Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 915
  • 803
  •   1
Отговори
# 150
  • София
При нас се правят в реални условия - и двата модула един след друг за съответното време - общо за целия випуск.

# 151
Племенникът учеше в ПЧМГ и там също бяха така. Но ние сме в училище в неголям областен град, в който местата в МГ и в ЕГ като брой са много повече сравнено със София и всичко е по-лесно за отличниците. При нас проблем са местата за деца от средата. За тях няма подходящи училища.

# 152
Преди малко прибрах набора от тренировка, питах го за 15 ти въпрос от Междучасие, който коментирахме. Каза, че е написал 92. И е питал учителя от школата, това било вярното. Ще видим като излязат резултатите.
Може би е добре да сравним пробните на Междучасие в различните дни. Мислите ли, че може да променят задачите за първи модул, за да са различни на различните дати? Или поне отговорите? Доколкото си спомням текста за преразказ беше различен по БЕЛ. Мисля си в тази посока, защото при нас няма отговор 92 градуса. Моят беше на 5ти февруари по математика.
Браво на учителите и училищата, в които се провеждат пробни! При нас няма, но пък по математика обяснява добре госпожата и ги държи изкъсо. По БЕЛ е уж най-добрата в училището, която се занимава със седмокласниците, но моят си тъгува за госпожата от миналата година.

# 153
При нас са за целия випуск на определена дата. Затова ми стана интересно. Иначе по математика прави разни пробни за домашна.

# 154
При нас ги правят в блоковете. По математика досега 2 са правили - и с двата модула; по БЕЛ веднъж, но разделя модулите, че нямат такъв голям блок Grinning

# 155
Аз се радвам, че по един или друг начин имат възможност да свикнат с формата.

# 156
  • София
При нас се правят в реални условия - и двата модула един след друг за съответното време - общо за целия випуск.
Мисля, че за съжаление в държавните училища това не е практика. За да се случи, трябва да е за сметка на други предмети или да е след редовните учебни часове.
Luthien, по математика имат ли по 4-5 часа един след друг? Явно за МГ става дума.

# 157
Много сте изписали, но всичко прочетох, че да не пропусна 😁
Бях планирала семейно пътуване за седмица и сега се мъчим и да наваксваме. Добре ни дойде и грипната ваканция, защото така реално отсъстваше само 3 дни.
Днес пак купих помагала, които някак ще пробутвам между безкрайните домашни от училище и школите. Специално отидох да търся едно и без да искам се закачиха още две. 😆
Голям зор с тая математика. Примерно на единия урок, решава първи и вярно всички задачи, а на следващия път нищо не разбирал. Утре ще прави тест по математика и съм в тих ужас.
Това са ни новите помагала, ако някой иска нещо да му снимам. 😉

По първият и третият решава моят. 3тия почти го е решил. Него изобщо не го харесва.😉
Януари беше на пробни по БЕЛ и МАТ в Образователни технологии, не знам на какво ниво са те, колко се доближават до реалните и т.н. Това му бяха първи пробни извън училище по МАТ е добре 89точки, по БЕЛ трагедия, но за него БЕЛ е много далечно нещо. Не учи с желание там, не разбира, предпочита математиката и това си е 68т има по БЕЛ. Как ще се наваксва там незнам.
Според него вчерашният в Регалия е бил по-лесен от този в Образователни. Ще го видим какво е направил.

# 158
  • София, Лагера
Леле, момичета, направо се плаша, като ви чета! Аз го давам доста по-лежерно, не че синковецът не е записан на 6те изпита на Регалия + на тези в школите, в които ходи... но не влизам в детайл на всеки изпит.
Чудя се аз ли съм безхаберна?
Едно време майка ми не знаеше кой клас съм и все някак успях да стана човек и да завърша 2 магистратури и да работя добра работа...
...
Имайки голям син в 11 кл в 1НЕГ и гледайки на какъв зор е подложен, понякога се чудя дали си струва. Аз имах тийнейджърство, той основно зубри и пише проекти, буквално денонощно.
Вкъщи всяка Божа вечер в поне 50% от времето се говори за училище, като не аз инициирам тези разговори.
Егати стреса, горките деца!

БТВ вече не съм сигурна, че искам малкия (наборът) да влезе в топ училище.

Извинете за Офф-а!

# 159
Ноеми, същата ситуация и у нас, но с 12-класничка във ФЕГ. От опита ми, малката и да можеше (а тя не може, защото я мързи), нямаше да я натискам за топ-а. Съжалявам, че навремето не изиграхме по друг начин картите с голямата, тя също съжалява, но това в положението - не питай старило, а патило.

# 160
В нашето училище освен фуч по бел и 6 редовни часа, госпожата организира безплатно още 2 часа седмично консултации, на които ще им дава тестове по формат нво. Разбира се, който нещо иска, ще му обяснява. Много сърцата госпожа!

# 161
Ноеми, същата ситуация и у нас, но с 12-класничка във ФЕГ.

впечатленията ми от моята фег 12-класничка е, че изобщо за нищо не се напряга
днес по някакво изключение учи за контролно по математика
от време на време по някоя презентация по профилните предмети и нищо повече
отзивите й за учителите по езиците са, че почти нищо не преподават, никой не ги слуша, не пишат отсъствия и почти никой не ходи в часовете
за мен фег беше грешка, но в обратна посока

# 162
При нас генерално посоката трябваше може би да е друга, всеки си разсъждава спрямо своята ситуация. Но принципно, след толкова усилия тогава в 7 клас, някак си очаквах да срещнат в учителите си ментори, а не непрекъсната игра на котка и мишка, с малки изключения. Това, което беше специално в 9 и 10 клас, не искам и да си го спомням. С профилите нещата се подобриха.

# 163
  • Sofia
С наборката и аз съм лежерна - тя е по-амбициозна и старателна от брат си (, но не е 2х100), аз съм по-спокойна, че нещата не са на всяка цена. Информирам се за материала, за да съм в час с форума Laughing Естествено се вълнувам какви точки ще има на пробните, но не чакам с нетърпение. Брат ѝ ме кали с "изчакай", "има време", "не сега". С нея се напрягам за други неща - да се храни, да почива, да е психически устойчива (страшни интриги и злоба в отбор от тийнейджърки Rolling Eyes), разумна и отсяваща.

# 164
Anik, и аз като теб - след един такъв батко,малкия ми се вижда даже прекалено отговорен Grinning  И тъй като виждам, че детето е старателно и амбициозно, моите усилия повече са насочени да му обясня, че трябва да избере нещо, което му харесва, а не да се води от това какво искат приятелите му . И също да разбере, че едно НВО не му решава съдбата и ако не изкара много точки,няма да дойде края на света ...Съдя по себе си - като продукт на комунизма, дето ни набиваха , че трябва да сме добри във всичко и аз преЗ цялото си ученичество се стремях да съм пълна отличничка, това не ми е донесло нищо повече от нерви и стрес ..Та се опитвам да му го спестя това

Общи условия

Активация на акаунт