Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 839
  • 803
  •   1
Отговори
# 510
Мисля, че не могат да се свалят. Безплатно четими са само. Може и да греша, но досега не съм срещала за свободно сваляне от издателствата.

# 511
Не може да се свалят, защитени са от копиране. Четете си ги онлайн.

# 512
  • при моите любими
Ако ще измерваме съотношението на успеваемост с пробните в училище, СМГ имат над 95% ученици с оценка 90+ точки с една директорска пробна матура. По БЕЛ мисля, че не правят или поне випуска, който аз познавам. Там също имат успеваемост висок процент с точки 90+. Но съм съгласна много с тренирането на емоционалната издържливост при наличието на повече пробни изпити във формата на НВО.

# 513
  • София
мартеа, имам учебниците на Просвета. Пиши ми на лични.

# 514
  • София
Нормално е дете от Смг да има над 90 точки, по- чудно ще е да има 70,80т. Ако съдя по пробния на Регалия, математиката не беше особено трудна, дори втория модул. Така ми се видя..

# 515
А пробните на Образователни технологии са още по-лесни, те според вас дали се доближават до реалното НВО? Аз немога да преценя на коя школа пробните са по-близо до НВО имате ли някакви наблюдения?

# 516
А пробните на Образователни технологии са още по-лесни, те според вас дали се доближават до реалното НВО? Аз немога да преценя на коя школа пробните са по-близо до НВО имате ли някакви наблюдения?
На Регалия са най-близко до НВО.

# 517
Много благодаря за мнението, ще ни е полезно 🙂

# 518
  • В Страната на чудесата
Ако ще измерваме съотношението на успеваемост с пробните в училище, СМГ имат над 95% ученици с оценка 90+ точки с една директорска пробна матура. По БЕЛ мисля, че не правят или поне випуска, който аз познавам. Там също имат успеваемост висок процент с точки 90+. Но съм съгласна много с тренирането на емоционалната издържливост при наличието на повече пробни изпити във формата на НВО.

Едно директорско контролно по математика и едно - по БЕЛ през декември (без преразказ), последвано от разбор къде са най-честите грешки на децата. През април предстоят пробни и по двата предмета, но да - определено не правят такива всяка седмица. Децата учат като луди и са изключително мотивирани - не се налага да бъдат подкупвани с торти, подаръци и пътувания. За тях най-голямата награда би била да продължат в своето училище и догодина. Е, поне за повечето от тях.

# 519
  • София, Лагера
Благодаря, подейства ми облекчаващо! Че май на моя хубавец не са му добри резултатите, още ги чакаме, де.

# 520
Имаме няколко сборника с пробни изпити. Може би и сборникът на Регалия би бил най- близък до нво?

# 521
Има сборник на Регалия моя. Ще го изреши и него лека полека, сега повече от други му дават май.

# 522
Най-вероятно се има предвид "Света София".
Потребителка e споделяла, че втория срок всяка седмица редуват пробни НВО-та по двата предмета.

Да, именно.

# 523
В нашето училище също не са правили пробни, точно във формата на НВО, като време и т.н. Честно казано, не съм сигурна, че има много нужда от това. По математика си трябва решаване на подобен тип задачи, което правят редовно. По БЕЛ правят или тест под формата на първата част или преразказ. Мисля, че само на Тезите не наблягат. Даже не съм сигурна, че изобщо им е обяснявано в училище, как се пише теза. Но аз и друг път съм споменавала, че учителката им по БЕЛ, не е най-добрия преподавател. Децата не я слушат, в час е пълен хаос. По МАТ нещата са на другия полюс.
Та според мен пак опираме до преподаването и преподавателите. Дали правят или не правят пробни в дадено училище, не е много от значение.

Този тип изпити са матрица и разпределението на времето е ключово умение + трениране на психо-емоционална издържливост. Отделно, има огромна разлика когато се работи по отделни компоненти (БЕЛ) или модули (МАТ) и когато те са подредени в цялостен изпит - въпрос на тренинг е кое да пропуснеш и се върнеш по-късно, плюс натрупване на умора/ спад на концентрация и др. Неслучайно в учлището в топ 3 по резултати по НВО в София се правят пробни всяка седмица втория срок, но там класовете са малки и организацията е много различна от стандартно държавно училище.
Може ли информация за това училище в топ3, кое е?

Отговорили са ви преди мен, но все пак - да, "Св. София" е.

# 524
Може ли някой да ми прати да видя тези пробни на ОТ и Регалия? Имам право да поискам достъп до пощата, но за сега се въздържам. Искам обаче да предложа на щерката нещо една идея по-лесно за повдигане на самочувствието.

Общи условия

Активация на акаунт