Професия учител - 18

• 48 930
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
В професионалните гимназии има практика до 15 юли (поне в нашата) и до миналата година и ние не взимахме отпуски в този период. Тази година ни позволиха, защото имаме много натрупани дни. През юли аз лично от 15 нататък ще работя почти през ден-два -  приключване на годината на моя 11 клас, дежурство по прием на 8-мокалсници, дежурство в канцелария... Ще успея да взема само миналогодишната отпуска.

# 721
Ние имахме млади колеги, които току що бяха завършили университет. Издадоха им уверения, че са положили държавните изпити. Бяха назначени без проблем и им се изплащаха заплати в пълен размер. След няколко месеца представиха дипломите.

# 722
Аз също бях назначена на 80%, но при представяне на служебна бележка за успешно взет държавен изпит, т.е завършила, веднага ми я направиха на 100% и даже от датата на държавния.

# 723
  • Добрич
Нашият съвет ще бъде след 15.07. Тази седмица са "консултациите" от допълнителното обучение за обща подкрепа на двойките. Другата са поправителните изпити. В момента тече производствената практика на 10. клас. Някои колеги са вече в отпуск (началните учители) и ще дойдат за съвета. Ние с двойките/поправителните изпити винаги изоставаме в отпуските.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 16:40 от Вела

# 724
  • Някъде по Дунава
Нашият съвет е утре.
Относно уверението, мен ме назначиха на 100%, когато го занесох. Друг е въпросът, че дипломата си я взех цели 11 месеца след полагането на държавен изпит. В края на септември ми беше изпита и следващата година началото на септември си взех дипломата.

# 725
Здравейте, тъй като доста се колебая какво решение да взема искам да попитам някой, който е в същата позиция за съвет. Кандидатствах за учител по английски език и на интервюто ми предложиха да започна като учител по английски език и учител по БЕЛ, тъй като имам българска филология. Казаха да водя двата предмета, за да правя норматива от нужните часове.  Не бях подготвена за това предложение и сега се чудя дали да приема или да кандидатствам на друго място.
Благодаря предварително, всеки съвет ще ми е полезен.

# 726
Зависи какво е  училището и до колко сте съгласни да работите като учител по БЕЛ,  от друга страна щом са ви казало за пълен норматив явно и това са обмислили.648 час са и по двата предмета.

# 727
Няма какво да се чудиш - приемай! Simple Smile Има хора, на които предлагат непълен норматив и разни лекторски. Щом ти предлагат пълен, че и по два предмета, според мен е екстра.
На кой клас?

# 728
  • София
Здравейте, тъй като доста се колебая какво решение да взема искам да попитам някой, който е в същата позиция за съвет. Кандидатствах за учител по английски език и на интервюто ми предложиха да започна като учител по английски език и учител по БЕЛ, тъй като имам българска филология. Казаха да водя двата предмета, за да правя норматива от нужните часове.  Не бях подготвена за това предложение и сега се чудя дали да приема или да кандидатствам на друго място.
Приемайте ,няма какво да мислите.Занапред ще бъде доста трудно намирането на работа.В момента и аз търся ,на повече от 23 места съм подала като 17 от тях са държавни училища, и на 6 обяви в джобс.бг като имам само едно интервю в понеделник по английски език за момента ,а някои от обявите са изтекли.И търсенето ми е в София.Имам и стаж, и няколко педагогически специалности.Изводът оставам на Вас!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 17:04 от ellarose

# 729
Няма какво да се чудиш - приемай! Simple Smile Има хора, на които предлагат непълен норматив и разни лекторски. Щом ти предлагат пълен, че и по два предмета, според мен е екстра.
На кой клас?
От 8 до 12 клас

# 730
Приемайте ,няма какво да мислите.Занапред ще бъде доста трудно намирането на работа.В момента и аз търся ,на повече от 17 места съм подала и имам само едно интервю.Сама си направете извод!
И аз на много места подадох, това ми е второ интервю. Предпочитах на по малките да бъда, до сега не съм била на класовете от 8 до 12 клас и това ме притеснява малко.

# 731
  • София
Здравейте, тъй като доста се колебая какво решение да взема искам да попитам някой, който е в същата позиция за съвет. Кандидатствах за учител по английски език и на интервюто ми предложиха да започна като учител по английски език и учител по БЕЛ, тъй като имам българска филология. Казаха да водя двата предмета, за да правя норматива от нужните часове.  Не бях подготвена за това предложение и сега се чудя дали да приема или да кандидатствам на друго място.Преподаването на БЕЛ не е лесно и се изисква доста четене и учене.Вие си пренете дали ще започнете или ще продължите с търсенето.
Приемайте ,няма какво да мислите.Занапред ще бъде доста трудно намирането на работа.В момента и аз търся ,на повече от 17 места съм подала и имам само едно интервю.Сама си направете извод!
И аз на много места подадох, това ми е второ интервю. Предпочитах на по малките да бъда, до сега не съм била на класовете от 8 до 12 клас и това ме притеснява малко.
Уважаема колега,и аз предпочитам да преподавам в прогимназия, но виждам как стоят нещата с намирането на работа.И аз искам да преподавам любимата ми специалност история от 5 до 7 клас.Редуцирала съм си изискванията си до минимум,за да мога да си намеря работа.Дори се замислям дали да не запиша специалност "Начална педагогика".Просто по принуда и от отчаяние бих го направила .Преподаването на език е трудно и изисква много подготовка.За да навлезете,са ви нужни няколко години,лично мнение.Вие си преценете дали да се съгласите или да си продължите с търсенето.Успех ви желая!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 15:32 от ellarose

# 732
Здравейте, тъй като доста се колебая какво решение да взема искам да попитам някой, който е в същата позиция за съвет. Кандидатствах за учител по английски език и на интервюто ми предложиха да започна като учител по английски език и учител по БЕЛ, тъй като имам българска филология. Казаха да водя двата предмета, за да правя норматива от нужните часове.  Не бях подготвена за това предложение и сега се чудя дали да приема или да кандидатствам на друго място.
Щом си свикнала при по-малките, при по-големите ще се родиш. Simple Smile Освен това имаш възможности и за по-сериозни изяви, като олимпиади и конкурси, в които малките не могат да участват. Единствено отговорността за подготовка на ДЗИ и НВО е малко по-голяма в ГИ, но ако имаш солидни познания, не би трябвало да се притесняваш.

# 733
Аз предпочитам по-големи ученици. По-лесно се работи с тях.
Основният проблем там е с т. нар. "проблемни групи" - пушачи, наркомани и т.н. Лъжат, бягат от часове, фалшифицират бележки, държат се грубо и невъзпитано. Разбира се, не всички са такива. Има и добри деца, особено ако имат и интерес по предмета тогава работата е песен. По-малките са по-прилежни обикновено, но трябва да работиш много по-прецизно с тях. Имат нужда от повече внимание и от повече обяснения. По-трудно възприемчиви са като цяло.

# 734
Аз точно обратното предпочитам прогимназия, но работя и с гимназиален етап

Общи условия

Активация на акаунт