Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 503
  • 845
  •   1
Отговори
# 750
Ft4 ти е нисък. Ако инсеминацията е неуспешна отново, обърки внимание на това поне 3 месеца преди да предприемете следваща.

Каква е оптималната стойност на този хормон? В статията от теб не го открих, има само за TSH. И как би могъл да се регулира?
 Както и за останалите добавки? Според вас има ли нещо, което трябва да попълня като липси? Много ми е объркано и не знам от къде да започна Confused

# 751
  • Замък сред облаците
Регулира се с прием на хормон. Оптимална стойност 17-20 pmol или 1.3-1.5ng/dl.
Ниските нива на фТ4 са свързани с по-ниско качество на яйцеклетките, което също може да е причина за комбиниран неуспех.
За мен лично ендокриноложката ти е за смяна - вижда че е ТСХ е близо до 2, значи ок. Ама кел файда като не гледа фТ4, то е на долна граница към хипофункция вече. Организмът ползва фТ4 и фТ3. ТСХ е само необходим за секреция на Т4 и толкоз. ФТ3 също не е изследван да се провери дали се конвертира правилно….

# 752
Аз пък си открих стари изследвания на ТСХ и имам чувството, че си скача нагоре-надолу😅
Август-2,390 ulU/ml
Началото на Декември-1,527 ulU/ml
Средата на Януари- 1,290 ulU/ml
Последните две добре, ама тва спадане за има-няма 6 месеца ми е малко странно, защото пък нищо не съм пила, но пък се радвам, че само си е спаднало към по-добрите стойности

# 753
  • Замък сред облаците
Зимно и лятно време има типични промени, дължащи се на сезоните (на вит Д). Ама при теб е обратното - принципно лятото спада малко, зимата малко се вдига. Но пак може да има връзка с оптимизиране на витамините, ако приемаш.

Не можах да си допиша в предния пост, че ми падна батерията на телефона - връзката хипофиза и щитовидна (ТСХ и фТ4) невинаги работи правилно, чак ме учудва с това фТ4 на Флауъринг как ТСХ не й е 3-4 даже.

# 754
Регулира се с прием на хормон. Оптимална стойност 17-20 pmol или 1.3-1.5ng/dl.
Ниските нива на фТ4 са свързани с по-ниско качество на яйцеклетките, което също може да е причина за комбиниран неуспех.
За мен лично ендокриноложката ти е за смяна - вижда че е ТСХ е близо до 2, значи ок. Ама кел файда като не гледа фТ4, то е на долна граница към хипофункция вече. Организмът ползва фТ4 и фТ3. ТСХ е само необходим за секреция на Т4 и толкоз. ФТ3 също не е изследван да се провери дали се конвертира правилно….
Благодаря ти, АА
То аз един единствен път съм ходила при такъв лекар и си я намерих по мнения в интернет, заради намиране на проблем при забременяването. По принцип ме прегледа и с ехограф и каза, че изглежда добре щитовидната жлеза.

Вие при кой ходите?

# 755
  • Замък сред облаците
Аз лично при Ангел Маринчев и съм доволна от каквито мерки се е налагало да взимаме за щитовидната (била съм и в хипо-, и в хиперфункция - хашитоксикоза).

# 756
И моята микробиология излезе, чиста е. Минах и през Сенкова, лигавицата е наред и хубава. Пуснахме хормони и чакам да излязат да видим как ще действаме. Има един фоликул 17мм. Така, че се готвим за ЗЕТ. Дано остана само здрава.

# 757
TSH, FT4 и FT3 няма значение кой ден от цикъла се пускат нали така?
Ще си ги пусна отново тях в друга лаборатория не в Рамус (Мисля в Геника) и според резултата мисля да отида пак при ендокринолог. Мерси отново АА

Пълнолуние, Успех и късмет!

# 758
Flowering 1808 За някои лекари няма значение, други са ми казвали да не ги пускам по време на цикъл и овулация. Калчев и Начев са ми казвали, че в тези дни може да е леко по-висок.

Благодаря.

# 759
Излезе флоата, много нисък.
Приемам метилирана фолиева киселина, но напоследък не бях много редовна и ето ...
Доста често го забравях.

# 760
Mommy, тества ли нещо днес? Какво става?

Le-strange, Vgs,  стискам палци за удвояване утре! 🍀

# 761
Ванила, само пиклив днес. Утре или в петък ще ходя за кръвен. Това са от последните 3 дни:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 18:20 от mommy22

# 762
Ванила, само пиклив днес. Утре или в петък ще ходя за кръвен. Това са от последните 3 дни:
Скрит текст:
Mommy знам,че си напрегната и притеснена,наистина с най-добри чувства те съветвам,да си по-спокойна.
Много рано си го хванала и моите чертички бяха същите,даже и след закъснение.
Реших,че на кръвен няма да отидя този път и ще гледам да бъда максимално спокойна,за мен се тревожиш и напрягаш излишно🍀

# 763
IvGG, днес съм по-спокойна, даже обмислям дали да не пропусна кръвния, ако пак така ще ме напрегне. Явно наистина е рано, а чертите изглежда се насищат засега.

Мерси много, че така се интересувате от мен и ме успокоявате, особено когато не мога да споделя с друг. Hug

# 764
IvGG, днес съм по-спокойна, даже обмислям дали да не пропусна кръвния, ако пак така ще ме напрегне. Явно наистина е рано, а чертите изглежда се насищат засега.

Мерси много, че така се интересувате от мен и ме успокоявате, особено когато не мога да споделя с друг. Hug
За мен пускането на кръвни е много напраягащо,дори и да показват добре нарастващо ЧГХ,не е гаранция за нищо,както и обратното,винаги има изключения.Наистина бъди спокойна и се разсейвай с нещо позитивно,този път всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт