💖 Един за друг 💖 Сезон 5 (тема 1)

• 81 854
  • 1 176
  •   1
Отговори
# 405
Това означава ли, че ако не се занимаваш с математика не можеш да си сметнеш рестото в магазина или забравяш числата и не знаеш кой бутон да натиснеш в асансьора?

# 406
  • До морето
Простете, обърках се !

Единственото по- лошо от прост човек е прост човек със самочувствие!

# 407
Е, айде стига, говорим за елементарна обща култура. Даже и култура не е. Не знам как да го нарека. Никаква набюдателност и мисъл не се влага. На мен пък хич не ми е приятно да седя на маса с прости хора или да работя с тях, ако ще и да са богопомазани. Какво можем да си кажем ако ще обяснявам всяка дума?

# 408
  • SF

Както и предпочитам някой прост и добър, отколкото злобен и умен.

Това ли са двата възможни варианта?
Може ли да ги поразбъркаме малко, както е в ненужните ребуси, публикувани под кръстословиците?
За мене, ако може, един не толкова прост, а повече да е добър и умен. И красив!

Ако е много умен, може и да не разбереш, че е злобен, така че не се тревожи.

# 409
  • До морето
Има една приказка  - С лош човек можеш да се разбереш, с прост - никога!

# 410
Простете, обърках се !

Единственото по- лошо от прост човек е прост човек със самочувствие!

Има и по-лошо - злобен човек със самочувствие Wink

Скрит текст:

Както и предпочитам някой прост и добър, отколкото злобен и умен.

Това ли са двата възможни варианта?
Може ли да ги поразбъркаме малко, както е в ненужните ребуси, публикувани под кръстословиците?
За мене, ако може, един не толкова прост, а повече да е добър и умен. И красив!
Скрит текст:
Ако е много умен, може и да не разбереш, че е злобен, така че не се тревожи.

И за мен Simple Smile Не че са двата варианта, важна е идеята.

# 411
  • До морето
.

# 412
Не знам дали в България все още съществува този рядък вид "добър, макар и да е прост".
Ванката от миналия сезон е събирателен образ на прост, нахален, със самочувствие и злобен.
Първите два епизода на новия сезон ми бяха скучни и протяжни заради игрите. Само визитките ми бяха интересни.
Една интересна статия за това как се оценяват знанията на децата ни днес: https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Suzdatelyat-na-PISA-V … to-znaete-2000006

# 413
  • София
Аз не гледах внимателно, но не беше ли знамето на Хърватия, а не на Сърбия. Виждам, че всички пишете Сърбия и започнах да се обърква какви са ми спомените.

Мен би ме било много срам на тяхно място, единствено Ивайло се представи добре макар и да обърка една валута, но не е кой знае какво, все пак отчитам и притеснението.

# 414
Хърватското беше.

# 415
На Хърватия беше. Според мен коментиращите в темата имаха предвид, че знамето на Сърбия трябва да се знае също от обща култура понеже е съседна държава.

# 416
  • София
Разбрах, че е имало една,  която не е знаела кое е вертикал и кое е хоризонтал на знамето...Тъй като не успях да гледам втората част от самото начало, моля светнете ме коя я тази лейка..

# 417
Трупането на факти и знания не прави един човек интелигентен, но все пак означава, че е любознателен - поинтересувал се е от нещо, проявил е внимание към разни детайли.

Ясно е, че са подбрали по-простовати двойки, за да гледаме излагации, но е естествено да искаме да гледаме от време на време и мислещи и будни хора. На мен ми омръзна да слушам всяка година в това предаване просташки клишета от типа "жената каза, ние решихме" и в това да се състои целият мироглед на някои двойки. Липсата им на любознателност и интереси се пренася после и върху целия им начин живот, така че няма как да не ми направи лошо впечатление тоталното им безхаберие. Това не означава, че не бих оценила други техни качества, ако се проявят.

Цитат
Разбрах, че е имало една,  която не е знаела кое е вертикал и кое е хоризонтал на знамето...Тъй като не успях да гледам втората част от самото начало, моля светнете ме коя я тази лейка..

Елизабет от Момчилград се опита да обясни, че цветовете на едното знаме са наредени както на нашето - хоризонтално. И тъкмо у зрителите се появи надежда, че поне го обяснява правилно и тя започна да се чуди това хоризонтално ли е всъщност или все пак е вертикално Smile Може и притеснението да им влияе, ама чак пък толкова...

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 12:48 от Delta_12

# 418
Разбрах, че е имало една,  която не е знаела кое е вертикал и кое е хоризонтал на знамето...Тъй като не успях да гледам втората част от самото начало, моля светнете ме коя я тази лейка..

Мисля, че това беше “юристката”. Елизабет май се казваше. Даже с ръце показваше хоризонтално, вертикално и ги въртеше и се чудеше.

# 419
  • София
Разбрах, че е имало една,  която не е знаела кое е вертикал и кое е хоризонтал на знамето...Тъй като не успях да гледам втората част от самото начало, моля светнете ме коя я тази лейка..

Мисля, че това беше “юристката”. Елизабет май се казваше. Даже с ръце показваше хоризонтално, вертикално и ги въртеше и се чудеше.
Мерси..Да не дава Господ, човек да си има работа с такива 'юристи"..

Общи условия

Активация на акаунт