Лещи за очи - 9

• 29 591
  • 410
  •   1
Отговори
# 405
Направете си обстоен преглед. Това, че слънцето ви дразни и постоянно носите слънчеви очила не е добре. Ако можех да върна времето назад бих носила очила, а не лещи.

В какъв смисъл не е добре, аз освен диоптър друг проблем с очите нямам /правени са ми доста подробни прегледи/, а също слънчевата светлина доста ми пречи, без слънчеви очила не мога.
Също така удобно ли е да споделите, защо не бихте носили лещи, тъй като аз сега имам намерение да ги слагам /уж за по удобно/, та всяко мнение ще ми е от полза. Аз виждам зор със слагането и свалянето, нещо хич не се справям, пробвах и честно казано се изнервих, оставих ги,през почивните дни смятам пак да ги пробвам.

# 406
И аз нямах проблем, освен големия минусов диоптър от детска възраст.
Но след време се откриха неравности по роговицата. Отдават го на дългото носене на лещите, конюнктивитите и т.н
Според някои лекари трябва да се разграничи от кератоконуса, други го определят като придобит астегматизъм и смятат, че случаите ще нарастват. Може да се коригира лазерно, но ме посъветваха първо да мине операцията . Доста изследвания направиха за да определят лещите, които да сложат, че да може после да работят с лазер. Още не съм се престрашила. На фона на всичко това, при нисък диоптър бих се въздържала от носене на лещи.
И оплакванията ми започнаха точно, че слънцето ми пречи.
Колкото за поставянето и свалянето на лещите, аз съм от поколението, което ходи на прегледи в държавни болници и там имаше кабинет за обучение. Бях на 12 години и ми беше полезно. Свалянето беше по-трудния момент. Дълги години нямах проблеми и лещите ми бяха удобни. След като започнах да ги нося диоптъра спря да расте, но беше доста голям.
Може късмета ми да е бил такъв.

# 407
Здравейте, аз съм с + и - на двете очи.
Нося диоптрични лещи от 10 години, едномесечни.
Използвам Air Optix Aqua Hydraglade от няколко години вече и съм доволна.
Овлажняват ми очите достатъчно, за разлика от Biofinity, които залепваха за окото след много дълго носене и трудно ги свалях.
Обикновено си поръчвам лещите от Лентиамо, но сега реших да поръчам от Lensin.bg.
Използвам разтвора ReNu в момента, като преди това съм използвала различни видове.
Последните разтвори бяха Avizore Unique Sensitive (обмислям да се върна към него) и друг (чуждестранен).
След като си сложа лещите сега,  усещам дискомфорт в дясната леща.
Промих с разтвора и проверих дали не съм я обърнала, за да ми дразни, но не е това.
На какво може да се дължи? Дали самата леща е дефектна?
С лявата нямам абсолютно никакъв проблем.
Също така, нормално ли е да се образуват гурлички след сън или след слагане на лещите? Понякога има и лека слуз във вътрешния ъгъл на окото.
Очите ми са напълно здрави, редовно си правя прегледи.
Имам чувствителни очи и дори слънчевата светлина много ми дразни, не мога без слънчеви очила навън.
Също така и все повече се замислям за лазерна корекция, но ме е страх, че нещо може да се обърка.
От друга страна ми омръзна постоянното сваляне, промиване, слагане.
Чисто финанасово е и немалък разход, който може да изчезне.

Здравейте. Относно Air Optix plus HydraGlyde - Lensin.bg получава този бранд директно от производителя ALCON. В този случай възможностите са следните:

1. Дефектна леща - ще бъде заменена незабавно. Пробвайте да сложите в дясното си око лещата за лявото (тази, с която не изпитвате дискомфорт). Ако усещането е същото, проблемът не е в лещата. Ако дискомфортът изчезне - лещата е дефектна. Забележка - така тествате само комфорта, а не зрението.
2. Гурлите и леката слуз при поставяне или след носене на лещата подсказват за наличие на нежелана реакция и е важно да се консултирате с офталмолог.
3. В никакъв случай не преспивайте с лещите - без значение кой бранд. Въпреки, че и Air Optix и Biofinity са сертифицирани за това от FDA, възможните рискове са много повече от потенциалните ползи.
4. Много малко вероятно е дискомфортът да е свързан с разтвора - ако беше така, той щеше да се появява след няколко часа носене, а не незабавно.
5. Поискайте замяна на дефектната леща. Можете да пробвате и друг бранд с материал от по-висок клас, за да проверите дали имате същия дискомфорт, но със сигурност се откажете от преспиването с лещи ако го правите.

# 408
  • София
Синът ми имаше проблем с лявата леща, на Биофинити месечни. Потъмняваше след няколко носения и го дразнеща, когато стоят повече време. След преглед се оказа,че лявото око генерира по-гъст секрет наситен на протеини, който се наслагва по лещата. Лекарят препоръча ,Precision 1 дневни. На Alcon. С тях му е много по-комфортно.

# 409
  • София
Погледнах в лещи бг и там също се чака (1 до 2 седмици предполагаемо), но сайтът ми предложи да ги замени с някакви други опции, налични веднага, някой ползвал ли е за астигматизъм Air Optyx plus HydraGlide на Alcon?
Имаше и Biofinity Toric, за тях отзиви някой има ли?
Купувах на сина ми Biofinity toric . Нещо му били меки и лигави при слагане.  Почнах да купувам дневни вече, защото явно има някакъв проблем с лявото око и лещата според него съвсем 2-3 носения се поврежда,  но и преди торичните било така.  Сега смятам да поръчам Total торични дневни.
Да дам отзиви, че в крайна сметка купих Biofinity toric, но на 20 ден едната леща се скъса. Продължава да ги полза дъщеря ми, нали са 3 в комплект, ще видим следващите как се държат. От години носи  B & L и с тях такъв проблем не е имала.

# 410
Да , късаха ми се и на мен, даже съм рекламирала съм сайта и са ме обезщетявяли

Общи условия

Активация на акаунт