Хайде на театър - 11

• 64 229
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
"Бащата" е "пенсионерски".
Не става дума даже толкова за жизнен (и културен) опит и "тежест" на поднасянето, просто темата не е близка, разбираема и интересна за младежи.

# 211
Като сте тръгнали да питате, Един безумен ден в Народния, става ли за деветгодишен?

# 212
  • София
Като сте тръгнали да питате, Един безумен ден в Народния, става ли за деветгодишен?

Въобще кое е подходящо за тази възраст? Дъщеря ми ще стане на 8 г живот и здраве другия месец и тези детските по приказки не са и интересни вече. Гледала е "Сапунената фантазия", "Фокусите на Ненчо" и в края на месеца имаме билети за "Феята на Захарницата".

# 213
  • София
Според мен много зависи от детето, интересите му и фазата, през която минава. Точно в тази възраст (8-14 да речем) вече не искат на куклен театър, а много от постановките за възрастни не са за тях. Дъщеря ми по това време много хареса "Опит за летене", а "Богът на касапницата" на камерна сцена ѝ остана една от любимите постановки и до днес. В "Младежки театър" според мен има повече неща, които биха им допаднали: класики като "Майстора и Маргарита" (тя го хареса, с уговорката, че има някои смущаващи сцени, нищо прекалено), "Граф Монте Кристо", "Дон Кихот", "Ромео и Жулиета" (там пак има някои сцени, които могат да бъдат не съвсем уместни за дете на Sunglasses. И мюзикъли, освен в музикалния театър има разкошни на Пловдивската опера, които гостуват в НДК. Но за нищо от това не мога да гарантирам, че ще се хареса на всяко 8 годишно дете.

# 214

Въобще кое е подходящо за тази възраст? Дъщеря ми ще стане на 8 г живот и здраве другия месец и тези детските по приказки не са и интересни вече. Гледала е "Сапунената фантазия", "Фокусите на Ненчо" и в края на месеца имаме билети за "Феята на Захарницата".

Например всички детски постановки в Младежкия театър сме гледали и са много хубави. Както и някои в детски в операта.
Това ми се стори, че също би било подходящо, затова питам.

Синът ми много иска да го заведа на балет, но нещо не мога да се доредя до билети.

Според мен много зависи от детето, интересите му и фазата, през която минава. Точно в тази възраст (8-14 да речем) вече не искат на куклен театър, а много от постановките за възрастни не са за тях. Дъщеря ми по това време много хареса "Опит за летене", а "Богът на касапницата" на камерна сцена ѝ остана една от любимите постановки и до днес. В "Младежки театър" според мен има повече неща, които биха им допаднали: класики като "Майстора и Маргарита" (тя го хареса, с уговорката, че има някои смущаващи сцени, нищо прекалено), "Граф Монте Кристо", "Дон Кихот", "Ромео и Жулиета" (там пак има някои сцени, които могат да бъдат не съвсем уместни за дете на Sunglasses. И мюзикъли, освен в музикалния театър има разкошни на Пловдивската опера, които гостуват в НДК. Но за нищо от това не мога да гарантирам, че ще се хареса на всяко 8 годишно дете.

Да, именно така е, всяко дете е различно,а  и сме изгледали всичко за възрастта му. Тези в НДК ги видях, ще разгледам  пак.

Между другото онзи ден бяхме в НДК на Цирк Дьо Солей  на лед в НДК, беше просто абсурдно, някаква пародия.

# 215
Привет!
Постановката "Бащата" в Народния театър подходяща ли е за 14-15 годишни девойки?
С тях този сезон гледахме Тигър и дракон, Влюбеният Шекспир, Портокалова кожа (не беше съвсем подходяща, не я разбраха напълно).
Абсолютно не!

# 216
Може би нещо от репертоара на Музикалния театър ще се харесаха тази възраст също.

# 217
Можете ли да ми препоръчате някоя забавна постановка? Simple Smile Благодаря!

# 218
  • София
В НТ Иван Вазов обичайно пишат подходящата възраст и по спомен там нямаше подходящи под 12 г. Може би за 10 г. някои биха били интересни, но за 8 г. ми се струва малко вероятно.
Ако сте изгледали в Младежкия, остават ви мюзикъли и в Музикалния евентуално.
Но пък пробвайте и за по-големи, щом детето е ходило на много, може и да му харесат.

# 219
В НТ Иван Вазов обичайно пишат подходящата възраст и по спомен там нямаше подходящи под 12 г. Може би за 10 г. някои биха били интересни, но за 8 г. ми се струва малко вероятно.
Ако сте изгледали в Младежкия, остават ви мюзикъли и в Музикалния евентуално.
Но пък пробвайте и за по-големи, щом детето е ходило на много, може и да му харесат.

Преди да питам тук, влязох да проверя.
Явно толкова съм чела, защото сега проверих пак и да, пише че е за над 12 години.
Благодаря.

# 220
Здравейте,гледал ли е някой "Каквото направи дядо все е хубаво" в 199?Приказка за възрастни и деца.

# 221
Мнооого ми хареса "Светици и перверзници" в Сатирата. Така хубаво се посмяхме. И неслучайно две от актрисите са номинирани за Икар в категорията за Поддържаща женска роля - Албена Павлова и Ана Вълчанова. Чудесна постановка! Играе се в Камерната зала и е около час и 40 мин. За пръв път бях в тази зала и се изненадах, че от дясната страна редовете са плътно до стената, съответно се влиза и излиза само отляво. Странно решение. Замислих се колко е безумно, ако се наложи бърза евакуация например. Сигурно някога така е строено, но според съвременните стандарти за безопасност мисля, че е неприемливо. Та, имайте го предвид като закупувате билети, особено ако сте от тези, на които често им се ходи до тоалетна. А постановката я препоръчвам! Човек има нужда ей така хубаво да си се посмее от време на време.

# 222
Да, там съм била и бях точно до стената, винаги си купувам билети накрая. (Вече всички знаете защо)
В Нов театър НДК също е така, като там е още по-странно, залата е по диагонал.

# 223
  • София
А за 199 какво да кажем. Grinning

# 224
  • софия
Prima Facie - моноспектакъл на Елена Телбис. Харесвам я и вероятно ще взема билети.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 13:17 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт