Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ПЕТА ТЕМА

• 34 477
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Дойде ми тенджерата, много съм щастлива 😁
Всичко на снимката върви с нея. Тежи почти 6кг. Банетона е 22см в диаметър.

# 346
Честито  и много хлебчета да приготвиш с нея.

# 347
  • Sofia
Честито, Prime, със здраве и кеф да си ги ползваш!  Simple Smile
Добър размер е банетонът.

# 348
Един набързо забъркан дуньо от вчера. Направих го от останалата закваска от захранването на моя квас вчера. Захранвам кваса си веднъж седмично. Нарочно няма голям гребен, защото не го харесваме.

# 349
  • Sofia
Хлебче с куркума и рожков е нашето днес, както и с пшеничен зародиш.

# 350
Здравейте,
Нещо напоследък квасът се надига само два пъти след захранване. Храня го с брашно за баница на София мел, защото така ми казаха хората, от които го взех. Преди отрояваше размера за 12ч...и сякаш е една идея по-кисел. Да сменя ли брашното? Само лоши отзиви четох за София мел

# 351
  • Sofia
Prime, не е от брашното, макар де не е особено  добро заради добавките, пък и пшеницата за промишленото производство...  аз обаче си храня кваса от ден 1ви с "пица" на София мел и не съм имала проблем.
Щом киселее, значи е гладувал, закъсняла си с храненето му. Обърни внимание на това.
А къде го държиш  на плота или в хладилника?
Ако искаш по чисто и бюджетно брашно - Евамел Екстра (без тяхното банично, то е с добавки) си вземи или поръчай.  В сайта им имат обектите, където се продава.
Ако си в София, във Фантастико има Капуто -3 вида, харесвам ги, но са по-скъпички.
Съединение в Била е чисто и хубаво брашно, но е слабичко за храна на Кваса.
Аналогично на Съединението е и Балван.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:26 от Morena

# 352
Значи да си го храня с висок % протеин, за да задържа по-дълго пик и да не гладува? А какво става ако го нахраня преди да е достигнал пик?
Има едно италианско магазинче до мен и има няколко вида Капуто ще взема от него. Това за пица 00 ли да взема?
Държах го в хладилника, но го извадих и няколко дни храних на 12ч и тогава започнаха проблемите.

# 353
  • Sofia
Значи да си го храня с висок % протеин, за да задържа по-дълго пик и да не гладува?
Има едно италианско магазинче до мен и има няколко вида Капуто ще взема от него. Това за пица 00 ли да взема?
Държах го в хладилника, но го извадих и няколко дни храних на 12ч и тогава започнаха проблемите.
Подчертаното да, но за глада не е  важен протеина.  Важно е да се храни достатъчно и навреме, не по рано и не по късно.
Не е фатално разбира се, но се разбалансира и трябва да се оправя.  Съотношението на хранене може би трябва да промениш... да увеличиш храната, за да издържа 12 часа.
Тук съм показала малко за кваса - https://bg-mam.ma/p/1627595/48686606

# 354
  • Под сянката на разлистените кактуси
Хлебче за сандвичи. Първи опит с различна рецепта. С топло втасване

# 355
  • Sofia
Днешното ни хлебче е бяло с малко Камут.

Подробности и видео тук, на който му е интересно - https://youtu.be/HATeOlnX0Jo

# 356
Е, страхотен дундьо!
Аз взех чугунен капак, правих пици на него снощи и станаха нещо чудно за пица във фурна, изядохме си пръстите. Снимка.. няма, лакома работа.
Ще опитам утре да пека отворено в него едно хлебче, което ще забъркам тази вечер.

Аз съм много доволна от Капуто пица, последно време с него храня и меся, харесвам и Семолата на Капуто за добавка към хлебчета и пици. Да не кажа, че 50/50 с масло ми е любимото тостерно.

# 357
  • Sofia
Благодаря,  Miliva!
Аз Капуто пица не съм ползвала, но от Куокото и Класика съм много доволна, както и от Манитобата - тези трите купвам от Фантастико, само тях зареждат.  Семолата съм я поръчвала онлайн и я харесвам също... абе що Капуто съм пробвала,  все ми харесва. Simple Smile От тях обаче не по малко е  нашето Бабината питка (и по вкусно бих казала), които (производителите) за съжаление се отказаха, дано не за постоянно.

# 358
Да, аз него ползвах и ми е тъжно, но явно не е голямо търсеното на качествено/родно брашно на по-висока цена. По-инак звучи “Италианско” за 3 и нещо, съпоставено с “някакво наше” за 3лв.
Смятам да пробвам Евамел, чета добри отзиви за “екстра” брашното им в една от групите за квас във фейсбук. Месили ли сте с него? Единствено към момента ме спира, че голямата разфасовка е 25кг и няма къде да го сложа..

# 359
  • Sofia
Аз веднъж неотдавна месих с Екстрата на Евамел, нямам спомен... в другиден ще взема да го пробвам пак. То е защото непрекъснато въртя брашната... ето днес за втори път от онзи ден (преди съм месила де) меся с БП (бабината питка) и вече ми е досадно.  Имам няколко бели и ги въртя.  За другите да не говоря колко са, дето им казвам "добавки" .
Иначе имам и типовото на Евата, както и Баничното, за да видя че е с добавки то. Добре че един пакет съм взела.
     Като гледам само теб си говорим, можехме и на вайбъра...

Общи условия

Активация на акаунт