Рицарки на бялото кантраче - 5.02.-11.02.

• 17 153
  • 418
  •   1
Отговори
# 180
  • София
нищо бе Мариетче
екшън да има

# 181
Няма друг начин - спираш го от раз и толкоз. И след 1 седмица и морковите ще са ти сладки  Joy

Ама аз не си падам по сладкото! Кафе и чай без захар пия, торти (особено купешките Sick) не обичам. Сега нещо съм се сбъркала. Мислех, че ще приключа с вчерашния ден, ама май не се получи. И да ви кажа, още ми се яде! Гладна съм си и това е #2gunfire А моркови обичам. Дали да не ходя да ям моркови newsm78 С мед и лимонов сок Rolling Eyes ooooh!
И орехи обичам Laughing И мед обичам Laughing
И най-обичам като хапна, пак да си хапна Mr. Green

Току що ми направи впечатление, че тук са се събрали рицарки на бялото канТРАче  Laughing Sunglasses Wink!!

Ау, каква наблюдателна, а аз половин час се чудя какво и защо Laughing Ти що четеш заглавието Mr. Green Е, стават грешки. Сигурно още може да се оправи, не че е толкова важно, де Laughing

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 16:33 от бяла птица

# 182
Цитат
И да ви кажа, още ми се яде! Гладна съм си и това е
Нали не се опитваш да компенсираш за вчерашния ден с глад голям днес.
Ако си гладна - яж белтъчини или белтъчини с мазнини. Това най-добре ще те засити.
Въглехидратите само ще те накарат да се чувстваш още по-гладна.

# 183
Сетих се за още идеи за сладко

- кисело мляко разбъркано със степ (тези на БОЛЕРО, които са sugarfree, нямат въглехидрати, за сметка на други ненатурални гадости де)
- трици разбъркани на гъста каша с како и мед/подсладител, стоплени малко в микровълноата
- НВД торта:
   - пече се блат от яйца, трици, какао, прясно мляко, мед/подсладител
   - прави се крем от някое по-гъсто кисело мляко или цедено такова, може и малко сметана заквасена да се сложи, може и без нея. Кремът може да се смеси с плодов степ, какао, канела, есенция от ванилия, тук е въпрос на вкус и фантазия. Задължително му се слага желатин.
   - отгоре се нареждат малко плодове, най-добре горски тип ягоди, малини и т.н. (може от консерва, замразени), някоя друга ядка за вкус и цвят например, но може и да отсъства.

Аз лично правя блата с какао и подсладител, крема с цедено кисело мляко и подсладител, отгоре слагам горски плодове и заливам с червен желатин. И става НВД чийзкейк  Sunglasses!

Ако пропуснем блата става като на Тони парфето.

# 184
На мен в кухнята всичко ми е затворено, но виж в хола - кой ме би да си измислям една такава рздвижена секция - полички, без гръб, няма избърсване на праха по нея. И тия книги, всичките различни (то пък оставаше да са еднакви) ама голяма шарения. Обаче съм чувала, че има подвързване с разни хубави м-ли - примерно - един рафт сини, друг, сребристи, и т.н...мисля още по този въпрос. Иначе цялата къща ми е за ремонт, трябва обаче да се изнеса някъде, че да го направя както трябва, иначе не става.
Пиле, аз скоро ядох кисело мляко със степче - много ми хареса. Пък и лесно. Пък ако ще ядеш мед с мляко - ми направо си лапни една лъжица от буркана (по разделно ще е)

# 185
  • София
деничка с тия рецепти ща ма убии

аз пък обичам да ми е леко и открито
и също имам много книги

и плички
полички де

# 186
  • Варна
Аз пък много обичам полупразни стаи-място да има, пространство, да влиза много светлина и да има съвсем малко мебели и дивани-място място място, като се обърнеш да не се вглеждаш в някоя "сграда"-в смисъл секция, шкаф и т.н.
Вкъщи само кухнята е кухня-с шкафове и другите там натурии, но другите ми стаи са точно така-почти всичко изхвърлих за около 3год-толкоз ми трая ремонта-таз година едната стая, другата година-другата и т.н.

# 187
Не умирай, моля те  Laughing

Имам дори идея за ядене на НВД десерт в Софийско заведение - Везувий с мед и лешници в Уго (за справка това е цедено кисело мляко, което може да си поръчаш с мед/шоколад/сладко и лешници Wink По-стриктнте може да си го поръчат без меда, ама според мен не е повече от 20 грама и не е фатално. Въобще в Уго има много приятни НВД салати.

А в Дивака също има много и разнообразни НВД храни - разни месца на скара, салатки.. За мен там ултимативното хранене там е някаква пържолка със зеленчуков шашлик ммммммммм.

А в Хепи също има приятни неща. Задължително ако хапвате там пробвайте пилешки стек, не пилешка пържола, не пилешки каренца, а СТЕК. Не знам защо, но е уникален.

Моите топ софийски заведенийца-тип кръчма, в които разбира се има богат НВД избор, са Дивака и Уго. Хепи също. За тези 3те имам пресни спомени от преди 1 месец. От преди 1 година имам добри спомени от едно заведение, ама Буратино ли беше, Пинокио ли беше, в центъра е.. А не Джепето!! А преди 2 години беше екстра и в 2те Халби, Кривото, О!Шипка.. Но знам ли сега как е.

П.С. Дори не съм от София  Sunglasses

# 188
huffman, не съм гладна, цял ден муша нещо в устата, уж от позволените неща, но ми се яде сладичко и това е. Ще ходя да си направя чай, да позалъжа тумбака, макар че не е той виновен.

Деничка, идеята за тортата ми харесва, ще я пробвам някой ден!

Аз степчетата не ги обичам. Не са ли много изкуствени и вредни newsm78

А на Тони бъркоча си го правех преди да стана диетична Rolling Eyes, като добавях и овесени ядки. Ммммм, супер беше Peace

Вижте какво намерих в Гювеч, докато страдах и чаках да пишете

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1141

А за празните стаи, то хубаво простор, и аз харесвам, но от опит се убедих, че както и да хвърляш, вещите пак се трупат. А и има неща, които не мога да изхвърля. Например книги! Дреха хвърлям, но книга не мога, сърце не ми дава. Невърнат заем мога да преглътна, но за невърната книга, човек убийвам Crossing Arms

# 189
  • София
не си от Сф ама като дойдеш и право в заведение, а

# 190
Дори с мързел вече не може да се оправдае прегрешението, защото www.gladen.bg доставя по домовете и за мое учудване повечето пицарии предлагат много приемливи неща: Дон Вито - салати, сръбска скара, Трол - салати, барбекю, дори има секция "Диетична кухня".
Сега колко качествено и вкусно е идея си нямам, вероятно не много. Ама ако те мързи та 2 не виждаш и си на косъм да прегрешиш с подръчни лесно достъпни материали (вафли ала бала), защото не ти се готви - това си е спасение.

А тук почти само пици доставят, мъка мъка. Едвам намерих едно по-свястно китайско и едно индийско.. Ако не бяха те.. А уж тук е "на запад".

А като съм почнала да се оплаквам искам да си кажа мъката за киселото мляко. Как може да има 10 гр въглехидрати на 100 гр при положение, че не е плодово, а натурално?! И как може 2 седмици след изтичане на срока на годност да е в "перфектно здраве"?! Боклуци.. Органична храна му е цаката - истинска, здравословна, полезна, със сертификат за качество и произход. Ама има лека уловка в цената - за сравнение едно кисело мялко 500 гр е 0.50 паунда (от това смотаното), а органичното е 1.50 паунда и нагоре.. А при месото не ми се говори - удря 25 паунда килото органичното пиле от раз. Аз си купувам моето смотано, блъскано с кой знае какво пиле за 5 паунда килото. Като спечеля от тотото само органична храна ще влиза в моята уста  Sunglasses, ама до тогава  Embarassed..

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 17:23 от Denichkata

# 191
Mimmy,

аз такова не нарочно. Водят ме бееее, насила, аз се дърпам.. Те - не, та не, ела да ядеш пържоли и салати, идваййй!!!

hahaha

# 192
... в Уго...
...а в Дивака ...
...а в Хепи ...
... ама Буратино ли беше, Пинокио ли беше, в центъра е.. А не Джепето!!
...А ...и в 2те Халби, Кривото, О!Шипка...

Яяяя, какъв бонвиван сме си имАли Joy Joy Joy

Малиии, той списъкът имал и продължение hahaha

# 193
бяла птица , простете моето невежество, ама бон какво  Embarassed? Да не е някой закодиран бонбон  Crazy

# 194
  • ГОре на черешата...
бяла птица , простете моето невежество, ама бон какво  Embarassed?
Ох, шъ мъ умориш Joy...нещо като хаймана, дето митка само по заведенията.

Общи условия

Активация на акаунт