнат, та нещо не мога да се сетя. Дали 8 г.с. ми е рано за направление за ЖК? Някой от вас взимал ли е от тогава?

# 497
Преди няколко дни моят мъж ми взе талон 9 за ЖК, но съм на 21.03 на преглед. Тогава ще съм в 10 г.с.

# 498
А направление 1 за ЖК е 12-та седмица, нали?

# 499
Направлението за ЖК не е ли номер 9?

# 500
Направлението си е направление. За женска консултация се взема талон N 9. На мен ми казаха да отида в 10 г.с. Предишната бременност се записах в 7 г.с.

# 501
Moonlit, точно от тази марка останах доволна и аз, но от класическия вариант. Има ли причина да си избереш натиралния пред класическия?

Аз взех миналата седмица направление и съм планувала първия преглед в 10 г.с. До колкото разбрах зависи от лекаря - някои искали да се отиде в 8 г.с., а други 11-12 г.с.

# 502
Направление 9 не е ли за гинекологичен преглед просто? Доколкото четох в сайта на НЗОК, за да започнат да ни водят на ЖК по програма "Майчино здравеопазване" се издава направление 1.

# 503
Здравейте, редовно ви чета, но само веднъж бях се включвала до момента. Страхотно е, че вече имаме и повече близнаци в групата. Имам племенници близнаци и като цяло мн близнаци в компанията, включително и съпругът ми е близнак. Миличкият много се надяваше на близнаци също. 😀

На 07.03 бях за първи път на преглед (втора бременност) в 7 г.с. видя се малкото човече и се чу пулс, казаха, че си отговаря точно към момента. Следващият ми преглед ще е на 28.03 и направо не знам как ще издържа до тогава.

Споделила съм на няколко приятелки от работа, а на другите и на родата още не сме, защото много искам да им направя видео реакции, така бях направила и с първото дете. Някои обаче ме бяха усетили и подозираха. Надявам се сега подозренията да са по-малко.

От днес обаче започнах май нещо да се разболявам, кихане, болки в гърлото, отпадналост, запушен нос. Уж пия и биозин мама, но ефект няма. Отделно от това ми е тежко на корема, подува се, изведнъж се изду за 1 седмица и ако върви с тези темпове до 2 седмици ще съм като в 15 седмица, а с първата бременност до 10 седмица имах плосък корем и без проблем си носех обикновените дънки. И страшно много ми се спи, постоянно ми се спи, с първото дете нямах такива неразположения. Не съм повръщала до сега, с първата бременност също не съм.

Аз смятам да работя до средата на юли, силно се надявам да успя до тогава, защото до края на юни имам да изкарам един курс по английски от работа, който е 2 пъти седмично и не ми се иска да го прекъсна. Работата ми е изцяло на компютър, може би не знам как ще изкарам толкова време да седя по близо 8 часа на ден, но ще опитам.

На колегите мисля да споделя след прегледа в 10 седмица освен ако по-изключение не се наложи по-рано.

За интимност с този подут корем определено и аз нямам никакво желание.

# 504
Ванила, спомням си, че като избирах гледах състава и отзивите и този повече ми допадна. Много е хубаво да знам, че и ти си пробвала тази марка, нищо че другият вариант, и си останала доволна Simple Smile

# 505
Добро утро!

В това видео има информация от специалист за пренаталните тестове.
Който желае, ето линк: https://codehealthplay.bg/title/izsledvania-i-testove-po-vreme-n … -bremennost-ep-8/.

# 506
Момичета, препоръчайте нещо за повръщане без джинджифил!

# 507
Момичета, и аз идвам с въпрос за гаденето и повръщането...направо ме съсипва сутрин. Нито ми се повръща, обаче ми застава между гърдите  и направо...знаете чувството какво е😭

# 508
Moonlit, при мен също е така със симптомите. Непостоянни и изненадващи са всеки ден Grinning

Аз да се оплача, че днес ми стана супер зле на тренировка и не знам какво да правя. Бях си взела седмица почивка и днес доста се изненадах, че така се случи. Първо, че много се задъхвам на леки упражнения, второ, че ми се зави свят разтреперих се цялата и ми се догади. С първата бременност не съм спирала да тренирам и не си спомням да съм се чувствала толкова зле… Sad

# 509
Момичета, препоръчайте нещо за повръщане без джинджифил!

Ще напиша какво работи при мен - Ям с малки порциони няколко пъти на ден, пия на малки глътки лимонена вода.
Пия МВ сутрин и на обяд В комплекс. Пойнякога смуча лукчета и ментови бонбони, това май повече помага на гърлото след повръщане. Имам витамин Ц за смучене и това използвам. Посъветваха ме да опитам солети още преди да съм станала от леглото и студено мляко вечер, но не съм. Ям лимони. Лимонено масло малко по кожета под носа и врата.

Газирана вода не! При мен имаше ужасен ефект.

Само сутрин ли ти се гади? Много е гадно, знам.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 10:31 от Фрида

Общи условия

Активация на акаунт