Професия учител - 18

• 48 853
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Как така без аванс? Не съм чула изобщо такова нещо. При нас повечето получаваме. Още с постъпването в училище който иска си казва и си върви всеки месец. Ако искаме корекция предупреждаваме преди да се изготвят заплатите, ако е късно се коригира от следващия месец.

# 706
Вярно е. Изрично ми казаха, че никакви заявления няма да попълвам за да стана член на Синдиката, въпреки че изрично попитах няколко пъти за заявление за записване. Rolling Eyes
А за това НВСК и аз чух от колега, че между колеги се внасяло някаква малка сума месечно и се пазели в училището и като ти потрябва някакъв малък кредит, можело да се иска от тази каса. Един вид, вместо аванс от заплатата (който не ни се полага на учителите).
Аминка, предполагам, че говориш за взаимно спомагателна каса. Не участвам, но знам че можеше да се теглят такива заеми без лихва. Не знам защо смяташ, че учителите не вземат аванс.

# 707
В нашето училище също не вземе аванс.

# 708
Здравейте, в кой нормативен документ е отбелязано, че комисията за избор на кандидат за свободно работно място за учител по ...... трябва да направи доклад за избора, който е направила? Може ли някой да се включи с примерен такъв?

# 709
Има ли някой тук, който да работи по програмата на Интел “Умения за иновации”?

# 710
  • Добрич
Здравейте, в кой нормативен документ е отбелязано, че комисията за избор на кандидат за свободно работно място за учител по ...... трябва да направи доклад за избора, който е направила? Може ли някой да се включи с примерен такъв?

Не мога да посоча наредба, даже не съм убедена дали това е нормативно регламентирано, обаче това е начинът да се обосновете "черно на бяло" защо сте избрали този кандидат.

Изброяват се критерии, по които се дават точки за всеки кандидат и съответно, който има най-висок резултат, печели.

Случва се  критериите да се правят за "точния" кандидат. И да има някой други квалификации, те просто не са включени в точкуването....

Помня преди години случай с  колежка детска учителка, подала документи едновременно  в три различни детски градини. Никъде не е назначена,  но и на трите места е получила доста различен брой точки...

# 711
  • Пловдив
Никога не сме правили доклади за избора. Решаваме на момента, след интервюто. И уведомяваме спечелилите. Ако някой се откаже се обаждаме на следващия по списъка.

# 712
Здравейте, имам нужда от консултация с някой който  по- запознат от мен.Става въпрос за назначаване с уверение от университет за успешно положен държавен изпит , нямам още диплома и в училище искат  да ме назначат на 80 процента. Нали уверението е равносилно на дипломата?

# 713
  • София
Не съвсем, уверението няма същата тежест. Мен, например, с уверение никъде не ме взеха, назначиха ме едва като взех диплома. Но пък имам много колеги студенти още, така че зависи от решението на ръководството.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:04 от Розова магнолия

# 714
  • Sofia
Е, това е супер тъпо!!! Просто е необходимо технологично време дипломата да бъде изготвена (написана, подпечатана). Уверение, че е положил успешно държавни изпити и предстои издаване на диплома, си е завършил човек.

Ах, как се дразня... Rage

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:03 от aniK

# 715
  • Добрич
Milica Ivanova 705769, явно се опитват да спестят някой лев от бюджета за Ваша сметка. Реално Вие сте завършила и би трябвало да получавате пълна заплата, ако сте квалифицирана за 50%+1 час от норматива на съответната катедра.

Някои (май повечето) директорите наистина се държат като феодали.

Вчера приятелка ми сподели, че тяхната шефка никого не пуска в отпуск, докато не мине съвета (15.07.). Няма значение, че всичко са свършили и реално нямат работа в момента.  И всяка година така...Приятелката ми има да ползва 34 дни за 2023 г....

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:32 от Вела

# 716
Когато взех уверение, че съм завършила ми промениха заплатата на 100%.

# 717
Много късно тоя съвет на 15.07?! Нашият беше на 02.07, а има колеги, които от преди това са вече в отпуска и идват само за съвета.

# 718
И аз вече месец съм в отпуск, а съветът ни е днес.

# 719
Ау, колежке, как може по време на ПС да пишете в Бг-Мама?! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт