(2) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 56 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Не знаех, че майката на Ниляй е една от сценаристките.
А колкото до проблемите на актрисата, псориазисът е автоимунно заболяване, но не е толкова сериозно, че да налага отсъствие от снимки.
Баща ми е с такова заболяване.
Принципно удря в колене и артритни проблеми може да има след време.
Не мисля, че случая е такъв при нея.
Мисля, че майката на Ниляй ще е от загиналите.
Искам да изкажа възхищението си от Асуде Анъм.
Само тя от всички постави Гьоркем на място.
Фатих също ми хареса как се опълчи на всички, а физиономията на Гьоркем беше безценна.
Нека му и на Апо. Добре им каза всичко Фатих.
Пембето е уникална обаче. Толкова ме дразни тази жена. Направо няма такава като нея. Не знам дали изобщо някога тази жена ще си вземе поука. И какво е това отношение към Доа и Мери? Никога не пада по гръб.
Фираз как каза на имама, че бил идеален за Нурсема. Много се забавлявам с тях.
Нурсема вижда, че Халимето е голяма фанатичка и сега ще тръгне да спасява сервитьорката от нея, защото вижда себе си в това момиче.
Халимето много ме дразни и тя. Време е да я разкарат.
Днес си пускам 81 епизод и няма търпение да го изгледам.
Сигурна съм, че ще е с топ рейтинг.

# 571
Относно болестта на актрисата /Нилай/, не знам дали има псориазис, по-скоро четох за някакви хормонални проблеми от които идва напълняването й, както и проблеми с косата, затова са я покрили, уж тя го пожела по религиозни причини. Виждала съм нейната снимка преди отключване на това заболяване, много симпатично, дори красиво момиче, а както е и артистична, сигурно сега й е трудно. Все пак сега за всичко предполагаме - кои ще са жертвите в пожара, кои ще са ранените, както и здравословното състояние на самите артисти. Да са живи и здрави всички в реала.

Халимето и мен ме дразни, още повече че в последния или преспоследния епизод имаше една реплика, не помня точно, но беше "на нас не ни трябват........, а ни трябват покрити". Аз по принцип съм против срещу всяка дискриминация на личността, но особено спрямо жените в мюсулманския свят, особено на основата на религия. Религията, каквато и да е по същността си е философия, по-малко догми и безрезервно приемане на всичко без всякаква мисъл и опит да се вникне в същността й.

Асуде ханъм е точно контрапункт на Пембето, чрез нея се прокарва "нишката", че може да си вярващ /умерено/, да си имаш кариерата, и да си спазваш традициите и изискванията ненатрапчиво.

# 572
Бирсен сподели извън Гьоркем единия от другите загинали това е бащата на Гьоркем. Другите двама ще се разгадаят на 10 януари . На 3ти Януари НЯМА да има епизод.

# 573
Привет, дали има линк за гледане на Шербета тази вечер с руска озвучка?
Благодаря предварително!

# 574
# 575
# 576
Мале финалната сцена беше една. Треперех много, отдавна не ми се е случвало.
Иначе за загиналите извън Гьоркем и баща й аз залагам на Сомнез и Нурсема (ако наистина актрисата е бременна е съвсем нормално да излезе от сериала ) трябва да има член и от двете семейства загинали, иначе Арслан съвсем ще окапят като круши. Няма промо, сигурно ще го пуснат на 3ти.

# 577
Относно болестта на актрисата /Нилай/, не знам дали има псориазис, по-скоро четох за някакви хормонални проблеми от които идва напълняването й, както и проблеми с косата, затова са я покрили, уж тя го пожела по религиозни причини. Виждала съм нейната снимка преди отключване на това заболяване, много симпатично, дори красиво момиче, а както е и артистична, сигурно сега й е трудно. Все пак сега за всичко предполагаме - кои ще са жертвите в пожара, кои ще са ранените, както и здравословното състояние на самите артисти. Да са живи и здрави всички в реала.

Халимето и мен ме дразни, още повече че в последния или преспоследния епизод имаше една реплика, не помня точно, но беше "на нас не ни трябват........, а ни трябват покрити". Аз по принцип съм против срещу всяка дискриминация на личността, но особено спрямо жените в мюсулманския свят, особено на основата на религия. Религията, каквато и да е по същността си е философия, по-малко догми и безрезервно приемане на всичко без всякаква мисъл и опит да се вникне в същността й.

Асуде ханъм е точно контрапункт на Пембето, чрез нея се прокарва "нишката", че може да си вярващ /умерено/, да си имаш кариерата, и да си спазваш традициите и изискванията ненатрапчиво.
  Повтарят като папагали на всяка серия че религията им е толерантност, само дето не я видяхме поне веднъж тази толерантност. Всъщност за първи път ми се случва да видя в турски филм такова саркастично и подигравателно отношение към консервативно вярващите. Едно нормално действие не показаха в тези семейства, всякакви проблеми с децата ми в резултат на това възпитание - чувство за малоценност,невежество, психични отклонения, лъжи и коварни постъпки.

# 578
Не съм много съгласна с горния пост относно толерантността към религиозно вярващите в сериала. Какво означава религиозно вярващи - да спазваш догми, да използваш молитви за всяко нещо, да нямаш обща култура и да не живееш в реалния свят, да мислиш че всичко се оправя като коленичиш и повтаряш името на Аллах /или всеки друг Бог в който вярваш/? Това за мен е абсолютно незнание. Мисля, че сериалът показва точно минусите на фанатичната вяра, за хора които живеят само с неща, които по един или друг начин им е втълпявано от невръстна възраст. Но, има толерантност, защото показват и силно религиозно възпитани как използват някои неща и от "другия" живот. За мен, това означава, че може и без да си обсебено вярващ има някаква надежда, че тези хора могат да запазят навиците си, но все пак да живеят в 21 век.

Кой разбрал, разбрал.

# 579
Момичета, за много години!
Аз баш на Нова година се разболях и вече 3ти ден съм с висока температура, единственото ми спасение е да гледам сериали.
Мислех, че днес поне ще пуснат фрагман за следващия епизод, ама няма нищо.
Ето ви едно забавно клипче зад кадър с актьорите:
https://www.instagram.com/reel/DD69ikjsz0f

# 580
Току що догледах последния епизод.
Сега направо няма да изтрая да разбра какво е станало. Беше като истинско.Направо изтръпнах.
Дали се знае кои са загиналите?
И Гьоркем ли е била вътре? Това не го показаха. Как ще е от загиналите, като тя беше в колата.
Аз мисля, ще Ресул бей ще е единият, вероятно Севтаб. Но сега взех да мисля, че може Пембето и Апо да са. Само да не е Леман. И изобщо не трябва да е никой от Юналови.
Ако обаче са решили да е баш драма-ще бъдат Пембе и Апо.
За мен логика толкова главни герои да загинат.Ще са от новите, така си мисля. Фираз, Мери?
Ох, не знам. Не искам никой да умира от главните.
Сцената обаче беше жестока. Каква игра направиха всички? Гледах и как са я снимали.
Беше много интересно. Ей какво нещо е това, това е интересен процес как се снимат сериалите и филмите.
Да попитам, ако има по-запознати - за религиозните турци е грях да танцуват така ли? Грях е да ходят по партита ли? Това нещо не го разбрах. Грях е да слушат певица, да се веселят ? Не може да танцуват. Но мъжете ако станат никой нищо не им казва 😂или е просто защото са на място където има алкохол🤔
Я някой да ми разясни какво религияозни догми има нарушени тука според тяхната религия? Стана ми много интересно 🙂

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 23:32 от Caroline_Bingley

# 581
Бирсен писа че първите двама са Гьоркем и баща и , после излезе клип с кадри от погребението на тях двамата само. Мълви се че Нурсема (казва се че актрисата е бременна и затова може да убият героинята и ) и Сомнез са другите двама, но ще се разбере на 10ти когато идва новия епизод.
Иначе днес няма промо а по-принцип петък пускат. Значи понеделник трябва да го пуснат и може би сряда също , за да информират че ще има нов епизод.

# 582
Ще бъде много жалко ако са Нурсема и Сонмез. Направо ще спра да гледам сериала.
Ресул бей е добър мъж. На мен ми е странно как така си издават сюжета, писали това, писали онова.
Ще видим, не е нашето ние да казваме, но подозирам, че няма да съм доволна от развоя на нещата. Ниляй изглежда тежко пострадала, но няма да е тя според мен.
Много време има до 10. Ще се разровя из ИГ профила да поразгледам.

# 583
Ако занулят Нурсема и Фираз /защото без нея оставането му няма как да се случи/, и аз ще съм много разочарована. Какъв е смисълът да развиват историята им, ако после ще ги махнат. Даже да е бременна актрисата, това може да се включи по някакъв начин, пък и едва ли още и личи толкова.
Като двойка вече имат доста фенове. И аз съм един от тях. Blush
Разбира се, сега можем само да гадаем. Нарочно не дават трейлър, едва ли нямат никаква подготовка.

# 584
  • Пловдив
В този сезон аз лично сюжет не виждам. Всичко е някак хаотично и от днес за утре. Вкарват нещо, после го забравят или го разкарват от сюжета, добавят друго.....което също не е ясно колко ще просъществува и каква му е идеята и приноса към съдържанието. Още не схващам каква е идеята на разни персонажи: имамът, фанатичната бабка, майката на Ниляй....При "Забранената ябълка" по-добре се справяха, с повече размах и въображение. Имаше динамика. Единият сезон беше мега комедия с онзи чичо с мустаките. 😂

Общи условия

Активация на акаунт