Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 943
  • 803
  •   1
Отговори
# 180
Леле, момичета, направо се плаша, като ви чета! Аз го давам доста по-лежерно, не че синковецът не е записан на 6те изпита на Регалия + на тези в школите, в които ходи... но не влизам в детайл на всеки изпит.
Чудя се аз ли съм безхаберна?
...
Имайки голям син в 11 кл в 1НЕГ и гледайки на какъв зор е подложен, понякога се чудя дали си струва. Аз имах тийнейджърство, той основно зубри и пише проекти, буквално денонощно.
Егати стреса, горките деца!

БТВ вече не съм сигурна, че искам малкия (наборът) да влезе в топ училище.

Аз затова не исках да влизам въобще в тази тема, но се наложи. то са сборници, то са пробни през ден, то е чудо! Съжалявам повечето деца. Такова натоварване, физическо и психическо и накрая....да не казвам.
Не си безхаберна, просто имаш личен опит и се осланяш на него. Аз съм по-безхаберна от теб т.е. не съм я записала на нито един пробен. Каквото направят в курсовете, толкова
Благодаря на всички, които споделят опит за децата, които са минали вече матури и са в елитни гимназии. За мен е много полезно всяко мнение

# 181
Качвам ключ с верните отговори на Регалия
Скрит текст:
От пробния на Междучасие по математика в стаята на моето дете са им казали да напишат верния според тях отговор.

Ако имате теста, може ли да го качите, или да ми го изпратите на лично съобщение.

# 182
Скрит текст:
От пробния на Междучасие по математика в стаята на моето дете са им казали да напишат верния според тях отговор.

Ако имате теста, може ли да го качите, или да ми го изпратите на лично съобщение.

Ако имате теста, може ли да ми го изпратите и на мен?
Предварително благодаря!

# 183
  • София
Като гледам отговорите горе за НВО Бел Регалия, моята щерка се е представила прилично като за първи пробен. Очаквах провал, но ще видим и преразказа как е оценен,  за да мога да кажа. Но на фона на абсолютно вяло отношение към Бел изобщо , кофти преподаване в училище, добра Г- жа в школата, ама тя какво ще я спаси като детето не иска да учи? Щерка ми ще докара 65 + точки. Просто очаквах доста по зле... Head Band
Ще видим в неделя по математика , където уж й е силата Thinking

Да допълня, понеже стана дума за френски и 133то. Някой знае ли, дали в това училище дете може свободно да избере химия , биология, там като профилиращи след 10 клас? Или няма пълна свобода на избора Thinking

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 12:06 от Cabo San Lucas 40

# 184
Аз затова не исках да влизам въобще в тази тема, но се наложи. то са сборници, то са пробни през ден, то е чудо! Съжалявам повечето деца. Такова натоварване, физическо и психическо и накрая....да не казвам.
Не си безхаберна, просто имаш личен опит и се осланяш на него. Аз съм по-безхаберна от теб т.е. не съм я записала на нито един пробен. Каквото направят в курсовете, толкова
Благодаря на всички, които споделят опит за децата, които са минали вече матури и са в елитни гимназии. За мен е много полезно всяко мнение
Е, моята е записана само на двата пробни към Регалия, но се случи точно сега да са им и в училище. Но пък не ходи нито на школи, нито на уроци допълнително, ако ще си мерим "безхаберието". В крайна сметка всеки си преценява за собственото дете и ще си носи отговорността за изборите. Малко крайно изказване и обобщение в стил - не сте ми приятни, ама ми трябва информация.

# 185
Леле, момичета, направо се плаша, като ви чета! Аз го давам доста по-лежерно, не че синковецът не е записан на 6те изпита на Регалия + на тези в школите, в които ходи... но не влизам в детайл на всеки изпит.
Чудя се аз ли съм безхаберна?
...
Имайки голям син в 11 кл в 1НЕГ и гледайки на какъв зор е подложен, понякога се чудя дали си струва. Аз имах тийнейджърство, той основно зубри и пише проекти, буквално денонощно.
Егати стреса, горките деца!

БТВ вече не съм сигурна, че искам малкия (наборът) да влезе в топ училище.

Ето колко са различни децата. Мото пък се кефи на пробните изпити и казва, че са му много полезни.
Иска да учи физика, като в София физика има само в 2 елитни гимназии. Знае, че там се влиза много трудно и, ако влезе пак ще трябва много да учи, но каза, че ще се опита и полага усилия.
Помня, че когато имаха сериозен учител по МАТ преди класно имаше по 2, 3 деца с главоболие и стомашни болки и не стигаха до класното - и всичко от стрес. Та наистина си зависи от детето.

# 186
Цитат

Понеже последните N-страници ги чета на вентилатора, а моето е утре на пробен, да не би да има сгрешено условие на задача?

# 187
Направи ми впечатление, че в темата има деца, които харесват физика и искат да я изучават. И аз я харесвам. Споделяте, че има малко паралелки, където да се изучава. А след гимназия за къде ще се насочват с физика? Може би чужбина? Тази сутрин ректорът на СУ се оплакваше, че имат силна катедра физика, а им е трудно с набиране на студенти. Споделете моля!

# 188
Скрит текст:

Предварително благодаря!
 Благодаря!

# 189
  • София
Цитат

Понеже последните N-страници ги чета на вентилатора, а моето е утре на пробен, да не би да има сгрешено условие на задача?
по мои спомени защото коментураха със съседско дете 15 задача няма верен отговор в дадените.

Теста го имам, но е писано от детето.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 13:59 от евето

# 190
Ами всичкото това напрежение върху децата и родителите е в резултат на неадекватността на образователната ни система. Аз ако бях сигурна, че детето ми ще получи нужната подготовка в училище, въобще нямаше да го записвам никъде. Ето моето дете иска да учи повече физика - в училище получава минимума от знания, на госпожата не й се занимава. Няма как на 14 години да разчитам изцяло на самоподготовка. По БЕЛ още не са правили преразказ. Да го оставя направо на 19ти юни да се опита и да видим как ще се справи Grinning Просто сме принудени да разчитаме на късмет с преподаватели и училище.
За продължаването след гимназия не съм мислила. Нашият си е наумил, че иска в немски университет. Ама до тогава я камилата, я камиларя. На мен ми е важно да не е професионална гимназия, защото доколкото съм запозната може да има проблеми с кандидатсването поради недостатъчен хорариум по общообразователни предмети. А не знам какво ще му хрумне на моя - сега е физика, утре може да е философия Laughing
second, според мен не е сгрешено условие - просто е странно, че верният отговор е "не може да се определи" или нещо от този сорт Grinning

# 191
И аз да поволя за теста на Регалия! Брагодаря

# 192
Може ли и на мен теста от Регалия. Благодаря

# 193
Може ли и на мен теста от Регалия. Благодаря
И на мен !

# 194
Направи ми впечатление, че в темата има деца, които харесват физика и искат да я изучават. И аз я харесвам. Споделяте, че има малко паралелки, където да се изучава. А след гимназия за къде ще се насочват с физика? Може би чужбина? Тази сутрин ректорът на СУ се оплакваше, че имат силна катедра физика, а им е трудно с набиране на студенти. Споделете моля!
Това, че я харесват сега не значи, че ще продължат и в университета. Иначе наистина има по-голяма реализация в чужбина. Може би и затова няма много такива паралелки.

Иначе задача 15 си има решение, но го няма верния отговор в избоените А, Б, В, Г.

Общи условия

Активация на акаунт