Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 544
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Като чета какво се случва в тези ясли и градини и нещо се обръща в мен. Всеки иска най-доброто за детето си, обаче това което предлагат, не е това което си представям аз за правилно. Вярно, че децата научават много от социалните контакти, но това с телевизора и неизлизането навън е извън моите представи за приемливо.

Лизи, къде ходихте на преглед? Радвам се, че новините са добри!

# 286
За съжаление за не излизането навън са виновни до голяма степен родителите. Присъствала съм на скандал и в яслата и детската градина, как майката крещи на госпожата как смеят да изкарат децата навън, било студено и духал вятър, сега като се разболеели кой щял да ги гледа. Фрапиращото беше, че и в двата случая Т беше сигурно над 20⁰, а във Варна вятър винаги има. Иначе в градините и яслите си има установени норми при какви градуси децата могат да се извеждат навън. Времето сега като беше хубаво дъщеря ми бяха навън през деня, а съм я вземала и следобяд от площадката. Но нашата госпожа е една от малкото, които ги извежда навън когато е възможно. И след това защото обикновенно са потни ги кара да се преоблекат.

# 287
  • Пловдив
Доколкото знам, не извеждат децата в яслена група от септември-ноември до март-април. Нещо такова са ми обяснявали съседи, чак се учудих! Не знам дали важи само за конкретни ясли, дали зависи от учителите, но това е отвратително. Тези деца душичките ги стягат по цял ден затворени в едно помещение. То самата аз даже, ще се побъркам, ако не изляза, какво да говорим за малките деца...

# 288
В Надежда, при Др Деспотова.

Като чета какво се случва в тези ясли и градини и нещо се обръща в мен. Всеки иска най-доброто за детето си, обаче това което предлагат, не е това което си представям аз за правилно. Вярно, че децата научават много от социалните контакти, но това с телевизора и неизлизането навън е извън моите представи за приемливо.

Лизи, къде ходихте на преглед? Радвам се, че новините са добри!

# 289
  • Велико Търново
Ох, Виктория колкото е одрала моята кожа, толкова е взела всичко друго от ММ. Спи като къртица, нищо не може да я събуди.
Нещо се обърка режима ѝ яко, вчера сутринта стана в 9 часа, на обяд не заспа и вечерта ходихме да пазаруваме. Заспа в колата на връщане към 19 и 30 часа, без да е вечеряла. Сега още спи, към 8 часа ходих да я събудя въртя се, надига си главата и накрая пак заспа (все едно да се опитвам да будя баща ѝ).
Май ще я оставя да си спи и ако не спи на обяд ще си ляга по- рано, в началото си мислех че ще е проблем за яслата, ама тя като става рано там ще ѝ се доспива за обяд.

Някоя мама на момиченце дали има моя "проблем", Вики не дава абсолютно нищо да ѝ се сложи на косата. Фиби, шноли, ластици, диадеми, ленти за коса, почва да си скубе косата и всичко  всичко маха на секундата. В много редки случаи ако се е заиграла може да остане за час, два нещо на главата ѝ. Така се налага постоянно да ѝ подстригвам бретона, а така да исках да ѝ пускам дълга косичка. Даже не мога още да се реша за обеци, страх ме е да не дърпа и тях.

# 290
Моя Вики тези дни казва доста често ,,опа"
Паднал е ,,опа" събужда се ,,опа"
Изпуснал е някоя играчка ,, опа "
Много ми е смешен 😂😂
Иначе исках да ви питам в момента се е научил ,когато се крие да излезе и да каже ,,ето те"  въпроса ми е дали ще се научи,че за себе си трябва да казва,,ето ме" ,защото той чува,че му казвам ,,ето те,, и го повтаря ,знам че е още малък ,но все пак какво мислите

# 291
Ох, Виктория колкото е одрала моята кожа, толкова е взела всичко друго от ММ. Спи като къртица, нищо не може да я събуди.
Нещо се обърка режима ѝ яко, вчера сутринта стана в 9 часа, на обяд не заспа и вечерта ходихме да пазаруваме. Заспа в колата на връщане към 19 и 30 часа, без да е вечеряла. Сега още спи, към 8 часа ходих да я събудя въртя се, надига си главата и накрая пак заспа (все едно да се опитвам да будя баща ѝ).
Май ще я оставя да си спи и ако не спи на обяд ще си ляга по- рано, в началото си мислех че ще е проблем за яслата, ама тя като става рано там ще ѝ се доспива за обяд.

Някоя мама на момиченце дали има моя "проблем", Вики не дава абсолютно нищо да ѝ се сложи на косата. Фиби, шноли, ластици, диадеми, ленти за коса, почва да си скубе косата и всичко  всичко маха на секундата. В много редки случаи ако се е заиграла може да остане за час, два нещо на главата ѝ. Така се налага постоянно да ѝ подстригвам бретона, а така да исках да ѝ пускам дълга косичка. Даже не мога още да се реша за обеци, страх ме е да не дърпа и тях.
Има,има🫢Пламена не търпи нито ластички,нито фибички. Като цяло тя е с два косъма 😂Далече е от дългата коса,но съм решила да и я оставя дълга . Миналото лято имаше един кичур който и влизаше в очите и го резнах,та моят мъж ми забрани повече да се шегувам с детето 😀Мязаше я на Джим Кери от филма “От глупав по глупав”. Сега съм решила нищо да не режа,та дано до първи клас да и стане дълга косата.

# 292
  • Варна
И Габи нищо не търпи, маха ги, дърпа ги, къса си косата дори.

Ради, ще се научи - сега няма как да разграничава местоимения

# 293
Пламинго , да з Ади беше така , но вече дава.
Ради, и на теб да , Ади вече казва ето ме , ето го, там е ....

# 294
  • Велико Търново
Орехче, браво на Ади!! ♥️

Ради, те първа започват да се учат 🙂
Опа и Вики го казва много често, най- вече като вдига нещо и го проточва, много ми е смешна.

# 295
Малката сега търпи без проблем, може би защото вижда от кака си. Не, че не и се разваля прическата по 100 пъти на ден, но не я дърпа. Каката обаче не търпеше нищо. Чак като стана много топло се примири, че явно и беше много топло.

# 296
И моето дъщериче търпи ластици, фибите по-лесно ги сваля. Зорът е докато я вържа, преди по-лесно я забаламосвах и правех даже по две опашчици 😃 тя е много къдрава и особено след сън прилича на разплетена дамаджана косата ѝ. Пооправям с пръсти, ако среша става още по-зле. Не искам от сега да я мажа постоянно с нещо стилизиращо. А най-красиво се оформят къдриците като се изпоти главата ѝ 😃😃
Днес бяхме на зъболекар най-накрая, почерняването е налеп, който се маха. Тя е много малка още и няма как зъболекарят да го изчисти, но с търкане ще падне. Тя не дава чак хубаво да ги изтъркаме де, но поне не е нещо, което ще ѝ разруши зъбките ☺️

# 297
Ангелова Това е чудесна новина,а казаха ли каква е причината за този налеп ?

# 298
Ради, при нея специално е генетична предразположеност. Попитаха за храненето, дали има нощно хранене, дали пие от бутилка с биберон, дали използва биберон. Тя само биберон използва, иначе след като се измият зъбките вечер не пие нищо, освен вода. Лекарят обясни, че пиенето на мляко с биберон би влошило състоянието. Но като цяло тези причини са второстепенни, всичко си е до ген, милиони бебета пият мляко и нищо им няма.

# 299
Върху главата на Любовчето се задържат само гумените ластици, но предполагам, че е защото не ги усеща. Диадеми и фиби не може да носи, диадемите на каката си ги слага сама, ходи на огледалото да се види и веднага ги сваля. За моя радост си търпи поне шапката. Плюсът на къдравите е, че расте нагоре и косата не им влиза в очите, та могат да минат и без аксесоари 😄 За яслите, досега не съм попадала на такава с телевизор, но градинските групи повечето имат. Каката разправяше, че им пускат филмче на дисни зимата когато са вътре и чакат да ги вземат. За извеждането донякъде ги разбирам, зимата им е трудно да обличат малките, докато сложат на всяко грейка, апрески, шапка, яке, ръкавици, сигурно става време за нещо друго от графика. По всяко друго време на годината вече е грехота да ги държат вътре. Не знам ние на каква ясла ще попаднем, тази която съм набелязала близо до нас е нова и няма отзиви. Те отвориха декември и още през януари съм виждала мънички деца навън, но не можах да преценя дали са яслена или 1ва градинска група. То аз хубаво се глася, но дали въобще ще пуснат места за набора е въпросът 🤷‍♀️ С гледачка ми е много сложно, голямото дете имаше най-вече да ме отменя когато боледуваше, страхотна жена, силно препоръчана, но и съответно много търсена, не можех да разчитам винаги когато имам нужда. Според мен трябва да е огромен късмет да се намери хем да е препоръчана, хем да няма дете, за което да се грижи в момента. Тези дни ми е някакво отчаяно, не спира да се качва на столовете и на трапезната маса, не знам как да я отуча, защото алтернативната да изкарвам права до масата цял ден изобщо не ми допада. Изобщо не ми се впечатлява като се карам, най-много да се разреве драматично и докато реве се катери пак. Поне излязоха всички кучешки зъби, дето ни тормозят от преди нова година, яде и спи добре от седмица, дано си отдъхнем преди да я започне последната четворка.

Общи условия

Активация на акаунт