Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 624
  • 845
  •   1
Отговори
# 435
Петя, в коя референтна стойност е 200 горната граница? При мкг/л или нг/мл е 0-500. Но дори и при 200, 139 не е високо.
Коя нискорискова тромбофилия? Ако е ПАИ, бягай от аспирина и иди на хематолог да ти изпише адекватна терапия при забременяване.

Пускам направо снимки , казаха ми че не ми е вродена а придобита и нискорискови ама .. все пак се притвснявам

# 436
Петя кои фактори имаш от тромбофилията?

# 437
  • Замък сред облаците
А, за АСЕ съм съгласна за аспирина. 🤗 Оттеглям си забележката.

Обаче една вметка: нискорискова значи че е нисък рискът да застраши живота на майката, но това не означава че не застрашава бременността. Плюсът е че нискорисковите се менажират по-лесно и не се налага нонстоп смяна на дози на лекарствата. Simple Smile
И мутациите са вродени, не се придобиват.

Витамин Д ти е критично нисък за читави яйцеклетки, вземи мерки. От Б витамините следва да пиеш само метилирани форми, включително метилфолат (примерно неофолик мета) вместо обикновена фолиева киселина.

Д-димер не е висок.

# 438
А, за АСЕ съм съгласна за аспирина. 🤗 Оттеглям си забележката.

Обаче една вметка: нискорискова значи че е нисък рискът да застраши живота на майката, но това не означава че не застрашава бременността. Плюсът е че нискорисковите се менажират по-лесно и не се налага нонстоп смяна на дози на лекарствата. Simple Smile

Витамин Д ти е критично нисък за читави яйцеклетки, вземи мерки. От Б витамините следва да пиеш само метилирани форми, включително метилфолат (примерно неофолик мета) вместо обикновена фолиева киселина.

Д-димер не е висок.

Оххх много благодаря ! Успокойхте ме ! Голяма паника ме обвзе по нощите , прочетох една статия където пишат за белодробни емболий , тромбове и др за д димер над 100 на тази лаборатория .. 🫤

# 439
  • Замък сред облаците
На Рамус не са адекватни референтните. Вит Д примерно е с долна граница 30 за оптимално ниво, а не 20. Това е единствената лаборатория в България дето дава тая референтна граница…
Ето референтните в различните мерни единици за д-димер за небременни и съответно за първи, втори и трети триместър: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 440
На Рамус не са адекватни референтните. Вит Д примерно е с долна граница 30 за оптимално ниво, а не 20. Това е единствената лаборатория в България дето дава тая референтна граница…
Ето референтните в различните мерни единици за д-димер за небременни и съответно за първи, втори и трети триместър: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Демек за най - сигурно да пробвам и в друга лаборатория 🧐

# 441
  • Замък сред облаците
По възможност, но не е задължително. От цялото изследване най-важен е вит Д в момента. Препоръчвам да взимаш всеки ден 2000-3000 международни единици (IU) в комбинация с вит К, за да наваксаш дефицита. Има такива комбинации на спрей на BetterYou или на хапчета на Natural factors по аптеките. Аз лично съм най-доволна ит спрейчетата, бях с дефицит (22ng) преди 3 години, още го боря, но го задържах на 31ng последно.
Освен това зависи и колко време е минало след аборта, ако е бил скорошен д-димер ще падне сам до месец.

# 442
По възможност, но не е задължително. От цялото изследване най-важен е вит Д в момента. Препоръчвам да взимаш всеки ден 2000-3000 международни единици (IU) в комбинация с вит К, за да наваксаш дефицита. Има такива комбинации на спрей на BetterYou или на хапчета на Natural factors по аптеките. Аз лично съм най-доволна ит спрейчетата, бях с дефицит (22ng) преди 3 години, още го боря, но го задържах на 31ng последно.
Освен това зависи и колко време е минало след аборта, ако е бил скорошен д-димер ще падне сам до месец.

Аборта беше на 05.11 . 2023 г  , гинеколога ми изписа единствено аспирин протект , и добавки  тези витамини д димери аз на моя глава реших да ги иследвам , почнахме да правим пак опити и една жена тук ми беше споделила че трябва да са на горна гранижа при забременяване .. ще послушам съвета ви и още утре ще си ги взема

# 443
  • Замък сред облаците
Аспирин протект обичайно при тези мутации се почва след забременяване. Иначе може също да направи лигавицата рехава и да пречи на имплантацията, но пък в някои случаи и помага. Друг важен момент е, че ако го взимаш при опити се пие само след преминала овулация.

Д-димер се покачва и след боледуване, травми, оперативни интервенции. Информативно го казвам.

# 444
Аспирин протект обичайно при тези мутации се почва след забременяване. Иначе може също да направи лигавицата рехава и да пречи на имплантацията, но пък в някои случаи и помага. Друг важен момент е, че ако го взимаш при опити се пие само след преминала овулация.

Д-димер се покачва и след боледуване, травми, оперативни интервенции. Информативно го казвам.

Прочетох че пречи на овулацията и аз ... първо бях на настаспин сега на аспирин и аз не го разбирам това май пак да се върна наа натаспина

# 445
  • Ст Загора
Тити честити членове на котешкото семейство!
Аз мн обичам животнки сега пак имаме   котаци на село сами ни надушиха  и додоха. Ние сме в село временно

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 00:34 от nasito8988

# 446
  • Замък сред облаците
Петя, просто се пие след овулация (може да се следи с тест ленти - като за бременност, ама са за овулация - има отделна тема в раздела за тях) и се пие ниска доза аспирин, примерно 75мг или 100мг.

# 447
Да да знам ги и аз пия в момента от 100 мг, добре благодаря много от ❤ за полезната информация !

# 448
Петя, аз също съм с хетерозиготи по PAI, ACE и MTHFR и съм на същата терапия - натаспин преди положителен тест и аспирин протект след него. Също пия и метилирана фолиева киселина още от преди да разбера за мутацията ми там. Добра терапия са ти изписали, така че ти пожелавам следващия път с нея всичко да е до успешен финал! Heart

Тити, честито за малките котета.. не знам дали това разводнява прекалено темата, но аз не бих се оплакала да пратиш тяхна снимка в скрит текст! Animal Cat

Наси, на село като ходим уикендите и ние сме атракцията на съседните котки. Лятото правиха "глутница" и нападаха барбекюто ни едновременно от двете страни. Сега зимата стоят на стъклената врата към терасата и зяпат какво се случва вътре. Animal Cat2

# 449
Аз също съм хетерозиготи по PAI, ACE и MTHFR, но имам и лупус антикоагулант. Аз не съм на никаква терапия преди трансфер. След трансфер НМХ. Аспирин ще ми включат в по-напреднала седмица, поради риска от кървене, освен ако кръвните ми изследвания не са добри, тогава може и по-рано, освен вдигане на дозата НМХ.
ПП Аз също искам да видя котенцата ☺️

Общи условия

Активация на акаунт