ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 315
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, моля за вашето мнение. Излязоха резултатите от кръвните ми тестове и се притесних от следното:

Според коментара под резултата имам антитела за CMV, но нямам активна инфекция в момента. След като се разрових в интернет се стреснах от евентуалните последици в случай, че вируса се ре-активира по време на бременност.

# 256
Dream90, не съм наясно, но мисля, че е хубаво, че си имаш антитела и няма шанс да се заразиш сега и да го караш тежко. Само ти пожелавам да не се стресираш излишно!

Blondyberry, подкрепям момичетата да си пиеш нош па. И аз имах една нощ, в която не спах от болки и газове в стомаха. Много е неприятно.

А аз днес се разписвам с първо сутрешно повръщане и установен сърдечен ритъм (138 удара в минута) в 6 г.с. + 2. Revolving Hearts

# 257
Честита Баба Марта! Много здраве и късмет на всички! И пухкави бебоци през октомври.

# 258
Dream, моят резултат на това изследване е същият, както и на рубеолата. Яко се стреснах и поизчетох доста, докато установя, че това е белег на преминала инфекция и наличие на антитела. Лекарят ми също каза, че няма нищо притеснително, но всеки месец ще ми пуска изследвания за тези и още няколко вируса, както и за токсоплазмоза, която може да направи големи бели по време на бременност.

Ванила, йей! Два големи майлстоуна днес! 😁 Чудесно сърчице! ❤️

На мен гаденето като че ли ми разминава и сега се чудя ок ли е това. Обаче се изморявам невероятно лесно и се успокоявам, че щом това се е запазило, би трябвало нещата да са наред. Следващият ми преглед е другата седмица.

Иначе за гаденето и на мен вода с лимон много ми помага, хубаво си се сетила да го напишеш, Дрийм!

# 259
Момичета, кога трябва да кажем на работодател че сме бременни?

# 260
Не е определено кога. Аз мисля тези дни да кажа.
Вие на кой сте казали? Смятам за 8 март да съобщя на бабите.

# 261
Аз казах още преди няколко седмици, може би като бях в 7 г.с. на целият отдел, защото имах предстоящи командировки , а пък и сме близки и ми беше трудно да лъжа.
На най-близките роднини също. Общо взето щом чухме сърчицето се похвалихме веднага.
Момичета, кога трябва да кажем на работодател че сме бременни?

# 262
На вас взимаха ли ви цитонамазка и микробиология? На мен при записването на ЖК ми каза докторът, че ще ми взима. Хич не ми се иска, може би ще откажа.

# 263
На вас взимаха ли ви цитонамазка и микробиология? На мен при записването на ЖК ми каза докторът, че ще ми взима. Хич не ми се иска, може би ще откажа.
Аз отказах. Не бих желала да ме човъркат за нищо освен за преглед.
Всякакви течения бяло,жълтеникаво бля бля, са нормални докато се нагласят хормоните....Зацапване -  кафяво или червено си е за преглед. Но другите могат да изчакат според мен. Доколкото имам информация много жени имат различни инфекции и не могат да се оправят през цялата бременност....

# 264
Честита Баба Марта! 🔴⚪ Да се включа и аз. Още не съм ходила на АГ. Със закъснение съм 7 дни, днес си пуснах кръвен тест и резултата е 8215.69  mIU/ml. Струва ми се много високо 😳. Калкулатор смята, че съм в 5гс 2 дни.

# 265
Честита Баба Марта! 🔴⚪ Да се включа и аз. Още не съм ходила на АГ. Със закъснение съм 7 дни, днес си пуснах кръвен тест и резултата е 8215.69  mIU/ml. Струва ми се много високо 😳. Калкулатор смята, че съм в 5гс 2 дни.

Иха!
Аз имах 660 на седмия ден закъснение 😀
Хмм, определено отивай на преглед възможно най-скоро. Над чхг 1200 се вижда на ехографа.

# 266
Може да са близнаци Simple Smile

# 267
Добро утро, момичета!
Сега съм в 7 г.с. (термин 20.10.2024 г.). На мен ми е втора бременност, но няма нищо общо с предходната. Гаденето е нещо нормално от 2 седмици. За радост, досега, само 1 път повръщах сутринта. Може да се каже, че ям предимно плодове и зеленчуци. Много малко неща ми се ядат, подбирам храната си. Това е нещо ново за мен. Винаги съм била с голям апетит.
Моята бременност е следствие от ин витро и медикаментите, които вземам са толкова много. Отделно посещавам веднъж месечно ендокринолог (д-р Емил Начев- Майчин дом, София), че на бургаските им нямам никакво доверие и на 3 седмици - хематолог, заради тромбофилията (д-р Веселина Иванова, Аджъбадем).
Ще ходя на ембрионална морфология след 10 дни при д-р Сигридов. Ще съм 1-ви ден от 9 г.с. Първата бременност следях при него.
Сега съм на 37 години, след месец ставам на 38. Вече не съм от най-младите майки, но пък детето е не по-малко желано от предходната бременност.

Относно нива на ЧХГ, моят опит. С близнаци на 12-ти ден след трансфер ЧХГ- 620. Сега на 10-ти ден след трансфер с 1, ЧХГ- 545.
На прегледа ще се установи.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 08:52 от anichka.bs

# 268
Добро утро на всички, утре съм на преглед,ще бъда в 5+3 дни. Надявам се нещичко да се види😁Аз също съм в чуденка кога да кажа на работодател. Работата ми е такава,че съм си само аз на длъжността. Другото,което ме вълнува е след като не съм представила нищо все още,че съм бременна, законът защитава ли ме по някакъв начин от уволнение и т.н.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 11:56 от blondyberry

# 269
Аз също съм в чуденка кога да кажа на работодател(...)законът защитава ли ме по някакъв начин от уволнение и т.н.
Само началник отделът ми знае за моята бременност. Съобщих й го след като чухме сърчицето. Разбрахме се след средата на април, като вляза в 4-тия да съобщя на началника. Септември претърпях загуба. Доста хора знаеха (един от друг бързо се разбра, че правя ин витро и т.н.) и ми беше изключително трудно да се върна на работа. Това е причина сега да не желая да споделям.

За уволнение и бременност има разписано в кодекса на труда.

Общи условия

Активация на акаунт