Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 511
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Милото, при нас също не иска да сяда на гърнето, а купихме и по-голямо, като кола с волан. Уж с идеята да стои, но не иска. Сега го слагаме на седалка върху тоалетната направо и върши работата. Той е много редовен с акото и сутрин му е една от първите работи. Иначе не си казва още.
Със спането сме зле, заспива в кошарата и по някое време нощем се буди и иска да прескочи. Докато не го взема в нашето легло не мирясва. Не знам как ще го отучим, иска да спи залепен за един от нас.
Аз не съм я пробвала в тоалетната на нашето,но ще пробвам.🙄 Тя с акането е в различно време като цяло. Може сутрин да се изходи,може и следобяд. Зависи🤷♀

# 106
И ние сме много назад с гърнето. Въобще не е сядал гол... Няма и да седне скоро...
Ще се похваля и ще се оплача много.
Ще започна с това, че драмата от гостуването при дядо и баба се прехвърли за съжаление вкъщи и нощите.... Няма нощи всъщност всичко е слято. Спи си един вече. Около 2 часа ня обяд с нормални интервали 6:30/7 /7:30 понякога. Проблема не е преумора, проблема не е храна, не е зъб, не е одеало или пижама, не е корем, не е много дневен сън. Проблема е че иска в кухнята... Буди ня всеки час и не може да заспи с по 2 - 3 часа. Крещи и реве до повръщане ТАМ ТАМ ТАМ ТАМ ТАМ.... сълзи сополи скачане в леглото. Нищо не помага, ставам и го водя в кухнята. Стои до стола ми и заспива прав.
"искаш ли да си лягаме"
Айде Айде
Отиваме в спалнята, унася се. Скача след 5 мин ТАМ ТАМ ТАМ ТАМ... и така цяла нощ, ама цяла цяла.... 3 часа сме спали снощи. На две дремки е днес. Настроението му рязко се промени.
Не знам какво да правя.
Навън също е ужас. Изтърван, никога не е излизало това дете. Не го пускаме навън, така се държи. Иска да влиза в къщите на хората, иска по неговия си път. Тръшкане и страшен рев навсякъде за всичко.
Иначе говори много. Вече свързва по няколко думи. Няй новото е да застане в средата на стаята и да изреди всичко, играчки, мебели, техника, всичко знае. Иска да му четем вече и носи книжки и вика Чети чети...
Стана... Чувам как вика на баща му.. Стаай стааай айди там там Grinning
Пак ще пиша.

Забравих, научи се да кара тротинетка и баланс колелото и хвърчи като линейка вкъщи... И по важното да се похваля, оказа се, че е британски гражданин и преди малко пуснах апликация за паспорт. Има си късмет той тук в Англия.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 13:49 от Miss AG

# 107
Такава баница правя на тиган за по-бързо.
Обаче само  с около 3 шепички юфка(  с остатъка от натрошеното в пакета) и с по-малко мазнина. Става тънка като по-дебел омлет.
Наистина е много вкусна и  им е любима с айрянче.

# 108
Мисс, според мен има някаква причина да казва там там .По - скоро нещо го мъчи или от бързото развитие и нови умения се превъзбужда, сънува и "там" е мястото, на което се успокоява.Предполагам си изключила да е гладен и затова да е кухнята....Аделина само като и кажа , че ще спи и почва да реве.Нямаш ли някакъв вариант временно да сложите легло в кухнята , просто да видиш дали е заради стаята или не.
Като чета оставам с впечатление, че повечето дечица се тръшкат навън и то,защото искат някъде и нещо, което не е позволено.Вярвам , че ще преминеш и през това с повече обяснения и говорене,кой живее там, защо не трябва да се влиза.Децата вече разбират много,дори и да не говорят , а той може и да ти отговори.Пак пример с Ади - най - редовно натиска дръжката на съседния апартамент,добре че всеки път е заключено, и тя всеки ден иска да ходи в някаква нейна си посока, понякога тръгвам натам да миряса, обяснявам сега къде отиваме или защо не може да минем оттук, мъча се да разсеям с приятелчетата и(както вече казах) , с катерици, котенца, конче,да отидем до магазина за хляб,мляко, до люлките и пак тръгвам, накъдето трябва...понякога не става и с по - строг тон и казвам да стъпи веднага на крака.Случвало се е и да я оставя да си полежи честно казано,зависи колко ми е кипнало.
И последно се сещам за нещо друго - мисля , че интервалите ви са малко по - дълги, отколкото трябва , макар че всяко дете си е различно.
Пламинго, отдавна се каня да направя баница с юфка и все забравям !
Ради , за главата на малкия , че си я държи никой тук не може да гадае дали му има нещо, най - вероятно не, и е просто отражение на нещо друго.Ади например си пипа носа като я сърбят зъбите , сигурна съм.
Джой, щом им е добре на две дремки не виждам проблем , също и щом имитират животни скоро и други неща ще започнат да казват.
Лусинда , аз тая грешка със спането при нас я направих и сега вечер си спи при нас.Сега първо ще я науча да спи на обяд в нейното си легло и после ще я мъча и вечер.Внимавай да не свикне много.Всъщност и при нас главния проблвм дойде  ,когато вече можеше да прескача и няма как да я оставя там като ревне , защото ще стане беля.По- скоро мислете вариант за друго легло, безопасно.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 14:10 от Орехче

# 109
И Пламена е същата. Тръшка се и винаги иска на нейното да става. Тръгва на някъде и колкото и да и казвам спри,да и обеснявам не възприема. Винаги иска всичко забранено. За най-малкото реве и настоява да става на нейното. Освен че е като хала на вън,като Божко и не слуша какво и се обеснява,то аз имам друг проблем с нея пък. Не си дава играчките и взема на децата,тоест чуждите. Адски свидлива и иска всичко чуждо,но не дава нейното. Иначе е доста контактна. Не знам как да я науча да си споделя нещата. Колкото и да и обеснявам не и не. Като види някое дете с нещо си и почва да го гони и само вика “дай,дай”. В къщи  има  играчки,но не ги отразява,като си правя експеримент вземам дадена играчи и като види идва и  я дърпа от ръцете ми,но след две минути я зарязва на страна и не се занивма с нея. Пламена също много обича в кухнята. Обожава да се качва на кухненският диван и да скача върху възглавниците му. Вчера обаче падна и си разби горната устна. Имаше и кръв. Адски ревнива е! Ако се целунем с баща и или ако целуна брат и настъпва трета световна,та реве и се тръшка. Иначе винаги като излезем е същата,като Ади на вратата на съседите. От два дни повтаря едно и също и главата ми ще гръмне
 “ писе,котенце,мау,мау,ела,ела” . Знае перфектно животните и то доста голям набор да имитира,но сега всичко е “котенце,пис,пис”
Редовният и номер е ако набара кухненската хартия да я накъса на супер дребни парчета и да я набута в конвекторната печка🤷♀Баща и последно я разглобява. Мисля че и е време за ясла. Сериозно се замислям да я дам по-рано!
При нея храненето е кошмар особено закуската🤷♀Не се буди уж нощем да яде,но и не е супер гладна сутрин. Мисля че сега им е интересно всичко и нормално да са като хали. Силно се надявам да е период.

# 110
  • Пловдив
Пламинго, аз правих подобна рецепта, но вместо юфка, сложих натрошени кори от баница. Получи се нещо средно между питка и баница (пекох във фрайера) и мъжа ми много я хареса. За дъщерята не мога да кажа същото 😄 
Миналата седмица Йоанна се сдоби с нови два зъба и няколко дена беше кошмарно положението у дома. Рев, пищене, тропане с краче. Срам ме е да погледна съседите в очите - доста сме гръмогласни, а стените са тънки.
Паралелно с това се появи зелен сопол и се наложи няколко дена да я пръскаме с морска вода, да слагаме капки в нослето. Стигна се до там Йони да си взима сама флаконите с лекарствата и да ни ги носи да я пръскаме. 
Четейки ви, разбирам, че като цяло децата не са готови за махане на памперс, явно ние искаме по-бързо да се случат нещата.
Йони не проявява инициатива да говори. Ако е на кеф и я накараме да повтори някоя дума, се справя. Много обича да разглежда албумите у дома, съответно успява да каже думата "абум" (албум), и го посочва, за да го смъкнем от библиотеката. "Там!" я повтаря постоянно и сочи това, което обсъждаме в момента.
Ваксините сме сложили всички задължителни. За варицела съм изключила да питам педиатърката, а е хубаво да поговорим и за нея.
Количката вече стои само у дома в антрето. Чудя се дали вече да не я прибирам..  На всяка разходка сме пешаци. Удължавам нашия маршрут, за да я изпитам докъде може да издържи.
Вкъщи е започнала да дърпа ципове, да отваря шкафове, да развърта капачки, да тараши несесери с фиби и козметики, а книжки се прелистват постоянно.
Когато я карам да си прибере разхвърлените играчки, плаче, тръшка се, бяга от мен. Или взима първото попаднало нещо пред нея и го хвърля с яд на земята. Познайте с каква "радост" се изпълвам като я видя да ми прави тези номера..
Усещам лек бойкот с храненето - ако в началото ядеше сама с желание, сега успява да изяде половината и се ослушва да види дали няма да я дохраня аз.
Направо ми дотяга и искам вече на работа..

# 111
Мда, вкарах си автогол със спането при нас, но на обед без проблеми си спи в неговата кошара. Събужда се с рев и не се успокоява докато не ни види, да не говорим,че вдига ръце да го вземем. През деня е залепен за баща си и много често на ръце, като го пуснем на земята надува гайдата. При детегледачката обаче никакви проблеми, обича да играе с децата а в Неделя като имахме гости игра с тях на земята и напълно забрави за нас. Показа си играчките, танцува, игра. На разходка обикновено спи в количката или седи и гледа.
Другият ни проблем е, че още пие по две бутилки мляко нощем и от време навреме търси биберон. Сменям и памперс поне веднъж.Ако не иска бутилка или биберон ги хвърля чак зад леглото.  И реве.
Ако го преместя в друга стая трябва да спя при него, защото реве и пищи ако се събуди и е сам, а нали работя и трябва някак да намеря време за сън.
Не знам, уж намали млякото и гледам да увелича дневното ядене, но е трудно. Вчера яде леща и малко пилешки дробчета, на обяд яде добре при гледачката, но нощем мляко и това е.
А, юфката изглежда много вкусна.

# 112
Момичета, аз съм леко в шок, по-късно ще се включа в темите, за които говорите, сега се включвам за друго !

Пуснах на Сами изследвания за Анемия, защото беше със тотален отказ от храна, само на обяд ядеше и вечерното мляко. Реших, че пак е с Анемия, а то даже излезе, че желязото е НАД норма, не пие добавки , но яде всеки обяд заготовка на Плазмон телешко, нищо друго не иска това дете.
Чакам отговор от педиатърката, но все пак, ако някой знае какво значи това и какво се прави, лошо ли е, може ли заради това да не яде, нека каже.

Има и други неща извън норма,  не знам дали е нормално.
Хематокрит е малко под норма, лимфоцити над норма, моноцити под норма, гранулоцити доста под норма. Ако някой разбира и иска да ми помогне, ще му ги пратя на лично.

Редактирам, сега прочетох, че при високо ТЖСК, значи че има недоимък на желязо. А не обратното, както си мислех.

И пак редактирам... Педиатърката отговори, Сами ще пие два месеца желязо, не знам кой е точния термин - скрита Анемия или латентен железен дефицит, това има. Силно се надявам, като се качи желязото, да започне поне малко да яде.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 19:01 от Lizi:) :)

# 113
  • Бургас / Славейков
Лизи дано бързо се оправи Сами.
При нас всичко си е по-стари му.И с памперс ,пробвах на гърне няколко пъти се изпишка и после взе да сяда на него да се люля все едно е конче и го прибрах Биберона продължава да го ползва като спи.Вечер си се буди за вода поне два пъти ,пие и си ляга.Напоскедък е ужасен и той се тръшка най често вкъщи по земята .На вън гледам да е в количката ,той и без това не иска да върви ,а все да го нося .Вече тежи ,аз не съм магаре.За ваксината докторката каза да идем най рано март до май в този период.Подготвям се и с абитуриентката и Димитър хич не слуша Въобще е весело.Не приема никакви команди.Тази сутрин вечер с нова рана ,тъй като падна от нощното шкафче.Не  бях станала още и го бях облякла и първо там се покатери.Добре чене удари много окото .Сега е с червена драскотина до окото.Всеки ден някаква нова магария.

# 114
Лизи,сега виждам какво си писала за Сами и малко се обърках . Пишеш ,че има високо желязо тогава ,защо ще приема желязо и как така има анемия ,какво се случва

# 115
Няма резерв на желязо, има скрит железен дефицит.
https://delpem.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5- … 0%B7%D0%B5%D0%BD/

Това са симптомите за скрит железен дефицит, може би има надежда да прояде. До сега не бяхме пускали това изследване тжск, по което се разбра и много съжалявам.

И мойте почнаха да се тръшкат, преди няколко дни ходих с децата до кауфланд и Сами се тръшна за тея колички дето пускаш стотинки и се клатят, пуснах 3 пъти и накрая стана война, не иска да тръгне, ляга на земята, реве колкото глас има.... Хванах го под мишницата и го носих, като торба до вкъщи. Смятайте, водя Яна за ръка. Нося покупки и нося ревящ Сами, който рита и пищи. При всяко оставяне на земята, щот тежи, лягаше на улицата. Вкъщи легна на средата на пода и рева още 30 мин.
С гърнето, до никъде не сме.
Ще пробвам баницата с юфка, звучи много добре, но на тигана, в тоя еърфрайър, нищо не ми се получава, явно не знам как да го ползвам.

Мис , много големи ми се виждат тия интервали. Но то вече на тази възраст, май всяко дете будува различно, няма някакви конкретни норми вече. Мойте са с 5 часа първи интервал на будуване и около 5:30/ 5:45 втори интервал. Вчера гледах, че будене преди 00ч, значи проблем с режима, будене след 00ч - проблем с асоциация.  Забелязала ли си кога започва да се буди?
При нас положението на моменти е плачевно, много запопват да не слушат, днес излизахме на площадката, но са неконтролируеми, когато има други деца и не мога да ги опазя, постоянно ходят в люлката и ще ги блъсне някой с нея. На връщане не искаха да влязат в блока, носих и двамата едновременно, едва ги натиках в асансьора и после горе пред апартамента, не искаха да излязат от асансьора и се тръшкаха, че не искат да се прибират. Сами пак рева 40 мин.

Лизи,сега виждам какво си писала за Сами и малко се обърках . Пишеш ,че има високо желязо тогава ,защо ще приема желязо и как така има анемия ,какво се случва

# 116
Лизи не се обвинявай ,важното е,че все пак сте разбрали какъв е проблема .
Аз исках да питам не помня дали бях писала тук,че след аб езика му стана жълт,пий фунгостатин 7 дни след това го мазах с някво мазило още 7 дни и все още жълтее,педи каза да направим 10 дни с това мазило и да починем 2 дни след това да пуснем микробиология на езика,но до тогава само ще го мисля,каква е причината да не минава този жълт език,възможно ли е да е нущо дрго а не гъички?

# 117
  • Пловдив
Минавам набързо, какво използвате за напукани устни за децата?

# 118
Кате, на Яна от време на време и се пукат, но тя не пие много вода и аз все мисля, че е от това и се обезводнява, почвам да я наливам с други течности и на другия ден е по- добре. На хип съм виждала детски балсам за устни, но не съм взимала.

Минавам набързо, какво използвате за напукани устни за децата?

# 119
На мустела мажа преди да излезем със стикче, ако е студено и духа ( от облизвяне, лиги се зачервява, изпръхват)

Общи условия

Активация на акаунт