(2) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 56 063
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Нека да излезе и втория фрагман за потвърждение, но ми се стори, че Нурсема май прави опит за самоубийство... Поне така ми изглежда в онзи момент, където си казва "де да се бях родила момче" и гледа много отчаяно, вероятно след сблъсъка с Пембето. Силно се надявам да греша.
Асуде също не е очарована от идеята за сина ѝ с Нурсема, и от нейна гледна точка си е права - 2 развода, по-голяма от него. Аз обаче тайничко се надявам да се съберат с Фираз!
Бе и на мен ми харесват, но Умут беше пълен с живот... погреба го с нейните действия и семейството си! Сега не искам да става същото и с Фираз 🥲

# 691
Може да се вразуми Нурсема, като преживее несподелена любов. Такова не и се беше случвало.😊
А и Фираз въпреки лекия му характер ми се струва по-устойчив от Умут.
Ако взимат, че започнат нещо, ще има съпротива от родителите. Та пак ще е "имкансъз ашк".😃

# 692
А на мен ми се стори, че Пембето предлага на имамада се ожени за Нурсема? Ей, няма спирка тази жена! Само сватби са й в главата. Само я засрамва. Няма си късмет Нурсема каквото и да си говорим, жалко е за нея.
Може и да е решила да се хвърли от скалата и Фираз да я в видял.
Интересна ще е тази серия.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 20:52 от Caroline_Bingley

# 693
А на мен ми се стори, че Пембето предлага на имамада се ожени за Нурсема? Ей, няма спирка тази жена! Само сватби са й в главата. Само я засрамва. Няма си късмет Нурсема каквото и да си говорим, жалко е за нея.
Може и да е решила да се хвърли от скалата и Фираз да я в видял.
Интересна ще е тази серия.

В интерес на истината, за пръв път технически интересите им съвпадат - Пембето не би трябвало да има възражения за зет като имама, нали отговаря на всичките им изисквания... Е, с изключение на това, че е беден, ама пък е престижно за вярата им да омъжат дъщеря си за имам...
Не знам защо се караха така ожесточено, но не съм никак изненадана, Пинко притежава деликатността на слон в стъкларски магазин, та като нищо е унижила пак Нурсема.

На мен ми е по-любопитно какво ще стане с Фираз. Мери ѝ каза, че е влюбен в нея, но тя не вярва, та ми се ще да видя реакцията на Нурсема когато най-после проумее истината..
А намесата на Асуде и противопоставянето ѝ на любовта на сина си може само да му подейства като засилващ катализатор - Фираз действително е по-устойчив от Умут, а и е израстнал в същия свят като Нурсема.
Имам надежда там, но да видим..

# 694
А на мен ми стана интересно как реагира Асуде .
Аз бях остана с впечатлението, че тя ще приветства една снаха като Нурсема.
Даже в началото си мислех, че точно това е целта й и затова я бута към Фираз, да го вкара в пътя като се оженят.
Те интересите могат да съвпадат, ама файда, човека не е влюбен, преживял е огромна трагедия. Ще има драма голяма пак за Нурсемата. А дано накрая я видим задомена та Пембето  да миряса(не, че това ще стане).
А видяхте ли как се присламчи към Доа.
Бързо забрави какво й причини, как се държа с нея и, че тв беше главната причина да се разпадне брака им. Всичко започна от нея.
Не я искаше изобщо. Сега видя, че Фатих е вече категоричен и няма къде да ходи. За нея е важно само каквото ще кажат хората и за пред хората да са перфектното семейство и да не живеят без брак.
А сега и Йомер не се очертава да се оженят, че ще е направо втрещена.
Чакам с нетърпение да й видя физиономията като разбере за бременността на Кавълджъм.

# 695
Да не стане така че Нилай да разбере първа преди Омер. 😁
Аз иначе очаквам да е доста емоционална сцената с бебето. Омер ще е на седмото небе.

# 696
Аха ха, как ме разсмя, itshristina! Smiley
Като нищо, пък и Нилай вече е във форма, върна си фабричните настройки. Smiley

# 697
Няма да се учудя така да стане. Grinning

# 698
Мноого скучна 85 серия на Шербета. Нурсема я изкараха пълен идиот. От рокаджия на имам? И толкова да няма чувствителност за Фираз... Няма такова нещо като дружба с мъж. Много умрял епизод- време е да приключват. Пембето тамън даде надежди и хайде пак по нанадолнището.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 22:31 от victoria vassileva

# 699
Тъкмо се чудех защо никой не коментира. И дали сте гледали.
Аз сега ще си я пусна серията.
Вярно ли е скучна? Знаех си, че сериала ще го развалят. Жалко, може поне да направят достоен финал. Все още имат време.
Нирсема показваше характер в предишния сезон. Сега все повече ме дразни и не к симпатизирам вече. То бива, бива но и така не бива. Толкоз да е смотана, че да не се усети за Фираз. Пембето няма да се смири, това е ясно.

# 700
Просто няма дразнител и да прави интриги. Асуде не може да замести Гьоркем. Колкото и противна да беше тя поне държеше всички от юналови на прицел. От както тя се гътна сериала с около 2-3 милиона души спад на рейтингите има от тогава което не е малко.
Фатих и Доа се събраха, но очаквам пак токсично да е при тях. Фатих за нищо на света не би се променил. Гадняр си беше и такъв ще си остане. Жалко за Доа. Тя си мисли че ще се променил , но ще бъде брутално излъгана.
Баба Сомнез почва да забравя. Май Алцхалмер я хваща.
Пембе е най-противното същество там. Толкова неща направи като лошо на децата си, съсипа животите им в случая на Нурсема, но няма наказано при нея.
Къвлъджъм беше забавна с нейните настроения вчера и сладката сцена с Джемре. И оп бомба бременна с детето на Омер. Ествествено тя ще иска да го абортира, но очаквам Омер да я спре, е ще има скандал,но с добър край очаквам. Омер ще страхотен баща. Ще си го обича толкова много това бебе.
Нурсема вече да си избира мъж най-накрая. Толкова много дойдоха и така не си избра. То не беше Умуд, Рузгяр, и т.н.
Мери за какво я вкараха? Само за детегледачка на бебе Алев и да се вижда от време на време с Къвлъджъм и Сомнез. Напълно излижна е. Ако са има идея за нещо с Апо не им се получи.

# 701
На мен пък въобще не ми беше интересна Гьоркем. Още преди появата й сериала тръгна надолу. Според мен, рейтингите са други.
Обаче е факт, че Гьоркем поддържаше напрежението. Тя просто беше уникална гад,такава в сериала не съм срещала. И зрителите много й се дразнеха и й се ядосваха. Та в този смисъл тя раздвижи сериала.
Въпреки това ,а мен тя беше напълно излишен образ, също така Гирай и останалите приходящи.
Единсвеният много добър образ, който притуриха на сериала е Зюлкяр.
Всичко останало беше съвсем излишно.
А и друго да добавя- не я харесвам образа на  Кавълфжъм още откакто напусна училището. Тя и в началото ми беше крайна, всезнайка, инатлива, и прекалено феминистично настроена.
Ама сега е вече дразнеща. Пембе смятам за най-добре изградения образ в сериала.
Най -голямото попадение е тя.
За мен тази жена заслужава награда за ролята  си.
Измислена е много добре.
Има редки проблясъци на добрина у нея, но всичко направи тя, абсолютно в дъното на всичко е тя.
Доа пък от достойна дъщеря на майка си, сега взе да оглупява от любов и съвсем омекна. Не, не, не ми вървят нещата. Боксуват отвсякъде. Вижте, че те дори сюжета с Метехан и това забуленото момче не я доразвиха.
Каква беше идеята на тази история?
Да, помогнаха им, благородно постъпиха. Но никаква интрига не се завъртя там.
Те просто подхващат нещо и го зарязват недовършено.
Тези пишат сценария  от днеска за утре ще знаете😊

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 23:28 от Caroline_Bingley

# 702
Привет, момичета!

Благодаря за споделеното!

Пак въртят едно и също, но на мен все още ми е интересно да гледам, не знам как става така.

Абдулах се прави на оригинален. Това, че се срещат отново с красивата и напориста Ъшъл/Ишил не било съвпадение, а предопределение, ти да видиш… Дядката се е научил да флиртува, ама да можеше да надникне отнякъде Пинко, щеше да играе чехъла, нищо че човека е на „съвещание”. Joy
Не знам дали ще развият такава любовна линия, но Апо беше наистина впечатлен а и вероятно ненапразно правят аналогия с Алев.
Иначе е супер нелогично някой, който възнамерява да продава хотела да търси нов управител, но филм да става. Явно сценаристите искат да разнообразят сюжета с някой по-свеж и предизвикателен образ.

Не знам за Доа, но аз и за миг не повярвах на пълната липса на ревност от страна на Фатих.  Много ларж го дава пред нея, но поръча на Юсуф да я следи. В момента експериментира като се прави на позитивен, но скоро ще му омръзне. И десет сезона да минат, този няма да го харесам. Връзката им винаги е била токсична, но лошото е, че на Доа това май започна да й харесва.

Изненадах се, че Фираз сподели с майка си за несподелените си чувства към Нурсема, а тя реагира доста  зле. С две думи я закопа, каза че е напълно неподходяща него, защото е по-голяма, омъжвала се е вече два пъти, не е красива, асоциална е и е прекалено затворена в себе си. Одобрява я като бизнес партньор, но не и за снаха. Странно, защото когато я помоли да работи заедно с Фираз в онзи шивашки цех или каквото беше там, ние останахме с убеждението, че освен да повлияе положително на сина й, тя иска и евентуално да ги събере. Всъщност приятелството им с Нурсема бавно и полека го вкара в правилния път.

Харесвам Нурсема, но тя продължава да демонстрира противоречиво поведение. От една страна е силно религиозна и традиционна, а от друга, след като опозна външния свят и разбра какво е свобода, вече без проблем отива сама в дома на имама или се среща с Фираз в парка или кафето. Но всичко това тайно от близките си, защото знае, че няма да го одобрят. И докато е така разкрачена между двата различни свята, няма да бъде добре приемана и от двете страни, Всъщност не знам кое тя иска повече, да се ожени за Илхами, защото го харесва и смята, че е влюбена в него, или да се откъсне от зависимостта и контрола, които й налага собственото й семейство.  Признанието й в любов беше тъжно, защото момчето очевидно не проявява такъв интерес, а и сякаш беше изречено от шестокласничка, стана ми тъжно за нея.  А Пембето направи кашата пълна и като нищо ще го изнудят да й предложи брак.

В същото време Нурсема изобщо не приема, че Фираз е влюбен в нея, въпреки че самият той й го каза в прав текст, Мери го потвърди, но тя го отрича и дори се държи грубо с него. Разбира се, че не длъжна да споделя чувствата му, но понеже и тя е в подобна ситуация, може поне да е по-мила и да прояви съпричастност към несподелената му любов, вместо да му удря шамар. Предполагам, че накрая все пак ще се съберат Нурсема и Фираз, но ще има доста драми и борби и сълзи, преди да се стигне дотам. 

Пембето не е майка, тя е чудовище, не я дишам вече. Държи се с децата си и мъжа си като с имущество и се разпорежда с живота им както реши. Няма да има смисъл от този сериал, ако тя накрая не си получи заслуженото, макар че като им знам адетите на турските сценаристи, в един момент скоротечно ще ни покажат как се е осъзнала и ще й избелят образа. А актрисата е просто невероятна.

Нилай окончателно си възвърна фабричните настройки.

Милата г-жа Сьонмез е започнала да забравя, това е много тъжно.

Да видим как ще се развие и интригата с бебето между Йомер и Кавалджъм. Предполагам, че мисълта за аборт, който да направи без да каже на Йомер е първата мисъл на Кавалджъм, но няма да я реализира преди да помисли колко щастлив би бил той да има свое детенце.

Вижте каква красота.
Как ще му отива на Йомер едно такова сладко момиченце...

# 703
Аз много я харесвах Нурсема в началото.
Знам,че ще прозвучи кофти, но за мен думите на Асуде бяха мн точни.
Така я описа, точно каквато е. Крайно и грубо, но вярно.
Нурсема нито е голяма красавица, нито е светска, нито е толкова модерна, има провалени бракове, по-възрастна е, има коренно различни възгледи, не си отиват изобщо с Фираз . Той е повече развей прах и свободомислещ дори и от Умут.
Въпреки това и точно заради това биха били интересна двойка и Фираз е повлиян положително от нея.
Мен мн ме е яд за имама.
Там можеха така да го развият, че той да бъде мъжът за нея и двамата взаимно да се утешат с любовта си и това да е един добър завършек.
Съгласете се, че щеше да е супер за историята.Зрителят  щеше да хареса такава развръзка.
Можех да го  измислят много добре.
Те и развързка с Фираз биха харесали зрителите.Обаче тук двете майки дават заден и поставят условия.
Едната неще два пъти развеждана и по-стара, другата не ще беден зет.
И пак стана дълга и широка.
А на Нурсема най-вече ще й отива мъж като имама. Няма какво да си говорим. Идеални един за друг😊
Аз много се ядосах на Пембе.
Това е супер унижение към детето ти.
Обаче Нурсема е хем мн затворена, хем смотана на вид, а всъщност е много смела. Интересен образ е.
Ето, призна чувства си директно. Беше мила искрена, надяваше се.
И междудругото, не знам дали ви направи впечатление как изведнъж Нурсема излиза съвсем свободно в компанията на двама мъже, поотделно и с Фираз .
Това в началните серии беше представено като недопустимо.
И да кажа последно.
Никога, ама никога не съм гледала сериала с превъртане. Снощи обаче точно така гледах.
Беше скучна серия. Исках само да видя отделни моменти, не го догледах, превъртях.
Довечера ще мъча другата част от серията. Само заради бременността на Кавълджъм, че някъде до там стигнах.😊

# 704
  • Пловдив
Имамът ми е смотан като визия и излъчване. Фираз е от религиозно семейство и има пари. И в същото време е достатъчно разкрепостен, да не превърне Нурсема в робиня и слугиня. Повече ги харесвам като двойка. Пембе-то колкото и да е налудничава, вярва, че прави добро за децата си. Тоз пусти Аллах....Ако щете вярвайте, но аз познавам мъж в стил Пембе. Каквото и да го правят, както и да го унижават, за него семейството е над всичко. Мълчи, търпи, моли се.... а парите, и силата, и властта са в него. Има си хора обсебени, малодушни и послушшни! Аз мисля, че Кавълджъм, таз коза проклета, най-накрая трябва да миряса и да оцени подаръка на съдбата. Новата Алев има шансове, но ще е грубо Апо да забрави другата Алев и да започне да се влюбва на поразия. Доа и Фатих, така да си стоят.

Общи условия

Активация на акаунт