Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 646
  • 845
  •   1
Отговори
# 405
  • Замък сред облаците
Аз снощи се препотих след сън, което ми е редовно при спад на прогестерона преди МЦ и днес ми зацапва по учебник. Явно О е била на 16 ден както предвиди АГ, което е супер с оглед на 2 месеца пропуск на добавки. Но пък си пиех чинно хормона(л тироксин) и явно от щитовидната пак ми се е мотаела късната О предните месеци.

# 406
  • Ст Загора
_snowflake_ съжалявам.
За сънищата аз от от края на мц всеки ден сънувам и помня по някорко сънища ... Около 2 седмици всеки ден..

# 407
Snowflake съжалявам💚

Във връзка с високите нива на прогестерон между О и М, аз го тествам по следния !нелеп! начин:
Пускам си една и съща серия на GOT, понеже съм голям фен, която според мен е най-силната за всичките му сезони и ако ми се насълзят очите на една определена, драматична сцена, значи прогестерона се е вдигнал и е имало О 😀
Няма всеки месец да давам 20лв в лабораторията, я 😂

# 408
Snowflake, следващият път дано се случат нещата! 🌸

V_gs, искрено ме разсмя 🤣

АА, аз миналия месец имах 2-3 нощи подред, в които се събуждах плувнала в пот без причина. После отмина. Това на спадащ прогестерон ли се дължи? За първи път чувам за тази връзка и ми стана интересно.

# 409
  • Замък сред облаците
О да, от прогестерона е. Има си и медицинско обяснение. Писала съм го назад по темите преди 2г, ще опитам да го изровя.
Edit:

# 410
Ейй, при мен 1-2 като се събудя потна през нощта и ми идва след няколко дни. Мислех, че е симптом на М, то реално е де, но не знаех, че е от спад на прогестерона.
П.П. Не всеки месец ми се е случвало обаче.

# 411
Благодаря ви, момичета! Докривя ми много, ноо ще си пийна довечера, утре отпуск и почивка с разходки. Ще се опитам да се настройвам за следващия месец.

Иначе аз пък да кажа - преди 3-4 дни така по подобен начин се разплаках на Despicable me (филма с минионите) Sweat Smile Кой плаче на това... не се замислих, че може да е от прогестерона.

Иначе обикновено 2-3 дни след О почват едни крампи, които продължават пак до 2-3 дни преди М. Единственият път, когато не спряха и си продължиха, се оках тогава бременна като имах биохимична. Обаче не смятам, че това може винаги да е показател, все пак при всички жени и при всяка бременност е различно. Да не говорим, че вероятно заради боен терапиите сега нищо почти не усещах. Гърдите изобщо не ме боляха, почти нямах крампи и абсолютно никакво усещане, че ще идва М.

# 412
Хаха, аз съм плакала на gasolina (песента) 🤣

# 413
Аз плаках на тоалетната хартия с пингвинчета, хахаха

# 414
Аз веднъж плаках като се озовах на на средата на сбирка на мотори за началото на мото сезона. Smile
Осъзнах след това, че при мен е реакция от силния шум, често ми се случва и на концерти .

# 415
О да, от прогестерона е. Има си и медицинско обяснение. Писала съм го назад по темите преди 2г, ще опитам да го изровя.
Edit:

АА, тук май пише от увеличение на прогестерона и спад на естрогена, че може да има топли вълни. Да не сте правили опити и това да е имплантационно 🤭

# 416
  • Замък сред облаците
Ейй, при мен 1-2 като се събудя потна през нощта и ми идва след няколко дни. Мислех, че е симптом на М, то реално е де, но не знаех, че е от спад на прогестерона.
П.П. Не всеки месец ми се е случвало обаче.

Впрочем, също е и сигнал за неуспешна бременност ама след установяването й, де. В смисъл, и с трите аборта при падането на прогестерона почваха нощните препотявания - ама чак и корените на косата бяха влажни. Само първия път не го знаех още, ама тогава бях и в 3м.

Blueorchid, мързи ме да търся цялото обяснение, откровено ти казвам. Който иска, да търси в профила ми от пролетта на 2021г. Или по ключови думи в нета има по-подробни.
Но ще ти резюмирам - от повишаването на прогестерона тялото на жената е по-топло през ЛФ. Оттам и повишената БТ. Падне ли прогестерона - тялото се охлажда. Как - чрез потене. Точния механизъм на хипоталамуса не го помня наизуст.

П.п. Топла вълна и изпотяване не е едно и също. Дай боже да родите, ще видите какво са топли вълни 🫣😂

# 417
Ех, тъкмо се надявах, че ще има още едно + в тази тема 😊
Благодаря за подробното обяснение. Възхищавам се на познанията ти в областта.

# 418
Някой приемал ли е фемара с алкохол например 1 бира? Забравих да питам дали е разрешено

# 419
Някой приемал ли е фемара с алкохол например 1 бира? Забравих да питам дали е разрешено
Стига да е малка бира и да има поне 4 часа отстояние, може.

Общи условия

Активация на акаунт