Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 698
  • 803
  •   1
Отговори
# 645
Нина Насолова, какво го влече? Малкият ми, трети клас е, също започна да тренира футбол. За капак е с чиста дислексия, но пък е добър с пари и сметки. Желанието му е 5-7 клас МГ и от 8 в ПГСАГ, без да е уточнил още какво точно там като професия, а аз го виждам подходящ за  Иконома. Разбира се не съм против и Строителния. Понеже все мрънка как училището му крадяло 12 години от живота и, че мразел училището, даже предпочитам точно професионална гимназия да завърши, пък после ако реши да следва, да го направи, ако не иска поне професия да има.
Кабо, моята иска Иконома, ама с този успех няма да я огрее. Надявам се да я приемат в СУ, профилирана парелелка, но там профилът се знае от 8 клас.

# 646
  • София
Това е голям проблем с тези профили. Моята иска Природни науки и отсега се замислям дали на  това да държа като избираме паралелка или примерно езика, интензивно, език различен от английски? Голяма каша. Но ще изберем френски, примерно и там ще ни 'тропнат' една география да речем... Дето после на никъде...
За природните науки и специално биология и химия, Санака може да се изкаже компетентно, но това, което помня от темите в набор 2004 и от това, кето каза класната е на едната щерка (учител по химия), те с нищо не им помагат като материал за кандидатстването за медицина в България и Германия. Нямам представа дали ДЗИ може да замени приемен изпит и с какъв коефициент в МУ, но май не може.
А какво става в езиковите гимназии? Там допълнителните профили на съответния език ли се водят, защото според мен там може да стане голямо бау. Децата искат профил биология на НЕ, ама има учител по география на НЕ. Head Band

# 647
  • София
Нина Насолова, какво го влече? Малкият ми, трети клас е, също започна да тренира футбол. За капак е с чиста дислексия, но пък е добър с пари и сметки. Желанието му е 5-7 клас МГ и от 8 в ПГСАГ, без да е уточнил още какво точно там като професия, а аз го виждам подходящ за  Иконома. Разбира се не съм против и Строителния. Понеже все мрънка как училището му крадяло 12 години от живота и, че мразел училището, даже предпочитам точно професионална гимназия да завърши, пък после ако реши да следва, да го направи, ако не иска поне професия да има.
Кабо, моята иска Иконома, ама с този успех няма да я огрее. Надявам се да я приемат в СУ, профилирана парелелка, но там профилът се знае от 8 клас.
Ами там е проблема, че не знае какво иска. Аз за съжаление  не го виждам на къде може да тръгне. Иначе за разлика от сестра му, учи много, винаги е подготвен, не оставя домашни за последно, като ученик е около 5.50.

# 648
Няма ли любими предмети? В професионалните гимназии езикът е разширена подготовка, не е ли опция немски или друг език + професия? В 12 клас второто ДЗИ е за свидетелство за професионална квалификация. Строителния вади средни ръководни кадри с добро стартово заплащане. Има възможност и да продължи да се развива в това направление - строително инженерство или архитектура, особено ако е творческа личност

# 649
  • София
Няма ли любими предмети? В професионалните гимназии езикът е разширена подготовка, не е ли опция немски или друг език + професия? В 12 клас второто ДЗИ е за свидетелство за професионална квалификация. Строителния вади средни ръководни кадри с добро стартово заплащане. Има възможност и да продължи да се развива в това направление - строително инженерство или архитектура, особено ако е творческа личност
Те имат НЕ в училище, който отказват да учат 3 година. Няма начин, не е силен в езиците. Мислих за строителен, но математиката ме притеснява. А и не е много творческа личност.
Нито един друг предмет не му е любим, обича футбол и да играе на плейстейшъна Simple Smile

Много се замислям за 32-ро. Но там пак са езици.
133 пак са езици, 35 или 7 мо.

# 650
Ако запазят резултата от пробния под 40т, тия изредени училища ще са мираж

# 651
  • София
Ако запазят резултата от пробния под 40т, тия изредени училища ще са мираж
е, не са им чак толкова високи баловете

# 652
Те имат НЕ в училище, който отказват да учат 3 година. Няма начин, не е силен в езиците. Мислих за строителен, но математиката ме притеснява. А и не е много творческа личност.
Нито един друг предмет не му е любим, обича футбол и да играе на плейстейшъна Simple Smile

Много се замислям за 32-ро. Но там пак са езици.
133 пак са езици, 35 или 7 мо.
Ами нещо с програмиране? Компютри? Техника? Компютърна графика или Графичен дизайн?
Иначе в строителния математиката си е общообразователен предмет. Ако е с първи английски пък ще му е лесно.

# 653
Миналата год 32-ро минимален 2 кл/младежи/ АЕ/ИЕ 401т; АЕ/НЕ - 400,50
Груба сметка - 40т мат/80т бел и 2х6 диплома - 340 бал

# 654
  • Пловдив

За природните науки и специално биология и химия, Санака може да се изкаже компетентно, но това, което помня от темите в набор 2004 и от това, кето каза класната е на едната щерка (учител по химия), те с нищо не им помагат като материал за кандидатстването за медицина в България и Германия. Нямам представа дали ДЗИ може да замени приемен изпит и с какъв коефициент в МУ, но май не може.
А какво става в езиковите гимназии? Там допълнителните профили на съответния език ли се водят, защото според мен там може да стане голямо бау. Децата искат профил биология на НЕ, ама има учител по география на НЕ. Head Band

И аз да кажа от опита с голямата дъщеря.   И профил История с нищо не помага ако детето реши да кандидатства с нея, учат световна история. От съучениците й разбрахме, че и с профил  химия и биология е същото положение./ в подкрепа на написаното от bibi /

# 655
Като цяло за кандидатстване в БГ ще се окаже, че профилите може по-скоро да пречат Joy
Първо, че не се знае какви профили ще може да предложи гимназията след 3 години, второ, че не се знае университетите какво ще измислят след 5 години. Тук всичко е от краката за главата обикновено. При нас го има и казусът с тукашното МГ (бях се жалвала по-рано), че са решили да фиксират трети профил за различните паралелки без никаква възможност за избор. Тоест окончателно се профилираш още след 7 клас.

# 656
В България има ли университет, който да гледа хорариум и/или профил от средното училище? Преди се влизаше с изпити, сега може и да е различно.

# 657
Не знам до след N години дали ще гледа и да не попаднем в кофти положение

# 658
  • София
Скрит текст:
Това е голям проблем с тези профили. Моята иска Природни науки и отсега се замислям дали на  това да държа като избираме паралелка или примерно езика, интензивно, език различен от английски? Голяма каша. Но ще изберем френски, примерно и там ще ни 'тропнат' една география да речем... Дето после на никъде...
Профилите винаги и навсякъде се учат на български. Предмети на чужд език в ЕГ се учат в пъви гимназиален етап.

Профил химия и биология досега не беше от полза за кандидатстване, а отсега изобщо няма да бъде. Joy За нашите набори балообразуването в МУ ще е с оценките по химия и биология от първи гимназиален етап - ООП, а и приемните изпити вече официално нормативно са определени да са върху материала от ООП 8-10 клас. Досега поне по 2-3 теми от ПП вкючваха от кумова срама. Същевременно профилите по тези предмети са много тежки и наистина се оказва, че за един бъдещ медик е по-удачно да избере музика и физическо за профил. Joy Като цяло, освен математика и физика за инженерните специалности, всички останала профили са безсмислени.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 17:50 от sanaka

# 659
Мен това с профилите много ме обърква , това към което се в насочил моят син е в гимназия - профил софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на английски .Тоест сега влиза с това, а после в десети клас може да им сложат друг профил или аз не разбрах ?
А ако избере пак гимназия - английски с немски ?

Общи условия

Активация на акаунт