(2) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 56 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
И аз смятам така. Освен "ускореното" събиране на Доа и Фатих, и донякъде "стоплянето" на взаимоотношенията между Кавълджим и Омер, не виждам как ще се развие сюжета по нататък. Може да има линия Нурсема и Фиаз, него ще го "избелят" и ще стане по-поносим за нея, но това може да бъде интересно за турците, да си мислят, че силно религиозни могат да живеят съвместно с такива, които не са толкова много. При Кавълджим и Омер нещата са по-различни, той е "по-светски", независимо че спазва някои правила, тя е достатъчно интелигентна и толерантна към това.

# 586
Аз продължавам да не разбирам как има толкова висок рейтинг и то точно този сезон 😶 Нали имаше статия, че умира Гьоркем, баща и, майката на Нилай... последния не знам, но не мисля, че ще бъде Нурсема. Ако наистина е бременна, ще разбързат нещата с Фираз, което всъщност и направиха с тази среща на Фираз и отказа му🙂

За живота на силно религиозен с не толкова... ами Леман и Кайхан го доказаха това, справят се по-добре дори и от Къвърджъм и Омер. Аз май вече не искам да събират последните двама, не виждам и смисъл за какво, освен Омер пак да сгази Лука и айде пак отначало.... то и с Мери нищо не става, Апо си живее преспокойно, Пембето също..

# 587
Е, Леман и Кайхан са друг случай. Леман е глуповато наивна + религиознастта. Но, това е свързано с живота й - религиозно възпитана, без образование, избрана за съпруга на близнака. След смъртта му, какво е правила, грижила се е за Метихан, готвила е за него и Омер, живяла без мъжко внимание, без любов, без много неща в емоционален план. Кайхан - един играч, манипулатор /независимо от това е свеж образ/, разбирач в жените и какво му трябва /освен пари/ да омае жена като Леман, давайки й всичко това, което й е липсвало през всичките тези години. Тя си прави молитвите, той си ходи с внучката в кафенето да играе карти.

И аз не знам дали искам Омер и Кавълджим заедно, но както дойде. Както и не ми се иска Метихан с девойката от къщата, но от друга страна - защо не. Ако "завъртят" някак си историята с по-екстремни ситуации, на турците ще им хареса - бедна /това всъщност не го знаем добре/ девойка и наследник на богато семейство, мечта за младити туркинчета.

Относно починалите - мисля че ще бъдат бащата на Гьоркем, Сонмез, майката на Нилай /напълно излишен образ, какво показват с нея, така и не разбрах. За Гьоркем се чудя, знам че актрисата напуска сериала, но дали умира, дали я вкарват в психиатрия, за мен е под въпрос. Така че и 4-тият починал все още е неизвестен, не че за другите може да бъдем сигурни.

# 588
Почна ли са снимките отново. Явно досега са почивали , напълно заслужено. Севилай актрисата пусна стори от сета.
Четох че майката на Нилай и тя си тръгва но дали е 83 не знам.
Аз искам Омер и Къвлъджъм да се съберат отново , но трябва напълно да си вярват един в друг. Любовта я има при тях. Въпроса е че нищо не става с тях , дали е заради актьорите не знам , но не е същото както беше в първите два сезона.
Гьоркем умира
Скрит текст:

# 589
Пишат фенове -Метехан и Кайхан. Всякакви предположения има. Аз взех да мисля, че ще Метехан. Неговия герой няма никакво развитие е сериала.
И като нищо той ще напусне.

# 590
Новото промо ще бъде пуснато в понеделник.

# 591
Здравейте !

Впечатленията ми след 82 епизод са чудесни!
Недоумявам защо има толкова критични мнения тук. Действието се развива логично и последователно, според мен, след смъртта на Алев.
Намериха начин да покажат отглеждането на малката Алев.
Събраха Апо с всичките му деца.
Нурсема намери отново начин да се отскубне от "клещите" та майка си. Не вярвам, че ще се обвърже сериозно с онзи лекомислен бродяга Фираз, ама знае ли човек...
Фатих разбра и се поучи от грешките си. Намери покой при Доа и дъщеря си. Джемре няма да расте без баща.
Кавълджим разбра, че е по-добре да има Омер за приятел, отколкото да го върже с връзките на брака. Още малко ѝ трябва да си пооглади ръбовете на непримиримия си характер, но и това ще стане, вероятно.
Метехан намери правилния път между двете семейства - това на майка му и Омер. Научи се да се вслушва в думите на по-опитните възрастни хора около себе си. Научи се, че не всичко, което блести е злато.
Кайхан и Леман - продължават да живеят в мир и сговор, колкото и да са различни. Сега имат нова бизнес задачка.
Няма да коментирам семейството на Гьоркем - баща ѝ и брат ѝ понятие си нямат какви ги  върши лудата, но ще разберат по трудния начин.
Мадам Асуде- е чудесна в поведението си към сина си, мъжа си и откачалката Гьоркем. Харесва ми тази хем умереност, хем неотстъпчивост в позициите ѝ.
Според мен няма смисъл да се гадае кой е загинал и кой напуска сериала. Ще ни покажат в скоро време.
Всеки персонаж от новите си изигра ролята и допринесе за развитието на действието. Така ,че добре сте ни дошли и сбогом, нищо непредвидено не се случва.
Рейтингът в групите с по-висок IQ е показателен, че историята се харесва.
Чудесно са се справили сценаристите през сезона  - без убийства, още насилие , деликатно поднесени проблемите с правата на децата и жените. Това се коментира между редовете на почти всяка серия от този сезон.
Скрит текст:
Вижте как се разпадна така рекламираното "Рибарче" от необмислени сценарни кърпежи. Гледах го с интерес до 74 еп, но баста, подцениха интелекта ми, обидно ми е.

Спокойна вечер

# 592
Дано когато съберат Омер и Къвлъджъм пак да се обичат но без брак. Видя се и при двата случая винаги нещо ставаше.  Феновете чак това нещо.

# 593
Не си представям да не съберат Кавълджъм и Йомер.
Също и не си представям да загине който и да е от героите-Леман, Кайхан, някъде спрягат Зюлкяр.
Който и да решат да убият от нашите хора ще се ядосвам много и дори ще спра да гледам сериала евентуално. Просто за мен не е логичен такъв завършек. Предпочитам да ги пратят в чужбина.
Ресул,Гьорекм, Севтаб и Севиляй. Тези съм  склонна да мисля, че биха напуснали сериала. Другите не.
Ето едно мнение от уж достоверен източник.

За мен в сериала се справиха гафове и това няма как да се отрече. Особено женитбите и разводите по два-три пъти на главните двойки. Това не е сериозно.
Нямаше добра сюжетна линия при Метехан-това също отчитам като грешка.
Аз от самото начало исках да има любов между Чимени него.
Просто си има грешки и недомислици и това не може да се отрече.
Остава да махнат и Нурсема.
Не може толкова главна героиня да няма развръзка с нея. Толкова мъже се завъртяха. Накрая трябва да има един за нея.
Това един от най-хубавите, различни и интересни сериали, които съм гледала. Много пъти вече го казвам. Искам хубав финал и ако може любимци да не загиват.
Иначе аз нямам големи критики към сериала. 82 епизод беше много добър. Актьорите се справят чудесно с ролите си.
Някой в ИГ беше писал, че Нурсема не е бременна изобщо, видял я в заведение, пиела вчера ракия с компания😂

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 19:37 от Caroline_Bingley

# 594
Пинко, Метехан умрели?? Не го вярвам. Само на Бирсен вярвам. Все пак тя каза два от четиримата загинали. На такива коментари не вярвам. Отделно излезе клип с погребението на Гьоркем и баща и.

# 595
  • Пловдив
Първият сезон беше наистина уникален сценарий, различен, завладяващ, поднесен много интригуващо и увлекателно. Все пак това е сериал, не образователна програма да ми показват различни типажи на турската общност. Да, интересни бяха в началото тези различия, силните и независими жени, неслучайно семейството на Доя е представено само от жени. Алев, много колоритен образ, стария актьор Апо. Толкова беше завладяващо Каналджъм и Омер, Доа и Фатих, Нурсема и Умут, че дори Алев и Апо. Ярки, цветни образи. Може би затова третия сезон изглежда постничък, но аз си го гледам и така. Мери ми е много скучна. Асуде е попадение.

# 596
Асудето ми е любимка!

# 597
Да си продължа мрънкането от по-предния ми пост.
Коментирах за промените в персонажите тук и там, преди и сега.
Пропуснах обаче Пембето, че поста ми стана дълъг.
Набива ми се в очите, че тази жена продължава да е инатлива като магаре. От нищо не си взе поука.
Все намръщена, все недоволна, все дебнеща Апо и Мери.
Съсипа живота на Фатих и за една бройка и този на Мустафа, продължава да тормози Нурсема .
Все тя права, все тя най-вярваща, как пък не се зарадва, че децата ѝ се опитват да са щастливи.
" Прекален светец и Богу не е драг" - ама не - наша Пембе най-правилната.
Направо ми иде да и дръпна шала на публично място.
Тогава и оцета няма да я спаси, вероятно.
Най-добре да си отреже косата
Много съм ѝ насъбрала, но ще чакам възмездие и за нея.
Дали има вероятност да си отвори очите или още повече ще се бетонира.

# 598
Пембето е уникален образ!
В сериала може би е най-добрият.
Такава жена никъде не съм видяла, евалата който е измислил такава героиня.
То реално всичко от нея тръгна.
Тя направи много поразии. Но и в нея има добри качества. Инатилива е, упорита като магаре, аз да ви кажа най-много на нея се ядосвам.Обаче видяхме, че дори и Гьоркем не я смири.
Даже и тя не й разказа играта. Упорито животно. Няма толерантност. Фанатичка е. Понякога се прави на хрисима. В първите серии ще кажеш ангел.
Поддържа децата си, обича ги, но иска да играят по нейните правила и така да ги измаманипулира по тънката лайсна.
Обаче Ниляй й хвана цаката и наглед простовата, но в момента тя я манипулира доста изкустно.
А най-много ме дразни междудругото това вечно лансиране на Фатих спряло другите й две деца. Какво е това издигане на пиадестал, не знам. Моя син така, моя син иначе.Изключителна моралистка, обаче същевременно е командирка, знае си нейното, не се отказва.
Абе няма такъв характер.
Много ме кефи като се възмути на нещо.
На мен ми харесват това, че повечето са противоречиви образи. Не изцяло добри, не изцяло лоши. Като Кайхан например.
Е, някои са доста по-лоши от други, направо злодеи.
Пембето е изключително доминираща роля в сериала. И много добро противопоставяне с Кавълджъм, която на моменти страшно ме дразни.
Най-балансирана е Асудето. Тяя сякаш съчетава по-малкото от тях двете в себе си.
Хем е религиозна, хем модерна, но при нея няма такива крайности.
А и само да кажа, на вас направи ли ви впечатление колко набързо стана сдобряването на Доа и Фатих?
Някак си много бързо го измислиха.
За една- две серии се нанесе при нея, докато тя толкова много му се дърпаше в началото.
Наистина тяхната любов беше много невинна, чиста в началото, той си я обича истински.
Там Пембето обърна каруцата.
Първият сезон беше много, много добър.

# 599
Здравейте, сладки боровинки и за много години! Изгледах сериала на един дъх, изчетох и всичките ви коментари! Не съм гледала много турски сериали, да не кажа, че се броят на пръстите на едната ми ръка, но Шербета ми е много на сърце! Simple Smile Харесвам и съпреживявам всичко, чак не ми се иска да свърши! Simple Smile Имам една питанка - харесах си две заведения от сериала. Едното е от 37-ми епизод, когато на вечеря бяха Алев, Рюзгяр, Къвълджъм и Йомер. А, другото е от 69-ти епизод, тогава вечеряха Мери и Къвълджъм, в последствие дойде и онзи психичният, който беше обсебен от Къвълджъм. Та, дали има сред вас някоя, която живее или познава толкова добре Истанбул, за да знае кои са тези заведения? Гледките са уникални и много искам да ги посетя при следващото ми ходене в любимият Истанбул! Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт