Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 528
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Ради, до дете си е, ако не опита няма да разбереш. Моята голямата не кара нито тротинетка, нито колело, нито ролери, даже райд он кола не харесваше, но упорито сме я пробвали на всичко. Аз също не карам нищо, явно съм била страхлива като малка, сега още повече 🙄 Даже не обичам да шофирам, иначе мога. Брат ми е на другата крайност, гмурка се, ски кара, мотор кара, хокей играе, с парашут скача, миналата година спечели рали Витоша, не знам има ли част в човешкото тяло, която да може да се счупи и да не е чупена при него, но е смел и продължава, такъв е от бебе. Отчитам като грешка, че навремето взехме за първа тротинетка такава с две колела, май е за по-големи и вече можещи деца, сега за Любовчето ще вземем като тези, които сте показали. Баланс колело сигурно ще вземем за рождения ден, не я виждам с него по-рано, а и да отпадне поне количката от пред външната врата. Редактирам се да кажа, че май ще взема адидаски, помня ги като доста леки и пластични. С бодитата май ще приключваме като износи сегашните и ще мина на потници, много ме дразнят как се топят в гърнето и ги навивам по милион пъти.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 14:30 от Ven4e444

# 166
Ради много зависи от детето. Значи баткото започна да кара тротинетка към 5г, на колело го качих с 300 зора на 6г. В края на лятото като беше на 7г най-сетне махнахме помощните колеленца. Сам поиска на баща ми, защото беше единствения от тайфата деца с помощни колеленца, а всичките са що годе на еднаква възраст. После поиска пак да му ги сложи ама аз му забраних, та се научи, нищо че доста време ходеше с тротинетката, която беше на 2 гуми и пак трябва да се пази баланс. Като малък караше тези за избутване с крака, но много внимателно.

Каката пък е друг чишит. Тя на 1г и 4м се научи да кара тротинетка на площадката като гледаше едно друго дете как кара. В момента кара много по добре от баткото. Колело започна да кара на 2г, качи се на него и тръгна все едно цял живот само това е правила. Това лято ще и махна колеленцата и мисля да я пробвам на тротинетка на 2 гуми. Караше като луда и колата и мотора, които се избутват с крака.

Малката пък сега не проявява интерес към никое. Само на колата се качва, може да се избутва с крака, но няма желание. На тротинетката на кака си се качва и чака някой да я бута, на площадките хич и не им обръща внимание.

Та мисълта ми е ако има как вземи от някого или по площадките се огледай дали изобщо ще проявява интерес към тези неща.

# 167
Аз си мислех да взема такава,която е с родителски контрол,да имам възможност да го бутам

# 168
Нашето колело не е типично баланс,а от това на Chillafish което е за най-малките. С три гуми е,но се трансформира на две в последствие. Пламена не е готова за типично балансиращо колело. За сега го кара само в нас,но сега като се постопли ще я тествам и на вън. Като цяло не и голям мерак,но се спуска да го кара.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 21:09 от Милото

# 169
Нашето колело не е типично баланс,а от това на Chillafish което е за най-малките. С три гуми е,но се трансформира на две в последствие. Пламена не е готова за типично балансиращо колело. За сега го кара само в нас,но сега като се постопли ще я тествам и на вън. Като цяло не и голям мерак,но се спука да го кара.

Е много е яко 🤩

# 170
Аз да питам по запознатите в какво часово време се състоят храненията в Яслата?Колко на брой са?  Баткото тръгна на градина,но на ясла не е бил никога.

# 171
Същите са като в градината. Яслата е подготовка за ДГ и режима и е същия.
8.30ч закуска
10ч плод
Около 12ч обяд
16ч СЗ

# 172
Купихме тротинетка ,но няма място за крачетата ,ще търся в нета дали няма някакви приставки

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 12:07 от Radii :)

# 173

Това е нашата, избрах я за рожденния ден за подарък. Наистина е много хубава, здрава и удобна за детето. Научи се да я  кара за 2 дни буквално, със седалката, която се регулира на височина.
Честно казано обаче такава, която има дръжка за бутане ми се вижда по-практичният вариант.
Аз сега се чудя дали има смисъл да вземем триколка, вместо количка.

# 174
Аз няма да взимам триколка,защото иначе количката така ще стои ,няма смисъл просто ,ако нямахме лятна количка бих взела

# 175
Кате, аз ходих на ехограф в Надежда, мол Парадайс, при др Танушева, аз съм доволна от нея. Може с направление, плащаш само потребителска такса, това май е единствения преглед, който може с направление в Надежда. Тази лекарка ми направи още първия път много добро впечатление, даде ми номера си и ми каза, че мога да звъня по всяко време на денонощието, ако ме притеснява нещо. Попадала съм и при други в Надежда, не съм очарована от тях, едната въобще не ми обърна внимание.
Пламинго, Докторката ме скастри, каза че трябвало да ходя и докато кърмя и дори по време на бременността на 6 месеца и аз съм с хиброаденом, вече е само един, 4 години си го отглеждам, но не расте, слава богу.
Кате, Понки стават ли за тясно краче, виждат ми се доста широки на снимки?

Болибон, мъжа ми продава часовници, той не ги харесва ксиомитата, аз си бях харесала часовник на ксиоми, каза че за нищо на света няма да ми го вземе, не държи батерията и програмата  с която работи не била хубава. В крайна сметка ми взе хауей, той ми е втори, предишния Яна го удари от земята и ми счупи копчето. От този съм много доволна. Най- вече, че може да говоря по него, на предишния не можеше, беше на няколко години, пак хауей, като съм с децата на вън, няма шанс да си търся телефона по чантата.

Аз днес за първи път изпуснах Яна на площадката, Сами падна, аз отидох да го вдигна и Яна избяга към улицата, една приятелка идваше в този момент и като се обърнах я водеше пак към площадката, беше си стигнала до улицата направо. Много са бързи вече.
Ние не сме излизали с количка от октомври, те бяха и дълго болни. Сега излизаме един или два пъти дневно в квартала за ръка и на площадката ги пускам, преди слагах единия в люлка, другия тичах по него, но Сами вече не иска да влиза в люлката. След обяд ходим в двора на една детска градина, защото е заградено и ми е по спокойно, а и нямам сили за второ излизане на площадката. Но до обяд не можем в градината, защото племенника е в нея и като ни види мисли, че отиваме да го прибираме Confused
Исках да пиша още, но не помня вече темите Joy

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 21:20 от Lizi:) :)

# 176
Lizi, какво стана с на Сами изследванията?

# 177
Орехче, от Амазон поръчах тротинетката. В Декатлон гледах подобна, но не беше със светещи колела. Моделът, който ти си показала е за по-големи деца по мое наблюдение. От познатите дечица само едно на 2 може да кара такава, другите се возят или избутват като колело със седалката. Аз искам да има и дръжка за бутане, за да излизаме с нея вместо с количка.
Добре ме подсещате за ехограф на гърдите, аз трябва да отида след кърменето, но все забравям. От консултант по кърмене знам, че трябва да са минали минимум 3 месеца след края на кърменето, за да се свили жлезите.
Днес на площадката Ави както си играеше започна "пиш, пиш, ако" и се затича, излезе от площадката и тръгна към вкъщи. Стигнах я с количката, прибрахме се на бегом, в крайна сметка наистина се изпишка. И тази вечер за всяко пишкане си казва, даже веднъж ѝ викам, че лъже, защото преди 5 минути беше станала от гърнето, но не, наистина си имаше пак. Мисля си от утре да я оставя без памперс, но ММ ме разубеждава още 2-3 дни да я тренирам с памперс-гащички и уикенда да действаме.

# 178
M.Angelova, Ава е абсолютно готова да махате памперса! Браво на нея! Това ме впечатли доста, особено като сравня с нашето положение  😂.
Изобщо не й прави впечатление, че се е наакала. Играе, става, сяда…мазало. Случвало се да ми покаже памперса като се е наакала преди малко, и аз съм пропуснала този момент, но е доста рядко. А за пишкане да не говорим.

# 179
Скрит железен дефицит (латентен железен дефицит го нарича педиатърката) , свършил е запаса на желязо. Ще пие желязо два месеца.
Имаме леко подобрение с храненето, направо ме е страх да кажа, поне ако не иска храна, пие мляко, преди направо си пропускаше храненето.
Но какво ще го правя с това дъвчане, не знам, още не иска да дъвпе, вади всичко което е на парче от устата, може би пак ще трябва да се обърна за помощ към терапевт по хранене и за това. Но да се оправи малко желязото, защото може и от него да не е имал апетит.

Lizi, какво стана с на Сами изследванията?

Общи условия

Активация на акаунт