Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 825
  • 803
  •   1
Отговори
# 555
Големият зор в София е за СМГ, НПМГ, Испанската, Първа немска, Първа английска, ТУЕС. Дано не изпускам някое училище....., но във всички останали се влиза с доста по-нисък бал от 500.

# 556
  • София
Големият зор в София е за СМГ, НПМГ, Испанската, Първа немска, Първа английска, ТУЕС. Дано не изпускам някое училище....., но във всички останали се влиза с доста по-нисък бал от 500.

Аз гледах 51-во, което се нарежда мисля на 7 позиция от топ 10 за София, там е доста висок бала, една Елисавета Вазова, също 430-460, което за мен е доста висок бал.
Дори 35 също гони бал около 400

# 557
51во не е ли с изпит по рисуване? Такъв спомен имам.....

Странно ми е, че ФЕГ и Строителния са леко назад с бал около 400.

# 558
  • София

Не, но се взима оценка и има НВО по рисуване, която е около датите за МАТ и БЕЛ

# 559
  • София
На този етап да се каже, че балът ще е по-висок, е свободно съчинение.

Не виждаам нищо лошо тестовете в училище да са във формат на НВО. При нас е така и оценката се вписва. И да, има деца, които не ходят на школи по финансови причини. Но е въпрос на желание и амбиция да се подготвят. И двете ми деца (едното преди 5 години) споделят своите материали от школата с приятели, които не ходят на такива. Обясняват, помагат. Полезно и за двете деца.

# 560
Паралелката "Изобразително изкуство" е с изпит по рисуване поне до миналата година( https://www.51su.info/art)

# 561

Изпитът по рисуване е допълнителен и само за паралелката по рисуване. Училището е в топ 10 за София по бал заради две конкретни паралелки - графичен дизайн и още една, не помня името, но май не беше тази по рисуване, а пак нещо с компютри. Останалите паралелки са без профил, ако не греша. Лошото е, че заради математиката не успяват да се класират деца, които рисуват добре, но това е регламентът към момента....

# 562
Момичета още едно питане днес някоя от вас да има сборник със задачи по физика да ми прати нещо на лични ако е удобно.

# 563
  • София
Паралелката "Изобразително изкуство" е с изпит по рисуване поне до миналата година( https://www.51su.info/art)
Гледам аз графичен дизайн.Нашата учителка по рисуване провери и каза, че не трябва изпит по рисуване.

# 564
На този етап да се каже, че балът ще е по-висок, е свободно съчинение.

Не виждаам нищо лошо тестовете в училище да са във формат на НВО. При нас е така и оценката се вписва. И да, има деца, които не ходят на школи по финансови причини. Но е въпрос на желание и амбиция да се подготвят. И двете ми деца (едното преди 5 години) споделят своите материали от школата с приятели, които не ходят на такива. Обясняват, помагат. Полезно и за двете деца.

Няма нищо лошо да се упражнява този формат. Няма причина обаче да се пише оценка на формат, който тепърва се упражнява. Това са две различни неща. Най-малкото защото в някои училища пробно НВО ще се направи веднъж и ако точките се приравнят към оценка 3 или 4, сваля и срочната. Кому е нужно? За все още нов (за учениците) формат? Нека се тества, да, но без оценка. Има контролни, класни, петминутки, проекти, участие в клас и др. редовни форми. Това, което описвате за вашите деца и споделянето на материали е чудесно, но е по-скоро изключение, а не правило, към каквото са приравнени оценките. Има голяма разлика, но както и да е, не търся спор, не ме разбирайте погрешно.

# 565
  • София

Изпитът по рисуване е допълнителен и само за паралелката по рисуване. Училището е в топ 10 за София по бал заради две конкретни паралелки - графичен дизайн и още една, не помня името, но май не беше тази по рисуване, а пак нещо с компютри. Останалите паралелки са без профил, ако не греша. Лошото е, че заради математиката не успяват да се класират деца, които рисуват добре, но това е регламентът към момента....
а, много добре казано...точно заради тази математика се ядосвам. Ако дете рисува, танцува, спортува, за чий е тази математика да се бута навсякъде Simple Smile
https://www.51su.info/reception-eight-grade
Компютърен аниматор и график, това са 2 специалности.

Графики има и в други училища, но....например 144, но за там имам по-скромно мнение

# 566
  • София
2АЕГ и 73СУ също влизат в списъка на високобаловите.

# 567
При нас пробни по математика няма. Няма и да има, защото са с минимум часове по този предмет Disappointed
По БЕЛ обаче....всички пробни се пишат като текущи оценки.

# 568
2АЕГ и 73СУ също влизат в списъка на високобаловите.

М, да. Дори погледнах за миналата година са изпреварили Първа английска.

# 569
  • София, Лагера
Статистика от пробната матура по БЕЛ на Регалия

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт