Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 952
  • 803
  •   1
Отговори
# 330
Аз на моят нищо не му ограничавам, ама той има време само събота вечер. Плейстейшъна не го включва през седмицата. Така е от 5клас, даже тази година отказа да подновим плюса, понеже няма смисъл, той не играе. ... Офф дано като порасне и погледне назад да ми прости, че не го оставих в кварталното училище 🤣🤣🤣🤣😉
Затова пък за след НВО съм обещала всичко каквото поиска. За сега е един лагер на Интеграл в Лондон, макар че аз не съм съгласна и ще го разубедя на 100%. Предпочитам изобщо да не учи,дори и минутка това лято.
Утре му е най тежкият ден от седмицата, на урок по МАТ е сутринта, после 2ра смяна с нулев час. От 8 сутринта излиза и се прибира в 20ч вечерта. Кошмар направо.

# 331
Може ли някой спешно да ми прати пробния на Регалия по БЕЛ?
В темата виждам само отговорите, а ми трябват самите въпроси

# 332

Ако е удобно някой да го изпрати и на мен, моля. Благодаря.

# 333
  • Варна
Направо го качете в пощата, ако е удобно Simple Smile

# 334
Направо го качете в пощата, ако е удобно Simple Smile

Не всички имаме достъп до нея, затова спамим тук Simple Smile

# 335
Много ли се бавят резултатите на междучасие? Държахме по бел на 4-ти, а на 5-ти по мат...

# 336
Айде да се похваля най-после и аз. Доживях тази година да видя четворка по БЕЛ и то на писмено изпитване. Три месеца частни уроци, школа и най-после резултат. Утре е на пробно НВО, стискам палци и там да се представи добре.

# 337
Браво на дъщерята! Браво! Да продължава и нагоре, може!
А аз да се оплача. След само 5 по мат в алгебра, геометрията, еднакви триъгълници е пълен крах. Нищо не разбира. Доказателства, следствия, говориш ми не на китайски, а на юпитерски.

# 338
На моето започна да й просветва. Онази вечер гледа тъпо едни задачи, в които два еднакви триъгълника съединени (нещо като хвърчило се получаваше) и да намери отсечката АВ или периметъра... Започна да загрява като взех два фулмастера и ги очертах. И директно питам - това тук по средата влиза в обиколката на хвърчилото (фигурката, която се получава)? Сега чертаем за всяка подточка триъгълник, посочваме, оцветяваме, маркираме... Снощи доста добре се справи с малко побутване и решаване на 5-6 еднотипни примерчета. Но и аз на времето като твоето момиче предпочитах алгебрата.
Лорентин, на НВО задачите са предимно от алгебра в първи модул. Има геометрична задача във втори модул. Ще събере точките от алгебрата.

# 339
  • sofia
Здравейте, може ли и аз от сърце да помоля за въпросите на теста на Регалия, ще съм много благодарна

# 340
  • София
Мама Ру, браво на детето. Дано сега си повярва повече и да повярва, че един формат на теста не може да я победи. Успех!

# 341
  • София
И аз имам нужда от обмяна на опит с родителите на деца, на които математиката не им е силният предмет. Моят син би могъл евентуално да реши някоя от задачите във втори модул, които са текстови/алгебра. За геометричната - няма никакъв шанс. Целим резултат поне 70 точки. Не знам как да организираме ученето по математика на този етап. Едва смогва да схване и да започне да решава лесните задачи от настоящия урок по геометрия, обърква се и не вижда определени ъгли и зависимости. Така че реално в момента и геометричните задачи от първи модул са проблем. Не остава никакво време да упражнява "старите" алгебрични, съответно в момента ги решава по-бавно и трудно, отколкото преди месец. Вие успявате ли да вмъкнете и по колко цели тестове седмично? Откакто почна геометрията не е решил и един цял.

# 342
Николко не вмъквам. Каквото прави на курса и в училище. Не знам и до къде са..

# 343
  • София
В училище и на уроци работят текущия материал по геометрия. Виждам, че там буксува и не знам коя е правилната стратегия - да отдели повече време да разбере геометричните задачи, като не виждам потенциал да се справи с такива за втори модул, или да зареже геометрията на минимума и да решава алгебра.

# 344
На мен не ми остава време, а и ми е жал за детето. Тя, че не обича да има свободно време, не обича, ама  е  доста натоварена, а и няма как винаги всичко да разпредели правилно с втората смяна.
Та пробутвам по някой тест от време на време, колкото да не е без хич.
Ако детето ми беше силно по алгебра и слабо по геометрия бих заложила на алгебрата така, че там да гони максимално възможен сбор точки.
На второ място, ако успее нещо по геометрия от по-лесните задачи ще е бонус.

Общи условия

Активация на акаунт