ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 397
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, да ви питам един често задаван въпрос. Вие с боядисването на коса как процедирате?
Аз принципно се боядисвам руса, естественият ми цвят е светло кестеняво. В момента за перхидроли/амоняци изобщо съм забравила. Но изглеждам покъртително, израснали тъмни корена, а надолу съм жълта като пате, абе на плашило мязам Joy Милсех си къна дали е ок или безамонячна боя? Просто искам да сложа черно на жълтото и после да я оставя да израсте, че не ми се ще да се занимавам с боядисване по време на бременноста.
Вие какво какво правите по тоя въпрос?

# 136
Здравейте.
Корема ми се е издул някак си, все едно съм постоянно преяла, а мисля че е прекалено рано за това. Чудя се дали съм напълняла или е нормално да започва да расте?

Мнооого е рано да расте. До трети месец няма видима разлика във външния вид. След това започва да се оформя коремче. При близнаци е различно и по-рано започва всичко.

# 137
И аз си пия кафе, четох че до 200мл е ОК, което е понятие с разтегливо значение по принцип - дълго кафе от 200мл не е същото като късо кафе от 200мл... защото пък 200мг кофеин е 4-5 кафета (така си мисля?). Когато се обадих на моята АГ, при която ходя 10 години и я питах за какво да внимавам, нещо да правя ли до първия ми преглед при друг Аг, която ще ми следи бременността (в 7ма седмица), тя ми каза "Нищо засега, рано е. Живей си живота. Само недей да тичаш и скачаш." Тааа след няколко дни ми е прегледа и ще задам торбата с въпросите, НО все пак имам предложение за тези от вас, които без кафе усещат запичане, защото аз съм същата - киви! Кивито е плод, който яко разхлабва при повече от 2 плодчета. Моят партньор, както и баща ми, споделят, че ядат до 5 плодчета без никакъв слабителен ефект, но пък на мен, на майка ми и на една моя възрастна леля ако прекалим може да стигнем и до разтройство Sweat Smile Така че може да пробвате с 3 плодчета на ден, и да увеличавате с по едно на ден докато не видите има ли ефект или не. Ако не друго, кивито е полезно, защото съдържа много витамин Ц, а сравнително малко захар.

Честито за близнаците! Това си е рискова бременност, пожелавам всичко да е наред! Дали имаш резултатите от бета ЧХГ (и в кой ден са били направени) да споделиш какви са били стойностите? Аз си го изследвах на (предполагаемата) 5с. 0д. и беше 342. Една приятелка възкликна, че това е огромен резултат за такава ранна бременност и според нея чакам близнаци Flushed

# 138
Чувала съм мнения на репродуктивни специалисти, че е хубаво до трети месец да не се ползва никаква боя.
Вече след трети месец, когато се оформи плацентата, не би трябвало да е проблем.
Иначе, ако е толкова зле положението, може би безамонячна боя е по-добрият вариант Simple Smile

Момичета, да ви питам един често задаван въпрос. Вие с боядисването на коса как процедирате?
Аз принципно се боядисвам руса, естественият ми цвят е светло кестеняво. В момента за перхидроли/амоняци изобщо съм забравила. Но изглеждам покъртително, израснали тъмни корена, а надолу съм жълта като пате, абе на плашило мязам Joy Милсех си къна дали е ок или безамонячна боя? Просто искам да сложа черно на жълтото и после да я оставя да израсте, че не ми се ще да се занимавам с боядисване по време на бременноста.
Вие какво какво правите по тоя въпрос?

# 139
CutiePie нормално е да имаш подуване на корема от газове или запек. Аз също бях така първите седмици, но сега като че ли се нормализираха нещата. И мисля да почна със снимките на коремче, за да следя след това как расте, докато ми е все още в нормалните си размери и форми хахах.

За боядисването, не знам честно казано - аз не се боядисвам и нямам такава дилема. Чудя се за лаковете за нокти обаче - вие как ще процедирате?

# 140
Аз имам чувството, че постоянно ми е студено. Disappointed
На 25 градуса е настроен климатикът вкъщи и усещам настръхване от време на време........

Днес ходих отново да пускам ЧХГ и прогестерон, че до сряда, когато ми е прегледът, нямам търпение да разбера дали расте нещо в мен.......

Бих искала да попитам дали има някоя от вас, която е по-наясно с нещата относно Аспирин протект и Натаспин.
Фармацевт ми казва, че Натаспин е естествен аналог на аспирина, а и си го пише навсякъде. Приемам Натаспин от началото на февруари, тъй като боледувах от ковид. Оказа се, че съм бременна и забравих да кажа на АГ, че приемам Натаспин, а тя препоръча Аспирин протект......като се прибрах вечерта приятелят ми ме пита „Защо не и каза, че пиеш Натаспин, то е същото...“....
В сряда ще питам АГ, но все пак исках да чуя мнения.

# 141
shishar4e, потвърждавам ефекта на кивито, най-доброто естествено разхлабващо средство за бременни!

ans9898, не съм запозната с разликата между Аспирин Протект и Натаспин, но съм чела, че не се препоръчва приема на Аспирин Протект в първи триместър, защото прави лигавицата рехава. Нека някое по-запознато момиче сподели мнение. Заради тромбофилия ли ти го предписа АГ? На мен също постоянно ми е студено, обясних си го с висок прогестерон, защото бях чела, че ако започне потене, значи прогестерона пада.

Аз не си боядисвам косата и не мога да споделя мнение, но ако я боядисвах, бих потърсила вариант за боя с натурални съставки (нямам идея безамонячната дали се класифицира като натурална боя).

Относно лаковете за нокти, спрях да използвам преди 3 години с първата ми бременност. Също така цялата ми бяла козметика е натурална (душ гел, шампоан, рол-он, кремове). Спрях да използвам парфюм преди 2 седмици, адски силно го усещам и ми става лошо.

По принцип пия две кафета на ден, но към 5та седмица спря да ми се пие кафе, дори да опитам, не ми понася вкуса. С предната бременност бях по същия начин.

Аз също мислех, че е абсурд преди 12 седмица да има каквото и да е коремче, но една близка приятелка е бременна (втора бременност) и още от 10та седмица и личи, не е просто подут корем. По-скоро при нея причината е, че е втора бременност, с разлика под 2 години от първата.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 11:06 от Dream90

# 142
Относно темата за близнаците, при мен се оказа че за били две сакчета, като едното беше спряло да се развива още преди прегледа. Та чхг 2 след закъснение 23.01 -227, 24.01 - 338, 25.01-565 и 27.01-1369. ( Тоест 5 седмица е бил 1369)

# 143
shishar4e, потвърждавам ефекта на кивито, най-доброто естествено разхлабващо средство за бременни!

ans9898, не съм запозната с разликата между Аспирин Протект и Натаспин, но съм чела, че не се препоръчва приема на Аспирин Протект в първи триместър, защото прави лигавицата рехава. Нека някое по-запознато момиче сподели мнение. Заради тромбофилия ли ти го предписа АГ? На мен също постоянно ми е студено, обясних си го с висок прогестерон, защото бях чела, че ако започне потене, значи прогестерона пада.

Аз също мислех, че е абсурд преди 12 седмица да има каквото и да е коремче, но една близка приятелка е бременна (втора бременност) и още от 10та седмица и личи, не е просто подут корем. По-скоро при нея причината е, че е втора бременност, с разлика под 2 години от първата.

Интересното е, че нямам проблем със запека, но аз всеки ден ям плодове и зеленчуци, месо задължително Grinning
Пия по 2л. вода. Това допринася много. Кафе не пия. Вчера си позволих да изпуша едно наргиле само с приятеля ми, че си имаме традиция и просто ще намалим количеството, тъй като не вярвам от едно нарги седмично (или на две седмици) да стане проблем Grinning

Ами моята АГ ми препоръча точно АСПИРИН ПРОТЕКТ, защото видя мутация в един от гените, който реално отговаря за усвояването на филева киселина, та сега мета фолиева пия...Но по собствена инициатива (а и на приятеля ми фармацевт) спрях на третия ден аспирин протект и си продължих Натаспин.

При втора бременност по-рано почва да личи и го обвързвам с това, че организмът вече знае какво предстои и по-бързо се наглася.

# 144
При втората бременност съм чела, че мускулите на корема вече са отпуснати от разтягането при предишната бременност и затова наистина проличава по-рано. С всичките условности, че някои жени могат и след няколко бременности да са със стегнати коремни мускули, разбира се Simple Smile

Дрийм, и аз не мога да понасям парфюми в момента, а обичам по принцип. Сега дори лекият аромат на крема ми за лице ми е крайно неприятен, затова гледам за варианти за крем без аромат. Деодорантът на ММ също не ми понася и ще го сменя. Много е интересно да се наблюдават всички тези промени, а основните тепърва предстоят Simple Smile

# 145
ans9898, аспирин протект само след консултация с хематолог! Аз също знам, че прави лигавицата по-рехава и създава опасност от хематоми и отлепяне, а се изписва масово от много АГ-та ей така превантивно...
Ако имаш проблем само с MTHFR-мутация, това не е основание за изписване на аспирин.

# 146
И моят корем изглежда доста подут, с половин килограм нагоре съм. Аз си го усещам, защото от години съм била  на едни килограми.

Доколкото честох няма проблем с бои и лак за нокти, проверете с АГ ако се притеснявате. Аз не съм спряла лака засега.

# 147
ans9898, аспирин протект само след консултация с хематолог! Аз също знам, че прави лигавицата по-рехава и създава опасност от хематоми и отлепяне, а се изписва масово от много АГ-та ей така превантивно...
Ако имаш проблем само с MTHFR-мутация, това не е основание за изписване на аспирин.

Много благодаря! Определено се убеждавам за пореден път, че интуицията помага понякога...
Приемам Натаспин засега. Така ще остане до срещата ми със специалист относно тромбофилия (съдов или друг).

Не знаех за толкова големите опасности, които може да причини Аспирин Протект....

# 148
А ти защо изобщо приемаш Натаспин?

Много благодаря! Определено се убеждавам за пореден път, че интуицията помага понякога...
Приемам Натаспин засега. Така ще остане до срещата ми със специалист относно тромбофилия (съдов или друг).

Не знаех за толкова големите опасности, които може да причини Аспирин Протект....

# 149
А ти защо изобщо приемаш Натаспин?

MTHFR мутация имам. Трудно успояване също на фолиева. Затова пия мета фолиева.
Аг препоръча аспирин протект като видя изследванията и мутацията съответно.

Общи условия

Активация на акаунт