Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 515
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Плами също мисля няма да е от най-високите,но като цяло няма как да знаем. Батко и е роден 4.350кг,55 см на година и шест месеца е бил 13.400кг,87 см. Има дечица,които са от темичката и вървят по високи,но ето че в момента е дългуч 🫢Смятам все пак че растежа е индивидуален. Понякога забързват темпа,а понякога забавят. На 15 години,тоест миналата година бе 184см. На две години нямам запис колко е бил,трябва да видя в картона му,понеже всичко съм си взела като се прибирахме в БГ. На 3 години е бил 104 см 18.800кг .За справка Пламена на година и шест месеца бе 12.850кг,85см. Родена е с 3 см по-малко от батко си. Предполагам ще е доста по ниска,понеже първо за от различни бащи и е момиче. Второ че самият ген на баща и е ниски и набити. И моя е такъв,но като цяло с ограничения се справям да имам що годе някаква форма 😪 Иначе на нас освен мерене на тегло,височина и гърди друго не и мерят на консултациите . Обиколка на глава на вашите дечица мериха ли? На Плами не! За развитието някакви по специални неща правят ли като изпитване вашите педиатри?Нашата е доволна от развитието и според нея няма нужда да я тества за каквото и да е!

# 136
И обиколка на глава мери нашата. За развитие само я наблюдава докато върви самия преглед и и показва играчките явно да види дали ще реагира. После вече като по голяма е давала на каката да рисува докато си пише документацията.

# 137
И обиколка на глава мери нашата. За развитие само я наблюдава докато върви самия преглед и и показва играчките явно да види дали ще реагира. После вече като по голяма е давала на каката да рисува докато си пише документацията.
Ами тя я видя,че поздравява и казва по някоя дума. Ходи има очен контакт и вика за сега няма нещо от което да се притесняваме. Иначе обиколката на главата след годинката не я е мерила. Много странно🙄

# 138
Нашата отдавна не мери обиколка на главата, сега аз я помолих да опипа фонтанелата, да потвърди, че е затворена понеже аз не смея да натискам много. Пита дали говори, че Любовчето си мълча на прегледа, пита я къде са й главата, нослето, коремчето, ръчичките, показа си и това беше. Не мисля, че отсега може да се гадае за ръста им, доколкото знам при момчетата си проличава около 10тата година, при момичетата около 12, чак тогава гените започват да личат и едни дръпват, други изостават на ръст. Важното е да са горе долу в нормите и да не изостават много, за да може ако има някакво изоставане в растежа да се хване навреме. Помня, че тръгнах на училище на 6 години в клас със 7 годишни и бях най-едрото дете, беше ме срам като черпя за рожден ден да кажа на колко ставам 🙄 После на 13-14 заковах на 170см. и останах най-ниска от цялата си фамилия. Не знам дали си въобразявам, но мисля, че има тренд новите поколения да са чувствително по-високи, поне като гледам по улиците какви девойки по 1,80 с крака до сливиците се разхождат. Помня като пазарувахме за 1ви клас на каката, продавачката възкликна, най-после дете, на което размерът му отговаря на възрастта, масово пазарували като за 9-10 годишни. Тя скоро беше на рожден ден, на момиче ставащо на 10 години купувахме дрехи размер 170 см 😳, родителите са със среден ръст.

# 139
Нещо съм пропуснала рецептата за баница с юфка. В тази тема ли сте я коментирали, да спретна една и аз 😃?
Ние не сме ходили скоро на консултация, трябва да запазя тази седмица час и да видим колко е пораснала. На кг. не е мръднала почти, но дългите панталони от есента са й къси на крачета, иначе блузки и къси панталони от лятото й стават.
Мисля, че тя също е от дребните дечица, тежи 10,2кг, носи размер 80/86. Няма как  да е, момиче е, аз нямам 1,60м, баща й не е особено висок също. По дребна е от други деца на нейната възраст с които сме се срещали, но това не ме притеснява. Иначе яде, малко се разсейва в игри и “говорене”,  но си изяжда всичко без проблем. По едно време имаше желание да се храни сама с лъжица и не ми даваше да я храня. Сега пак сме по старо му 😅, като си изяде всичко взима лъжицата, тропа в празната купичка и казва “Бавооо!” ( Браво!) и я вдига, дава ми я да я махам от табличката.
Оня ден излизахме на една площадка, въргаля се в пясъка, пълзя по земята, спуска се по пързалката с главата надолу, рови в земята с клечки, искаше да тича с тях в ръце. Направо…прибрах се скапана 😅. Излизаме само с количката, не си представям да тръгнем без нея.

# 140
И аз мисля, че това как растат сега не определя колко високи ще бъдат. Поне при мен беше така, майка 152, баща 182, аз бях най-висока в класа до 4ти клас, всички казваха, ще съм висока като рода на баща ми. Сега съм 157 😂 и според хората съм копие на майка ми. Рано, още на 10-11 влязох в пубертета и година-две след това спрях да раста. Ави расте много, роди се средно бебе, но доста дръпна първата годинка и сега продължава. По площадките често чувам "дръпни се да мине каката", после се заговаряме и се оказва, че "каката" е по-голяма с месец, два максимум 😃 ММ е 185, дали ще е висока или ще спре 3-4 клас като мен, времето ще покаже 😃 някъде бях чела "формула" за изчисляване на ръста на детето - ръст на майката+ръст на бащата, полученото число се дели на две, за момичета се маха 7, за момчета се добавя 7 😂 по тази формула аз трябва да съм 160, три сантиметра ми се губят, може и да има нещо вярно 😃 иначе аз на Ави последно се чудих дали да ѝ купя размер 92 или 98, купих 98 и клинчета и блузки са ѝ ок, не ѝ висят като торба.
И много ми хитрее, след вечерната рутина като си легнем се върти 5 минути и казва "пиш", защото знае, че ще станем 🙆😃 нищо не прави, но я слагам всеки път, за да затвърдим навика.

# 141
  • Варна
Моята приятелка си продаде количката, аз не си представям да изляза без.. дори Габи не знае, че може да слиза от количката (тип в парка). Мисля, е скоро няма да и да разбере де Grinning

# 142
Ние като ходим в парка сме с количка или с тротинетката,понеже стоим около час и половина,два часа. И тя много обича сега да се пуска по пързалката легнала🤷♀Качва се по пързалката,рампата стълбите и се измаря и като тръгнем от парка има рев. Иска още да играе и това ми единственият вариант да я сложа в количката и да потеглим,като ни чуят в целият Сливен и околията разбира се. Иначе тротинетката ни е на Глобер 4 в 1,подарък от сестра ми. Много и харесва да сме на вън с нея. За сега стои и я бутам☺

# 143
Съгласна съм с мненията , че от сега няма как да знаем с какъв ръст ще са, ще си покаже след години, важното е да са ни живи и здрави все пак !
Аз откъм ходене без количка съм много смела.Днес излязохме в 15ч и чак сега се прибираме като не сме спирали да вървим , да бяга и да се катери по катерушки/пързалки,но вече много пъти съм я пробвала и затова си позволявам.
Опитва се да ме кара да я нося понякога , но рядко се случва и за съвсем кратко.Днес обаче сутринта бяхме с друго детенце , то си личи ,че се измаря , няма как да не го носиш или да не го возиш в количка, не е просто някаква прищявка на детето, така че всеки сам ще прецени кога са готови дечицата и за какви разстояния.
Бери, а ти защо не я пускаш в парка , стана ми любопитно , тя няма ли желание?Или после не можеш да я върнеш в количката, а живеете далеч

# 144
  • Пловдив
Количката си стои у дома от ноември, като сме я извадили оттогава един път. И то, за да отида до определено място, чието разстояние Йоанна няма да успее да издържи отиване и връщане.
Почти всеки ден излизаме по два пъти. За да си тръгнем от площадката, казваме ѝ "Чао!" и потегляме. Не работи всеки път, особено като има повече деца и тя тъкмо се разиграе.
Сега се прибрахме от разходка и съм смазана. По целия път носех нейната количка с плюшена мечка в нея (нали уж, трябваше да я вози тя 😄 ), отделно накрая все спирахме и искаше да я нося. С много уговорки успяхме да се доберем до вкъщи. Без носене.

За ръст, ние сме 155 см и 185 см, та нямам идея тя как ще се развие. Засега е 10,7 кг, висока 83 см. Дрешките, които носи, са размер 74-80 (Лидъл), 74 (H&M), 90 (Пепко) и съответно други за 9-12 месеца.

Мамите на момиченцата - как сушите косите? Миете ли косата всяка вечер?
Ние я къпем през вечер и сушим с хавлия, но вече става трудоемко.

Ходихте ли на ехография за млечните жлези? (Тези, които кърмихте?)
На 05/03 ще получа направление и вече знам къде ще си запазя час..

# 145
Плами носи 92 размер на Пепко,на Н&М и стават все още размер 86. На Зара има едни ново пролетно яке 92 размер което и е добре.Миналото лято всички  дрешки от Н&М и взех 86 и бяха леко големи,та както писах мисля,че и това ще изкара с тях за в нас,за на вън😂
Косата и я мия три пъти седмично и я суша със сешоар. Не че е някаква супер гъста и дълга.🫢Взех и на Нивеа шампоан детски. Тялото мия с Биодеррма,а я мажа с крем на А-дерма след това. Голям микс от продукти😂Аз от парка няма шанс да я изкарам без викове и тръшкане!
Иначе аз минах преглед на гърди въпреки,че не съм кърмила. Всяка година минавам,понеже съм  фиброкизтозна мастопатия. Ами имам си я все още. Минах и гинеколог декември. Цитонамазка 2 група съм,но съм с миомен възел който са сега уж е малък. Ще го следим и ако расте,тоест трябва да се маха оперативно.
Личната ми пусна и още изследвнаия по каса,които се полагат над 35 години като си🙄

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 19:12 от Милото

# 146
Катето, не мия всяка вечер косата, два пъти седмично я мия. И суша на най слабата степен със сешоар. До Нова година се мъчих с кърпа и с тензух (сетих се, че имам), но ми е мисията невъзможна.

# 147
  • Велико Търново
Днеска Вики ме изуми , излязохме с тротинетката на разходка, тя искаше само да върви, не пожела да се качи в нея. Явно ботушите не са ѝ били много удобни за разходка.

Аз съм 154 см, ММ е 181 см, Мишо вече е с 10 см по- малко от сестрата си. Та явно тя ще е като мене джобно гадже.

Косата още като захладня започнах да суша със сешоар, но тя стои и нямам проблеми, даже ѝ харесва.

Аз тъкмо се бях наканила да ходя на преглед, понеже имам една операция от фиброаденом на гърдата и забременях. Сега не знам като кърмя дали мога да отида, трябва да поразпитам.

Това е баницата с юфка:

# 148
Момичета , ама много джобни гаджета сме се събрали тука , аз май съм най - ниската 152см 😀
Кате , на въпроса ти - къпя я с косата през ден като ползваме сешоар от раждането, тъй като тя се роди с доста коса , а и исках да я свикна.Сега не и е особено приятен сешоара,но като поизсъхне до някъде да не и е студено ,намалям на по - хладна степен.В този ред на мисли днес щях да направя голяма беля.Реших да отменя ММ и да я изкъпя сама преди той да си дойде , но докато носих дрехите за пране съм забравила сешоара на земята и тя го държеше за копчето,опрян в главата и.Слава богу се върнах преди да го включи.Ще ми е обеца на ухото.
Пламинго, с маратонки наистина си е друго!
За гърдите не съм ходила още ох, но пък на гинеколог съм редовна , даже онзи ден ходих , че ме заболя нещо пак корема.Трябва пак на гастро да ходя да търся проблема.

# 149
Ох, решила съм да си купувам смарт часовник и съм хвърлила око на Ксиоми, обаче ми се струват много големи като габарити. Не съм ги виждала още на живо. Имах фитнес гривна на Ксиоми, всъщност още я имам, но е много стар модел на доста години и почти непрекъснато губи обхват с телефона. Ако не ми харесат тези как седят ще трябва да мисля каква друга марка искам.

Общи условия

Активация на акаунт