Деветокласници 2024/2025

• 55 161
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Проблемите, които децата създават в училище, са продължение на проблемите, които тръгват от вкъщи. Първоначално идеята беше "родителите заслужават доверие" и "лекарите не са заложници на сополите", сега се измислят купища невъобразими идиотии, само и само да не ги дадат тия сакрални 15 дни, ще рече човек, че от собствения си живот ги късат чиновниците.

# 136
  • София
Здравейте, някой получил ли е вече втората част от превода за осмокласниците? Мислех, че ще е февруари, но все още не съм получила.
Помня, че имаше някакво изискване за малко неизвинени отсъствия, но не съм сигурна колко бяха.

# 137
Божееее, аз се чудя защо не пишете, то имало нова тема 😂
И то 10 страници…
Нямам превод и аз все още на парите. Предполагам, че март месец ще ги преведат

# 138
Официално казаха,  че ще е март превода.
Ако може, да не прекаляваме с цитати в цитатите, че стават бая чаршафи, който следи дискусията, разбира кой на кого отговаря.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 14:54 от лейди Рамкин

# 139
Здравейте, някой получил ли е вече втората част от превода за осмокласниците? Мислех, че ще е февруари, но все още не съм получила.
Помня, че имаше някакво изискване за малко неизвинени отсъствия, но не съм сигурна колко бяха.
Преводът, четох че ще е след 15 март.
А иначе изискванията са в чл. 10б от Закона за семейните помощи за деца.
"Чл. 10б. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2008 г. (*), изм. - ДВ, бр. 15 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г., отм. - ДВ, бр. 96 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г., нов - ДВ, бр. 104 от 2020 г., в сила от 01.01.2021 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2022 г.) На семействата, чиито деца са записани в осми клас на училище, се отпуска еднократна помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година, когато децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
(2) Помощта по ал. 1 се отпуска независимо от дохода на семейството.
(3) При условията на ал. 1 и 2 еднократната помощ се предоставя и на настойника/попечителя, който отглежда детето.
(4) При условията на ал. 1 и 2 еднократната помощ се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
(5) Размерът на еднократната помощ се определя ежегодно в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година.
(6) Помощта по ал. 1 се изплаща на два пъти, като 50 на сто от нейния размер се изплаща след влизане в сила на заповедта за отпускането и, а остатъкът се изплаща в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.
(7) Помощта се възстановява, ако:
1. детето не постъпи в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние;
2. ученикът не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване на осми клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние;
3. ученикът е допуснал в рамките на един месец от учебната година отсъствия от 5 учебни часа, за които няма уважителни причини."

# 140
Каква сума са при вас стипендиите за успех? При нас са 20 лева на месец, което си е направо смешно….

# 141
Цели 31 лв за пълно 6 и 26 лв за отличен успех, до където стигне.

# 142
  • Sofia
Стипендии в училището на дъщеря ми за пълно 6 са 30лв., а за над 5.65 са 22лв.
Относно вторите 150лв вече коментирахме, че ще се изплащат около 15март.

# 143
В училището на дъщеря ми -28 лв.за пълно 6, 23лв. за отличен успех, 21 лв. социална стипендия. Приблизително такава са стипендиите и в другите училища около над, като ми прави впечатление, че в тези в които са влезли деца с по-висок бал от НВО стипендията за отличен успех е над 5,80 или над 5,75, а не над 5,50. Явно имат много отличници.

# 144
Дъщерята ще взима 25 на месец. Успехът й е 5.89.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 10:32 от Le Vert

# 145
От 6 до 5.80 (по спомен) са 50 лв, после до 5.50 са 40 лв, но стигат максимум за децата с бал 5.70 по данни на класния. Останалите не се класират и отпадат. Моят втория срок май ще се размине за 0.03 ако така стоят нещата...

# 146
drago, сериозен бюджет е при вас!
А за колко месеца през годината са стипендиите? От октомври до май или до юни?

# 147
drago, сериозен бюджет е при вас!
А за колко месеца през годината са стипендиите? От октомври до май или до юни?
От октомври за 1 срок плащат 4 месеца, после за втория срок 5 месеца.

# 148
Евала на Френската за бюджета. Тази седмица, дъщеря ми ходи да се види с приятели от училището и беше впечатлена от условията.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 08:55 от Le Vert

# 149
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави

Общи условия

Активация на акаунт