ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 269
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
А от установяването на сърдечен ритъм до първата фетална правят ли се други прегледи? А също и кога се взема направление за ЖК?

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 19:36 от ВаНиЛа

# 346
Sisi, ментата е един от малкото чайове, за които има съгласие, че е ок по време на бременност. За лайката има противоречиви отзиви, защото има данни, че може да стимулира преждевременно раждане. Същото е и за чая от листа на малина, може да предизвика контракции. Малко повече инфо:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7384490/

Иначе кофеинът е ок до 200мг на ден - като кафе, чай, някаква друга кофеиносъдържаща напитка...или шоколад.

# 347
А от установяването на сърдечен ритъм до първата фетална правят ли се други прегледи? А също и кога се взема направление за ЖК?

Аз имам час за ЖК в 10-та седмица. По-рано не записват. Иначе в 1-ви ден на 9-та ми е първата среща с д-р Сигридов и после ще каже за феталната кога да отида. С предишната бременност отидох в 12 г.с.
Днес прокървих (еднократно, като ходих до тоалетната имаше кръв, тъкмо щях да ходя на разходка и ми се уби желанието за всичко) и силно се надявам на следващия преглед като отида всичко да е наред с бебето.

# 348

Аз имам час за ЖК в 10-та седмица. По-рано не записват. Иначе в 1-ви ден на 9-та ми е първата среща с д-р Сигридов и после ще каже за феталната кога да отида. С предишната бременност отидох в 12 г.с.
Днес прокървих (еднократно, като ходих до тоалетната имаше кръв, тъкмо щях да ходя на разходка и ми се уби желанието за всичко) и силно се надявам на следващия преглед като отида всичко да е наред с бебето.

Да не би кървенето да е отдругаде? Снаха ми се беше объркала веднъж и се оказа, че има хемороиди.

# 349
Moonlit виж какво пише в този сайт, който си постнала. Пише за ментата, че е ок, да се използва, но да не се прекалява поради този ефект "However its excessive use is contraindicated in early pregnancy due to its emmenagogue effects."
Скрит текст:
.

Някои записват на ЖК чак в 12г.с., моят док. в 10-11.

anichka полежи си повече, пий но шпа.

Аз повървях повечко и имах болки пак. И задъхване, уморих се.

# 350
Да не би кървенето да е отдругаде? Снаха ми се беше объркала веднъж и се оказа, че има хемороиди.

Не. Не е от другаде. Но беше еднократно и това ме успокоява. В петък бях на вливания с киовиг. Идея нямам има ли нещо общо. Тази бременност съм с толкова "бонуси", че ми е непознато и сякаш за първи път съм бременна.

# 351
Sisi, ментата е един от малкото чайове, за които има съгласие, че е ок по време на бременност. За лайката има противоречиви отзиви, защото има данни, че може да стимулира преждевременно раждане. Същото е и за чая от листа на малина, може да предизвика контракции. Малко повече инфо:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7384490/

Иначе кофеинът е ок до 200мг на ден - като кафе, чай, някаква друга кофеиносъдържаща напитка...или шоколад.
Значи си продължавам с кафенце. Пиех по три преди, сега само едно и по-слабичко сутрин Simple Smile за всеки случай няма да избързвам с чайчетата.

# 352
И аз се чудех за кафето. Чувала съм,че по време на бременност повечето жени го спират напълно. Аз сутрин пия задължително, но и следобяд някой път ми се допива и не знам дали би било ок ако си го позволявам това второто кафе, но адски ми се доспива в някои дни и това ми е спасението...😁

# 353
Според мен не бива да се вталясваме за нещо, което не е ежедневие.

Ако пием чай от шипка/лайка и др., не е проблем за едната чаша чай...Тези неща се споменават за хората с навик да пият ежедневно един и същ чай...Всяко нещо в прекомерни количества е вредно.
Като кажа нещо подобно на приятеля ми "това е забранено за бременни" и той реагира "ти ако изчетеш всичко забранено за бременни направо на фотосинтеза и пренатални витамини ще го караш"😀😀😀😀😀

Не бива да се вманиачаваме във всичко.

Много хора до 8ма седмица дори не знаят, че са бременни... 😀

# 354
Подкрепям мнението на ans9898. Аз си пия по 2 кафета на ден, докато ми се пие, с първото дете спря по някое време и минах на мляко с нес. Тези дни бягах по летищата и като бързаш, освен сандвичи с колбаси, нямаш много опции за нормална храна, така че и с това съм “прегрешила”. Но изобщо нямам намерение да се филмирам. Пия си и чай с мента и лайка като ми се допие.
На пръв поглед наистина изглежда, че има много храни, които са забранени за бременни, но ако се поинтересуваш в детайл или говориш с АГ, се оказва, че само алкохол и наркотици не може. Grinning Дори сушито не е толкова страшно, ако си го взимаш от нормален ресторант, заради замразяването. А пък повечето меки сирена са пастьоризирани. Но разбира се, правете каквото ви е комфортно и с мярка.

На мен ми се струва, че ми намаляват и малкото симптоми и започвам да се паникьосвам пак. Имам цяла седмица до следващия ми преглед…

# 355
Аз също съм на мнение, че човек от нищо не трябва да се ограничава, стига да е с мярка, разбира се. Кафе и чай си пия, нямам контракции и проблеми ако имах, разбира се, веднага бих спряла.
Предстои ми да чуем сърце този петък и направо всичко ми се свило, по-принцип съм такъв тип човек, дето гледа да не се обнадеждава много предварително. Не знам защо така се получава, вместо да се радвам и да си мисля как всичко ще е наред до финал, само страшни мисли ми се въртят в главата.
И аз мисля да се пробвам за час за ЖК в 10-та седмица, пък дано не ме отреже докторката за по-натам Simple Smile

# 356
И аз мисля да запиша, за 10та сесмица. Не вярвам да ме върнат като отида. Мисля да правя пренатален тест в 10та седмица и искам да ме вдият, за да знаем, че всичко е наред, преди да хвърля 1000 лв за теста.

# 357
Аз също съм на мнение, че човек от нищо не трябва да се ограничава, стига да е с мярка, разбира се. Кафе и чай си пия, нямам контракции и проблеми ако имах, разбира се, веднага бих спряла.
Предстои ми да чуем сърце този петък и направо всичко ми се свило, по-принцип съм такъв тип човек, дето гледа да не се обнадеждава много предварително. Не знам защо така се получава, вместо да се радвам и да си мисля как всичко ще е наред до финал, само страшни мисли ми се въртят в главата.
И аз мисля да се пробвам за час за ЖК в 10-та седмица, пък дано не ме отреже докторката за по-натам Simple Smile

Ох...Значи заедно ще си чакаме петък, тъй като тогава съм и аз на преглед....Надявам се поне да се види пулс. Ако има възможност да се чуе, ще е чудесно.

Миналата седмица в сряда бях на преглед и се видя сак+жълтъчно мехурче. В петък вече трябва да се види ембрион с пулс.
Живей си живота както досега и не го мисли. Каквото трябва да стане ще стане. Важното е да се чувстваме добре. Аз се старая каквото зависи от мен да направя. Останалото оставям на природата...Вярвай, надявай се! Човек иска ли нещо силно, то и вселената ще му помогне да го получи!

# 358
ВаНиЛа, аз ще отида на още един преглед след установяване на пулс и преди феталната. При задържания ми аборт миналата година имаше установен пулс в 7ма седмица и на следвашия преглед в 10та седмица вече нямаше за съжаление.

Днес съм много по-добре, лекарствата които си взех подействаха. Вчера за пръв път повърнах... хем ме успокоява наличието на явни симптоми, хем ми е голяма мъка с това гадене. Мисля, че като мине следващия ми преглед в понеделник, ще се успокоя много и ще си чакам спокойно феталната морфология.

Стискам палци на всички с предстоящи прегледи Heart

# 359
Здравейте,момичета! Аз съм на преглед на 13-ти (тогава ще съм май около 7 седмица) и съм в голямо очакване за два пулса. С храната ще имам явно голям проблем.Гладна съм, но не знам какво ми се яде🤣

Общи условия

Активация на акаунт