💖 Един за друг 💖 Сезон 5 (тема 1)

• 81 847
  • 1 176
  •   1
Отговори
# 420
Разбрах, че е имало една,  която не е знаела кое е вертикал и кое е хоризонтал на знамето...Тъй като не успях да гледам втората част от самото начало, моля светнете ме коя я тази лейка..

Мисля, че това беше “юристката”. Елизабет май се казваше. Даже с ръце показваше хоризонтално, вертикално и ги въртеше и се чудеше.
Да. Завършила е право в СУ.

# 421
Даммм ... на някои явно им липсват елементарни познания от детската градина. От адвокатстването и престижното образование в СУ ще да е.

# 422
Напълно се съгласявам с Boho chic и Esmee. Липсват дори базови познания и трябва да си живял в пещера, за да не знаеш толкова елементарни неща. Не говорим за валутата на Бурунди или за знамето на ЧАД, а за европейски валути, знамена, езици... Има знамена, които много си приличат (например словашкото и словенското... или малтийското и полското, понякога бъркат литовското с българското), но случаят не е такъв.
Чакам с нетърпение следваща игра, в която ще ги попрепитат на столиците, тогава ще лъсне всичко Grinning

# 423
Не знам дали в България все още съществува този рядък вид "добър, макар и да е прост".
Ванката от миналия сезон е събирателен образ на прост, нахален, със самочувствие и злобен.
Първите два епизода на новия сезон ми бяха скучни и протяжни заради игрите. Само визитките ми бяха интересни.
Една интересна статия за това как се оценяват знанията на децата ни днес: https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Suzdatelyat-na-PISA-V … to-znaete-2000006

Може би защото добротата, сърдечността и т.н. вече не се ценят толкова, колкото парадното интелектуалничене... Не че някои хора не парадират и с простотията си. И в този ред на мисли Ванката е по-скоро простак, отколкото прост. Но за мен много по-отблъскващо е човек да се изтъква за сметка на това, че някой си не знаел някакво знаме.

Аз съм получила добро образование и смея да кажа, че имах прекрасни учители. Отделно съм любознателна и постоянно чета, и макар не в първа младост в момента усвоявам три нови изкуства. Човек се учи докато е жив, това е. Спре ли, все едно е умрял. И все пак мнението ми е че на много важни знания и умения изобщо не се обръща внимание в училище, както и на развиването на добри качества, за сметка точно на това наизустяване на факти и суха теория. Които съответно и закономерно бързо-бързо се забравят. Което е само една от причините образованието ни да е в криза, защото света се променя, а самото то - трудно.

Но това е за друг раздел от форума... Както и кое е елентарно, ще подмина Simple Smile

Изгледах и подкаста. Беше ми интересно и приятно, макар проблемът с говоренето близо до микрофона да остава. Но наистина беше малко тъпо да коментират участниците, без да са видели епизода. Роксана обаче показа доста добра интуиция за тях! Тя разказа и доста лични неща, дали защото по принцип си е откровена или бе предразположена. А и аз съм на същото като нейното мнение, че има нещо между Мартин и Денислава, но той май е много злопаметен и  горд... за всеки случай ни най-малко не бих се учудила ако ги водя двойка и даже мисля, че много си отиват.

# 424
На мен ми направи впечатление, че има някакъв нов подход при монтажа на епизодите. Ще е още по-трудно да преценим темпото и времето в игрите, някак накъсано изглежда всичко. Може и да е заради визитките, не знам.

# 425
  • España
Ще си замълча за потресаващата посредственост и липса на елементарна обща култура ( писали сте доста) , но , както всяка година впрочем , аз лично имам проблем с подготовката и мотивираността на двойките при влизането им в предаването ! “ВлизамИ да сА забавлявамИ “ , какво ,за Бога , значи това ?! Ако е до забава и адреналин - идете на пейнтбол ; посетете увеселителен парк …. Влизаш в предаване от състезателен характер с парична награда , което се излъчва в праймтайма на една от основните телевизии да му се не види !  Дори и да не ти е толкова до парите , малко от малко вземи се подготви ! Не е като да не са минали няколко сезона , все пак….
Ето , всъщност до къде води изпразнената откъм смисъл и съдържание фраза : “Бъди себе си! “ !!!! И , да не съм пророк, ама ще се нагледаме на идентични “уникалности” !
За сега най-адекватни са двойките на двамата Ивайловци сякаш …..

# 426
  • Sofia
Елизабет е завършила право, което хич не е трудно в днешно време.За практикуващ юрист обаче, голата диплома не е достатъчна. Трябва да придобиеш юридическа правоспособност, нещо доста по-трудно и времеемко. Трябват едни  "нищо и никакви" 6 месеца юридически стаж към Окръжен съд, който на всичкото отгоре е неплатен. Следва изпит за придобиване на юридическа правоспособност, чак след това може да започнеш да мислиш, искаш ли, и можеш ли да станеш адвокат. Прекалено сложно за умствения капацитет, демонстриран от Елизабет.

# 427
Тя каза, че не е практикувала. А и то предвид годините й (23 мисля) и в майчинство, няма как и да има вече опит като юрист.

# 428
Не знам по какъв начин мислят да се забавляват. Синът ми работеше със участник в един от предишните сезони и той е казвал, че животът във вилата няма нищо общо с показаното на екран. Двойките прекарват по-голямата част от деня разделени, докато чакат за снимки и въобще не е такава забава, каквато изглежда на зрителите.

# 429
  • Mediterraneo
Аз точно така си го представям. Скучно и напрегнато би ми било заради състезателния характер. Сигурно се събират за десетина минути като ядат, колкото да им снимат 2 дубъла на яденето. И вечер в спалнята и да спят заедно.

# 430
ladonnae, съгласна съм с теб, че човек не трябва да спира да се развива и обогатява. Има време да се поокопитят новите двойки и да покажат силните си страни.
Скрит текст:
Сетих се за Иван Хаджийски и неговия труд "Оптимистична теория за нашия народ":
"Общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсинации са едно от най-гадните явления у нас. Посредствеността поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие."
"България бе тогава [през Възраждането] страна на неограничените възможности. Всяка кариера се правеше с лични качества и собствени сили. Богатствата се създаваха, не се наследяваха и всеки заемаше това обществено положение, което сам си създаваше. Това беше епоха на българските викинги, хора без предистория, които разчитаха само на себе си, на собствената си смелост, прозорливост и изобретателност."
За съжаление, всичко казано там е все още валидно и актуално...

# 431
А полицайката защо е гладувала преди предаването и как точно ще й помогне това?
Засега най-много ми харесаха Емо и Кики. Кристина много ми напомня на Гергана от Къртицата2, даже в началото си помислих, че е тя. Петър и половинка също ми харесват, мъжа на Сияна. Извинявам се, но не съм ги запомнила още по имена. Ивайло фермерския се опитва вече да го играе тартор, явно си му е в кръвта. Другия Ивайло много злобен ми изглежда и ми направи лошо впечатление като каза на Ивана да бие жените като кучета или нещо подобно беше. Не можели да губят и двамата хехе. Животът, както знаем, е кръговрат, не може винаги да си горе.
И последно да питам какво е надкаст? Явно съм много дърта вече и далеч от съвременните термини.

# 432
И последно да питам какво е надкаст? Явно съм много дърта вече и далеч от съвременните термини.
"Надкаст" се казва подкаста на Неделчо и Туджаров

# 433
Здравейте, включвам се и аз.
Само на мен ли Ивана и Ивайло ми приличат на Милена и Иван-Асен от втори сезон? Нахъсани, силиконови, мъж - дете с водеща амбиция и комплекси и жена, която го слуша, за да угоди?
Друга неприятна двойка ми е Петя и Дилян - напъни, разменени роли, прекалена атрактивност, прекалено ранно гаджосване...
Симпанични са Емо и Кристина - млади, борбени и естествени. Дано си направят бебе във вилата или скоро след нея.
Също и Галена и Петър.
На трето място пернишката двойка.
Жалко, че трябва да чакаме до петък за епизод, тъкмо ги видяхме и добихме първи впечатления.
Харесва ми тандемът Емо и Мария като водещи
Animal Penguin

# 434
Аз се впечатлих от липсата на обща култура сред младите хора. Хал-хабер нямат от знамена, дори и на държави, които са прекосявали сигурно десетки пъти. Дори и да не им се е налагало да пътуват с автомобил през Сърбия или Гърция, пак можеше да са виждали флаговете, ако гледат футбол, други спортове. Не са ли чували за шахматистите? Момчетата поне??
Един си каза, че е ходил в Германия да яде, не да гледа флагове.

Общи условия

Активация на акаунт