Неуважително ли е за половинките ви?

• 14 545
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
Хубостта е относителна, модата пък съвсем. Изкуството иска жертви.

# 106
В днешно време като гледам всички обвързани го правят и то с хубави жени до себе си

Така ли се успокояваш?
Еми не, не го правят всички.

# 107
Тук за мен има нюанси. Никога не бих казала пред мъжа ми "Виж тоя колко е секси/сладък/готин". Такъв тип определения говорят за някаква по-лична симпатия.
Иначе често, когато му разказвам някаква случка, в която участват хора, които той не познава, се случва да прояви любопитство този или онзи как изглежда. Тогава си позволявам да кажа нещо от рода на "Хубав мъж е", "Добре сложен, атлетичен мъж", "Добре се поддържа, винаги подстриган, обръснат, с гъзарски дрехи" и такива неща. Не си кривя душата да казвам на хубавото грозно, защото видиш ли, може да му накърня егото. Той също пред мен си позволява в такива ситуации да изкоментира позитивно външния вид на някоя жена напълно умерено и интелигентно. Никога не съм се чувствала зле от това, че е казал за някоя жена, че е красива или поддържана. Все пак, не съм аз единствената чудна красавица на света. Но пак казвам, всичко се определя от контекста и от умереността на изказването.

# 108
В днешно време като гледам всички обвързани го правят и то с хубави жени до себе си

Така ли се успокояваш?
Еми не, не го правят всички.
То не е за успокоение , грозно е

# 109
Да бе да, не гледаш правилните мъже, затова.

# 110
Да бе да, не гледаш правилните мъже, затова.
е със сигурност не са правилните 😂

# 111
Стигнахме до вицовете, "Здравей, Марийке!" "Разбрах те, Иванчо и ке додем!" Освен за свалки за друго не мислите ли като видите човек от противоположния пол?

# 112
Много зависи от контекста и начина. Например: другият мъж/жена е с нова прическа, в нова добра форма, по някакъв начин видимо разкрасен. Учтив комплимент не ми се струва повод половинката да се чувства обидена.

# 113
Има разлика дали се прави комплимент за дреха или прическа, или за тяло. За второто аз лично комплименти на противоположния пол не правя. Поне не и докато съм във връзка. За мен е неуважително към половинката и дава на обекта с добрата форма една неясна заявка за бъдещи евентуални намерения и желания.
Предпочитам да не правя, това което не искам да ми правят на мен.

# 114
Мен дори би ме зарадвало подобно изказване. Защото това си е завоалирана заплаха, че човекът продължава да си гледа в страни и че смята, че в морето има много риба за него и ако не изпълнявам неговите очаквания, лесно може да ми изстине мястото. Хубаво е да го знам, за да не влагам и аз много от себе си в подобна връзка.

# 115
  • Далечният изток
Те комплиментите не се правят директно на обекта, а пред партньора. Така разбрах аз.

# 116
Мен дори би ме зарадвало подобно изказване. Защото това си е завоалирана заплаха, че човекът продължава да си гледа в страни и че смята, че в морето има много риба за него и ако не изпълнявам неговите очаквания, лесно може да ми изстине мястото. Хубаво е да го знам, за да не влагам и аз много от себе си в подобна връзка.
Точно така се чувствам, много точно казано!

# 117
Дай конкретен пример какво ти казват?

# 118
Само да уточня, че комплиментите не се правят директно пред обекта, а след това се отбелязва лично на мен. Иначе съм съгласен, че много зависи от контекста, това ми прави лошо впечатление, начина по който го казва.
И отношението и след като я попитам е някак кофти, все едно се дразни, че съм я питаш и заявява нещо от сорта на'' е какво толкова като съм казала, че еди си кой бил красив, готин и прочие, не съм му скочила на врата''.
Сега се сещам, че бяхме седнали на по питие една вечер навън и тя ми вика, ако тук до нас има някой забавен, интересен, красив ще го отбележа и това е, не помня какво и отговорих тогава, нещо от сорта, е защо ти пък да го правиш, какво те интересува?!Аз бих го направил, само ако искам да я по дразня.

# 119
  • София
Е, в контекста на тази ситуация, отношението на момичето е просто... кофти.

Общи условия

Активация на акаунт