Деветокласници 2024/2025

• 54 771
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
И аз адмирирах предварителното раздаване в нашето училище, защото на теория могат и да си ги подвържат до самото начало на годината, макар че дълбоко се съмнявам точно това да се юрнат да правят тийновете. Joy

# 721
  • София
Мда, леко завиждам на предварително раздадените учебници. При нас е леко затъмнение- за 73то тук прочетох от Ганис, НГПИ пък викат родителите на 16.09 в 17,30, за да ни дадат на нас учебниците срещу подпис. В час пик, при ремонт на бул. Сливница точно пред училището. За дванайсетокласника в НУТИ даже и не питам, те поне обявиха на сайта си час на откриване на учебната година, че при другите 2 училища и това няма. В Школо няма ъпдейт, в НЕИСПУО изобщо нямам дневник.

# 722
  • Немция
Моите ученици получиха учебниците в часовете един по един, не накуп. В продължение на дни, според учебната програма.

Първият учебен ден им започва без празнуване Grinning. Пълен учебен ден, първите 2 часа са часове на класния. Няма празно, действа се по същество. Grin
(Не, че повечето тук ги интересува, но ми е интересно да сравнявам)

Изключение правят първокласниците и петокласниците (започват в ново училище), за тях е организирана по-специална програма.

# 723
Подписах се и аз за учебниците на родителската среща. Само по два предмета не са пристигнали и ще ги дадат на децата.

# 724
Нашите ще ги дават в сряда, на 18.09. Тъй като има с по 3 части, май е добре да съдействаме и ние за носенето. Нали обсъждахме гръбнаците...
И за родителска среща вече имаме ден - пак сряда, 18.09. Странното е, че и на 8-ми клас родителската е тогава. Важното е, че имаме някаква яснота. Също така е добре, че дори учебниците по езици са безплатни.

# 725
  • ВАРНА
Нашите ще ги дават в сряда, на 18.09. Тъй като има с по 3 части, май е добре да съдействаме и ние за носенето. Нали обсъждахме гръбнаците...
И за родителска среща вече имаме ден - пак сряда, 18.09. Странното е, че и на 8-ми клас родителската е тогава. Важното е, че имаме някаква яснота. Също така е добре, че дори учебниците по езици са безплатни.
ехее, и родителска среща ще имате Simple Smile Браво на 4-та Simple Smile

Днес се прибрахме от пътуване до Краков. С детето абсолютно бяхме загубили представа за времето и изобщо кой ден от седмицата е. Преди малко рязко приземяване с мейл от Британика, който препратих директно на дъщеря ми да се запознава със съдържанието. Школото седи на 8-ми клас. Съобщения от училището - няма.
Изобщо не си представям, че другата седмица са на училище Cry

# 726
Тази година много тежко приемам края на ваканцията. Може би след предишните години, за първи път се отпуснахме  на макс и пак не ми беше достатъчно.
 Взехме учебниците и успяхме да ги занесем за подвързия преди голямата лудница. Девойката искрено се зарадва на учебниците по физика, аз ѝ казах този възторг да си го запази за домашна употреба, защото в днешно време интересът съм ученето не ти прави добра услуга. Тази година сме пълна греда с част от учителите, но явно и децата вече започват да се ориентират според интересите си и всеки ще се спасява както може.
Исках да попитам имате ли впечатление от форуми за кариерно ориентиране и представяне на университети? До сега не съм се интересувала, а девойката от миналата година врънка  за подобно мероприятие.

# 727
Исках да попитам имате ли впечатление от форуми за кариерно ориентиране и представяне на университети? До сега не съм се интересувала, а девойката от миналата година врънка  за подобно мероприятие.

Нямам впечатления, но тази година за първи път има интерес вкъщи към университети и ще се ослушвам и аз.

# 728
  • ВАРНА
Нямам впечатления, но започвам от единия край да си събирам информация. Дъщеря ми е с интереси в области, които са ми безкрайно далечни (математика, информатика, рисуване, физика) и посмъртно не бих могла да я насоча.

# 729
  • София
Нови учебници ли ще получават децата? Вероятно да, защото сме първи випуск с безплатни, ама трябва ли да ги пазят и връщат?

# 730
Да, напълно нови са. /Ще ги ползват 3 випуска и после пак ще ги подменят с нови./

# 731
Нови учебници ли ще получават децата? Вероятно да, защото сме първи випуск с безплатни, ама трябва ли да ги пазят и връщат?

Ако не ги пазят, ще платите за нови.

# 732
Ако имат и тази година шкафчета, мисля да купя втори комплект учебници, за да олекотим малко раницата.

# 733
Дали ще имаме достъп до онлайн версиите на тези безплатни учебници и за колко време? Колкото и хубаво нещо да са безплатните учебници, толкова и се усложняват нещата, защото част от материала влиза в изпитите за НВО за първи гимназиален етап, както и във входните нива за следващата година. Наборът показва завиден талант да изтрива на минутата от паметта си всяка обременяваща го информация и някои учебници ще се наложи да ги купя или в най-лошия случай да ги преснимам, ако няма достъп онлайн поне до края на 10 клас.

# 734
Нашите имат шкафчета, но въобще не се заключват.

Общи условия

Активация на акаунт