Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 550
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Нямаме забрана за секс, но и двамата ни е страх. Не ми се рискува, честно казано.
А пиете ли кафе, момичета? Аз първите три месеца не можех да близна кафе. Сега ми се пие много. Пия по едно нес кафе на ден с мляко. Следобед безкофеиново, но не всеки ден.

# 466
Аз като ходих на втора фетална и доктора ми каза може да си запазиш час за трета между еди коя си и еди коя си седмица. И на регистратурата още тогава запазих.

# 467
Ако върви по-едро бебето, по-разумно е да се запише по-рано, за да могат да видят по-добре органите. Д-р Чучумишев ме викна в 30-та (29-та по цикъл).

# 468
Днес и аз минах ЖК, бебчо е добре 1кг и100 продължавам с магнерота и но шпа-то за стяганията и болките ,изписа ми и феротон 2x1 че ми е нисък хемоглобина, за болките в кръста каза че може Дийп рилийф да мажа, да почивам повече да не се натоварвам.

# 469
Болки тип менструални са контракции, така че може да си се претоварила. Втвърдяване на корема също е контракции. Аз заради такива неща взимам магнезий и предните месеци имах забрана за прекалено много движение и ходене.
С първата бременност имах доста повече втвърдявания и контракции и пиех няколко месеца редовно и нош па и папеверин. Трябва последен труместър да се внимава с нош па, както са написали и други, но няколко дни пиене за да се успокои матката няма нужда от безпокойство 😃
И мен снощи ме наболваше корема,тип менструално.Ама доста вървях пеша и това си оказа влияние.То ако не се раздвижвам се чувствам като инвалид.Някой прави ли упражнения вкъщи,дори елементарни?

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 18:57 от Alexandrova17

# 470
А това втвърдяване усеща ли се по някакъв начин или просто трябва да се пипа корема за да се усети Thinking

# 471
Нямаме забрана за секс, но и двамата ни е страх. Не ми се рискува, честно казано.
А пиете ли кафе, момичета? Аз първите три месеца не можех да близна кафе. Сега ми се пие много. Пия по едно нес кафе на ден с мляко. Следобед безкофеиново, но не всеки ден.
Пия капучиното по кафета,не че ходя често.
Вкъщи 3 в 1 сладичко 😁да съм в играта....
Друго съм опитвала ама не ми харесва вече

# 472
И аз сигурно първите 4 месеца не можех да близна кафе, че и храна почти. 😅 Но сега си пия сутрин лате, много ми се пие и реших да не се лишавам, АГ още в началото ми каза да ги огранича до две на ден.

# 473
Пия си да, нормално еспресо с ядково мляко, по едно на ден.

# 474
И аз пия капучино, лате по едно на ден с ядково мляко. Намалих си само интезитета на кафето. Преди го пусках на стронг, а сега ми е на регулар. Мислех да минавам на безкофеиново, но и то си има своите минуси, а и докторите разрешават до 1-2 на ден и си останах на кофеиново. Но не пия повече от едно на ден. Аз и небременна рядко пиех по 2.

# 475
Аз пия безкофеиново, за мен няма разлика във вкуса му в сравнения с обикновеното. Но има кефеджии, които ще ми се изсмеят за как няма разлика във вкуса.

И аз искам да върна на въпроса за какво е това втвърдяване на корема - на допир ли се усеща с ръка или как? Днес нали ме боли около пъпа и се шашкам какво става, че не ме е боляло преди.

# 476
Ми на пипане да е като камък, но и като усещане на мен ми беше все едно става много по -тежък от нормалното и ме придърпва кожата ( все едно става за известно време много по малко еластична. При мен се получаваше като бях на дълги разходки с кучето и явно без да разбера съм се претоварвала. Но не се притеснявайте като става от време на време- все пак ни ритат яко от вътре😅, расте малкото същество и тн♥, а някои сме и сигурно с по-чуствителни марки! трябва да се вземат мерки ако започне да е доста по често и интензивно!
За секса- ми имаме лек страх но веднъж на седмица/две се престрашаваме. Но понякога е толкова комично, защото имам грация вече на кит и сега по скоро като препарирана, а мъжа действа😅😅😅🤣🤣. Последният път леко ми помогна да се завъртя и като ни стана смешно и на двамата, никакъв секс не стана!
Иначе за наваксване, да ви кажа аз като родих първият път, явно заради луди хормони, Еми първите 5/6 месеца нямах ама никакво желание( освен че и бях съсипана от неспането 😅)… та наваксването дойде доста по -нататък !
А това втвърдяване усеща ли се по някакъв начин или просто трябва да се пипа корема за да се усети Thinking

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 19:16 от Alexandrova17

# 477
А какво може да се вземе като мерки друго за втвърдяването? Вдигнах си малко дозата Магнерот, почивам и повече, ама пак ми се случва.

# 478
Ми това си е- магнезий( бях на магнерот 2по2) и почивка… и ако са повече контракции и на мен лекар ми предписа курс нош па и папаверин( пиех го в сигурно 2/3 седмици, докато се успокои матката). Но нош па, винаги се говори с лекар и следи шийката ако особено е дълъг курс.
Но почивката мисля че е най- доброто и най върши работа.

А какво може да се вземе като мерки друго за втвърдяването? Вдигнах си малко дозата Магнерот, почивам и повече, ама пак ми се случва.

# 479
И на мен ми се втвърдява корема от 1 седмица и е направо ад.Всякаш съм в една перманентна контракция и корема ми си седи нон стоп като камък,смяна на позите също не помага.Усещам дискомфорт и сърцебиене 😞Пия само магнерот и но-шпа на своя глава,тъй като в “прекрасната чужбина”всичко е нормално.Не знам вече какво да правя ,за да ми мине.

Общи условия

Активация на акаунт