Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 917
  • 803
  •   1
Отговори
# 165
При нас се правят в реални условия - и двата модула един след друг за съответното време - общо за целия випуск.
Мисля, че за съжаление в държавните училища това не е практика.

Напротив, явно има и в които се прави - при дъщеря ми точно така протичат пробните. Досега имаха по 1 МАТ и БЕЛ в края на мин.година, сега са вторите - в края на този месец. Има заложени и трети. Точно така се провеждат - в целия си формат наведнъж, следобед след часовете.  То иначе като се разделят модулите в два дни общо взето никакъв пробен не е според мен.

# 166
  • София
Рали, радвам се, че има и такива училища. При нас класното им по български беше във формат на пробен, но разделено в два дни. По математика все още никакъв пробен не са правили.

# 167
  • София
И при нас не са правили пробни в училище. Доколкото разбрах,  ще правят в реалния формат, но нямало да има време за три пробни. Ще видим. Иначе повечето тестове са им като първи модул. По математика е на школа във Веди, преподавател Таня Илиева, много й харесва. Но там май не може да се избира. Хубавото е, че правят входен тест и ги разделят на групи според резултатите, така групите са еднородни като ниво.

# 168
Да, аз с учудване разбрах, че всяко училище само си решавало. На нашата 1-ва родителска среща ни казаха /или аз поне така разбрах/, че е решение на министерството това за 3-те пробни през годината. След това обаче като коментирахме с познати с деца в други училища се оказа, че повечето имат само по 1 през годината, а някои  и нямат въобще.  Аз лично съм много доволна от трите пробни в училище, иначе щях да я записвам на онлайн-вариантите. Но недоумявам защо има училища, които не си правят този труд.

# 169
После като влязат в така желаната езикова гимназия, натискът продължава с двойна сила, защото как така няма да си оправдаят/Топ гимназиите/ лидерските си позиции 🙂

точно така се получава. След опита ми с първото дете преосмислих много неща, точно по тази причина.
За жалост първите деца са потърпевшите докато трупаме опит. Може ли да споделите реално какви са изводите, които си направихте, считам, че ще е полезно.

# 170
Докато си търсех резултати от Математика без граници, видях, че във Варна Материка имат пробни следващия уикенд, а в Пловдив - Авигея също правят. Нямам представа за нивото на самите изпити, но мисля, че назад се питаше, поне за Варна.
Имам друг въпрос - за какво може да се ползва НВО по чужд език? За 7 клас ниво Б1 ли се очаква да покрият?
И трети към коментарите за ФЕГ. Моята девойка се е насочила там. Но и в тяхната тема чета смесени коментари и  че много зависи от учителите. Дали учителите на 12 клас ще поемат 8ми? Чудя се какви са алтернативите, ако иска да продължи с френския - 35то, 18то?

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 08:29 от kbl

# 171
При нас се правят в реални условия - и двата модула един след друг за съответното време - общо за целия випуск.
Мисля, че за съжаление в държавните училища това не е практика. За да се случи, трябва да е за сметка на други предмети или да е след редовните учебни часове.
Luthien, по математика имат ли по 4-5 часа един след друг? Явно за МГ става дума.
Да, в МГ е. Блокът им е последните 3 часа в единия ден и ги задържа и след това, когато правят пробен. Прибра се в 17 часа миналата седмица Anguished

# 172
Колко часа математика имат в МГ на седмица?

# 173
  • София
Докато си търсех резултати от Математика без граници, видях, че във Варна Материка имат пробни следващия уикенд, а в Пловдив - Авигея също правят. Нямам представа за нивото на самите изпити, но мисля, че назад се питаше, поне за Варна.
Имам друг въпрос - за какво може да се ползва НВО по чужд език? За 7 клас ниво Б1 ли се очаква да покрият?
И трети към коментарите за ФЕГ. Моята девойка се е насочила там. Но и в тяхната тема чета смесени коментари и  че много зависи от учителите. Дали учителите на 12 клас ще поемат 8ми? Чудя се какви са алтернативите, ако иска да продължи с френския - 35то, 18то?
и аз гледах за френски. Май 133 е преди 35 то, специално за френския, но и това сигурно зависи от учителите. За нас 133 е една идея по добре като локация. За Фег това дето чета се потвърждава от всички източници...

# 174
  • София
Наборката прави пробни в школата, има 61 и 62 точки. Последната седмица така се бях обезнадеждила, че всъщност съм много доволна от тези резултати. Има възможност да надгради до необходимите й точки. Аз сънувах някакви 30-40 точки Simple Smile. По Мат имаше грешно поправена задача и след като последната седмица ударно научихме цял раздел, успя без проблем да реши задачите от него, които не беше успяла на пробния. По този начин резултатът й се вдигна на 71 точки и беше много щастлива. Хубавото е, че нагледно видя резултата от труда си. Даже се въодушеви колко е хубаво да знае и как ще успея да я направя машинка. На първи модул е доста добре, но втори е кошмарен - само 16 точки. Ще трябва сериозно да наблегнем на това.

# 175
  • София
Качвам ключ с верните отговори на Регалия
Скрит текст:
От пробния на Междучасие по математика в стаята на моето дете са им казали да напишат верния според тях отговор.

# 176
За ФЕГ - вероятно учителите на 12 клас ще поемат 8, да. За долния випуск чувам добри отзиви за учителите. В нашия случай децата в класа бяха преброили общо 7 учители по ФЕ за 5 години за основен и ИУЧ ФЕ. Де факто водещият основен ФЕ всяка година им беше различен учител. Изводите ги оставям на вас.

Основната алтернатива за ФЕ е 133то.

Изводите, които съм си направила от едно НВО и 5 години "ТОП" училище след това, на база моя опит и близките наблюдения на приятелски деца - целият този стрес и истерия са силно преувеличени и скапват децата. По-лошото е, че ги карат да мерят собствената си стойност през резултатите от НВО, което е крайно непоказателно, по мое мнение. Така настроени, един възможен провал би ги сринал психически.

# 177
За ФЕГ - вероятно учителите на 12 клас ще поемат 8, да. За долния випуск чувам добри отзиви за учителите. В нашия случай децата в класа бяха преброили общо 7 учители по ФЕ за 5 години за основен и ИУЧ ФЕ. Де факто водещият основен ФЕ всяка година им беше различен учител. Изводите ги оставям на вас.

Основната алтернатива за ФЕ е 133то.

Изводите, които съм си направила от едно НВО и 5 години "ТОП" училище след това, на база моя опит и близките наблюдения на приятелски деца - целият този стрес и истерия са силно преувеличени и скапват децата. По-лошото е, че ги карат да мерят собствената си стойност през резултатите от НВО, което е крайно непоказателно, по мое мнение. Така настроени, един възможен провал би ги сринал психически.

Аз имам впечатления от 35то като алтернатива за ФЕ. Много стабилна учителка по ФЕ в 8ми клас, което при положение , че имат поне 20 часа език на седмица е от голямо значение. В 9ти клас ще са с други учители, така че очакваме да видим как ще е. Имат и по един час седмично с французин.

# 178
  • при моите любими
Моя скромен отит от втора английска до момента е, че учителят по английски, който им е класен и основен в 8 клас, също се сменя в 9ти клас. Не знам дали ще се сменя в следващия. Според мен това е практика в езиковите гимназии. Първата година учат интензивно английски, след това се променят нещата. Учителите по английски от 8 клас, поемат новите ученици. Може и да не е валидно за всички 7 паралелки.

# 179

Аз имам впечатления от 35то като алтернатива за ФЕ.

Не се изразих правилно, не е основната алтернатива 133то, а обикновено се пише на второ място в подредбата на желанията след ФЕГ. Който се вихри с постове, преди да си е изпил кафето (след успиване), така е.

За учителите в езиковите - един съседен на нашите клас е с една и съща учителка от началото. Те пък не я харесват много, та ни така, ни така. Всичко, абослютно всичко си е и до късмет.

Общи условия

Активация на акаунт