ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 419
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Dreams.come.true, уау, за пръв път чувам лекар да разрешава бира и вино, дори и в минимални количества. За мен си е извън въпроса, но затова пък съм редовна с кафето Simple Smile

Ванила, ако ти помага за запека и не е повече от чаша на ден, ми се струва като много по-добрият вариант, отколкото да си постоянно запечена. Не стига, че причинява допълнителен дискомфорт, но и не е хубаво да не изхвърляш отработените вещества.

Иначе прекрасно те разбирам, че искаш да изчакаш да видиш сърчице, преди да планираш. И аз бях отложила всички конкретни планове за след този момент, но сега започвам да задълбавам в детайлите, че за добрите лекари бая се чака.

Luschka, да ти е успешно бременеенето!

# 121
Здравейте и аз плааахо при вас. Първи преглед ми е на 6 март.
Искам да ви попитам дали тези от лайн приложения са долу горе верни в определяне на седмиците?

# 122
Мен още ме е страх да се запиша при вас, момичета.

Пия по 1 капучино на ден, понякога  2 пъти 3в1.
Бира и вино не бих пила. Може би безалкохолна бира само.

Искам да ви попитам дали тези от лайн приложения са долу горе верни в определяне на седмиците?
При мен всяко приложение показва различна г.с и термин.

Моето бръмбарче казаха, че е по-малко отколкото трябва да бъде. Тревожа се..
Дано е заради по-дългия ми цикъл и може би късна ОВУ. Чакам с нетърпение следващия преглед.

ЧХГ не пускам сега, че да не се шашкам.

Имам гадене, болки ниско долу и в кръста, виене на свят, умора, спи ми се все. 😄 Всички екстри. Едвам ходя на работа.

Пия Огестан, Биозин мама и до скоро Инофолик. При нужда взимам но шпа. Взех си на своя глава Магнерот, но по 1 на ден пия само.

Може външно със смрадлика, да, помага.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 20:13 от *Sisi**

# 123
Питах аз защото термина ми го определя 1, 2 ноември... Но реших да се присъединя към вас, защото заради високо очно налягане ще съм със секцио и то така или иначе живот и здраве ще е октомври.

# 124
Здравейте. Колко голям измериха ембриона ви в 6-7г.с.?
Здравей, моя го измериха 1.26см в 7ма седмица и 1 ден. Следващия преглед ми насрочиха за 15.03.

# 125
Здравейте мами, аз ходя при няколко доктора като един от тях е Сигридов.

Много се надявам да споделяш неплатено Satisfied за нас информация какво ти казва по отношение на някакви препоръки и т.н. Струва ми се, че наистина е новатор. Има много позитивни мнения за него.

Здравейте, момичета!
Доста плахо се присъединявам към вас, тъй като имам един мисед аборт и сега съм доста притеснена, дали всичко ще бъде наред..

И аз имам мисед. Върни се назад в темата, ако ти е интересно как, какво и що, че си е дълго за писане. Но като цяло трябва да мислиш според мен занапред. Да правим неща, които не сме правили като изследвания предишния път, за да разберем дали имаме някакъв дефицит или проблем като цяло. Бъди спокойна и в интерес  истината до третия месец повечето неща са в ръцете на Майката природа.

Мен още ме е страх да се запиша при вас, момичета.

Пия по 1 капучино на ден, понякога  2 пъти 3в1.
Бира и вино не бих пила. Може би безалкохолна бира само.

При мен всяко приложение показва различна г.с и термин.

Моето бръмбърче казаха, че е по-малко отколкото трябва да бъде. Тревожа се..
Дано е заради по-дългия ми цикъл и може би късна ОВУ. Чакам с нетърпение следващия преглед.

ЧХГ не пускам сега, че да не се шашкам.

Имам гадене, болки ниско долу и в кръста, виене на свят, умора, спи ми се все. 😄 Всички екстри. Едвам ходя на работа.

Пия Огестан, Биозин мама и до скоро Инофолик. При нужда взимам но шпа. Взех си на своя глава Магнерот, но по 1 на ден пия само.

Можр външно със смрадлика, да, помага.

*Sisi**
, аз бих поискала консултация с АГ. ЧХГ е необходимо да се следи, както е хубаво и прогестерон да се пусне заедно с ЧХГ. Ще си една идея по-спокойна, ако виждаш, процеса на удвояване. Важно е да достига всичко до ембриона и ако има нещо, лесно може да се отстрани с медикаментозна терапия от специалист. Покрай мисед съм по-предпазлива...Надявам се да не съм те притеснила. Споделям какво бих направила аз, за да знам какво се случва.
Честно казано едва издържам 3 дни без някакво изследване или консултация. Според мен първите три месеца са най-най-важните и е необходимо задълбочено проследяване при хора, които преди това са имали проблем. Не всеки разсъждава така, знам, но аз да и се чувствам добре.  Sweat Smile

Още тази вечер ще направя една промивка със смрадлика, въпреки че бялото течение (зацапване) спря без нищо да правя, освен да подсилвам имунната система.

Успех на всички!

# 126
Разбира се ще споделя Simple Smile имайте впредвид, че аз явно имам проблем в кариотипа и е голяма грешка, че не съм го изследвала и най-вероятно това е поредната неуспешна бременност, но в никакъв случай не заради Сигридов. Все пак е доктор, не магьосник.
Сигридов е фен на витамините, както знаем всички, ако ви интересува точно какви пия може да ви ги пусна на лично. Около 650 лева излизат за около месец и половина. Аз нямам сериозни мутации, но съм на терапия с аспирин, Сигридов това не го одобрява, смята че едва след направен Аспи тест може да се нязначи такава терапия. Също така той е много против използването на прогестеронови препарати, въпреки че аз използвам, но според него щом прогестерона пада, значи нещо с плода не е както трябва. Много е драстичен в изказванията си, но пък на мен донякъде това ми харесва. Аз вдигам изкуствено прогестерона, но чхг няма как да вдигна и още след като стигна 2300 започна да се увеличава с около 300-400 единици за ден. Явно е бил прав. За него феталните морфологии, не са просто за установяване дали бебето има 5 пръста а имало далеч по-важни неща който да се изследват. Но аз до там не съм стигала и не мога да споделя опит. Мен ме прегледа много обстойно, видя как е кръвотока към матката, измери жълтучно мехурче, сак, плод, замери пулса. Та аз не съжалявам, че съм дала една доста висока сума при него. Изнервям се че чакам по 4 часа, за да вляза но ако от това зависи да износя здраво дете, бих чакала и цял ден.

# 127
Благодаря, бях пуснала в началото прогестерон и ЧХГ и бяха ок, след седмица съм пак на док. и ще питам дали да пусна.
Иначе дребното ми бръмбарче има пулс, дано расте и всичко е ок при мен и при всички вас.

През бременността отслабва имунитета и се появяват течения. Четох, че след 12г.с изписват лечение, след микробиология.
За мен това е 2ра бременност, имам дете на 8г. Позабравила съм нещата.

Някой беше питал за басейни, моят АГ категорично ми забрани.

Боядисвате ли се, четох че в първите 3 месеца не било уж препоръчително?
Предпазливи ли сте със сексуалния живот, мен направо си ме е шубе?

И аз съм чела много позитивни неща за Сигридов, но съм от Бургас.
Вие откъде сте, напишете. Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 20:13 от *Sisi**

# 128
Благодаря, бях пуснала в началото прогестерон и ЧХГ и бяха ок, след седмица съм пак на док. и ще питам дали да пусна.
Иначе дребното ми бръмбърче има пулс, дано расте и всичко е ок при мен и при всички вас.

През бременността отслабва имунитета и се появяват течения. Четох, че след 12г.с изписват лечение, след микробиология.
За мен това е 2ра бременност, имам дете на 8г. Позабравила съм нещата.

Някой беше питал за басейни, моят АГ категорично ми забрани.

Боядисвате ли се, четох че в първите 3 месеца не било уж препоръчително?
Предпазливи ли сте със сексуалния живот, мен направо си ме е шубе?

И аз съм чела много позитивни неща за Сигридов, но съм от Бургас.
Вие откъде сте, напишете. Simple Smile

Аз мисля, че при мен също, както вероятно и при теб, е имало късна овулация, тъй като уж съм 5 г.с., а нищо не се видя на ехографа. Другата седмица съм на преглед при доктор с по-добра апаратура и се надявам да каже нещо хубаво като ме прегледа, че изтръпвам като видя ехограф.

# 129
И аз изтръпвам, всичко ми е свито и постоянно се тревожа. Не мисля въобще положително, което отчитам като грешка.

Дано всичко е наред ans9898!

# 130
Здравейте, бъдещи мами! Поздравления за всички, присъединили се, леко бременеене и до финал.
Минавам само да препоръчам една книга относно хранене, добавки, движение и т.н. през бременността, която аз прочетох на един дъх и лично на мен много ми помогна с всички въпроси. Книгата е на английски и я има като e-book за $8.99. Книгата е актуална и е на база последни проучвания.

Real food for pregnancy, Lily Nichols

Оставям и линк за тези, които имат интерес.

https://shop.lilynicholsrdn.com/

# 131
Здравей, включвам се при вас и аз. МЦ трябваше да ми дойде на 24.02, но не дойде. Два-три дни преди това имах някакво зацапване и си мислих, че уж започва да ми идва. Вчера го чакам, правя един тест излизат ми ||-чертички.

# 132
Здравей, включвам се при вас и аз. МЦ трябваше да ми дойде на 24.02, но не дойде. Два-три дни преди това имах някакво зацапване и си мислих, че уж започва да ми идва. Вчера го чакам, правя един тест излизат ми ||-чертички.

Честито! Леко бременеене! Добре дошла при нас! Ще се радвам да споделяме заедно тези емоции!

# 133
Здравейте моят първи преглед мина има си плодно сакче и ембрионче се вижда,но все още не можахме да чуем пулс,имам час за 05.03 тогава ще съм в 7г.с и се надявам вече да чуем.

# 134
Здравейте.
Корема ми се е издул някак си, все едно съм постоянно преяла, а мисля че е прекалено рано за това. Чудя се дали съм напълняла или е нормално да започва да расте?

Общи условия

Активация на акаунт