Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 632
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
За да направя ехография на щитовидна, какво направление ми трябва? За ендокринолог ще свърши ли работа и тя да ми направи или на друго място се правят?

# 136
Ако едното има ехограф- той ще направи, вече е безплатна._Ако няма може да се вземе направление от него или ЛЛ( а може и други да дават, не знам), за образна диагностика, но не знам кой код е.За гърди е 10.04.

# 137
Дхз, Благодаря много!
Аз се сдобих с направление за ендокринолог -  със съмнение за Хашимото съм, високи Тат и Мат.
Има ли препоръчан лекар, които работи със здравна каса в София, Благоевград или югозападна България?
Или да отида при някой, за да направя ехографския преглед пък после на частно?

# 138
  • София
Историята с часовете при Недялкова са ми като при една имуноложка хвалена по групите, за която се опитвам да запиша час от няколко месеца - като еднорозите са, всички се чували за тях, но никой не ги е виждал 😎😄
Къде на шега къде не, ама ми омръзна.

А мисля, че е и прехвалена.

Разбира се, съдя от много ограниченото инфо. Кати-м мисля, че беше при нея, но продължава да си има оплаквания. Поне от това, което чета.

Аз не мога да отрека, че тя се погрижи за някои неща, от което се чувствам по-добре - напр. нисък кортизол и вит. Д, сега съм доста по-енергична и не толкова уморена. За мен Недялкова е различен доктор, опитващ се да гледа по-шроко на картинката, от което пък идва и прекалено много неща, което ми е доста объркващо. Друг такъв не съм посещавала. Може да не е най-добрата, но е различна. Недостатък за  нея е почти невъзможност за проследяване редовно и за спешна консултация, както и доста високата цена, вкл. и за изследвания. Обаче не знам дали има алтернатива, търся такава.

# 139
Здравейте, преди 6 месеца правих ТАТ и МАТ и сега повторих теста, но в друга лаборатория, тъй като цената беше значително по-ниска. За съжаление обаче измерванията са тотално различни и не мога да се ориентирам дали спрямо първия път за завишени или не. Прилагам снимки и на двете, ако някой има идея как да ги преобърна и да ги сравня.
Сега:

Преди 6 месеца:

# 140
catty m, би ли споделила как се повлиява нисък кортизол? Моят сутрешен е ок, но следобедният е под нормата с ниско кръвно, отпаднала и замаяна се чувствам.

# 141
  • София
catty m, би ли споделила как се повлиява нисък кортизол? Моят сутрешен е ок, но следобедният е под нормата с ниско кръвно, отпаднала и замаяна се чувствам.

Мисля, че по-напред в темата съм писала - пих по схема Адренал кортекс.

# 142
catty m, благодаря, сега се сетих, извинявай!

# 143
Ох да ви се оплача сега понеже нали съм голям привърженик на диетите и изключването на храни. Това не ям онова не ям, само на растителна храна минах.
От вчера зверска болка в левия яйчник. Търчах в Токуда мислейки си , че е киста.
Е, оказа се запек 🤣🤣🤣

# 144
Здравейте момичета! Скоро направих преглед на щитовидна. Докторът каза, че съм с Хашимото. Изпрати ме на изследвания, които прилагам. Може ли мнение.

# 145
Емпати, твърде много са ти дошли фибрите. Ако се прекали, може да имат този "ефект" Grinning

# 146
Липсата на мазнини също.
Аз така бях предобрила Зоната, малей, едвам се оправих.

# 147
Разсмяхте ме Simple Smile
На Лекарката първият и въпрос беше - вегетарианка ли сте?

# 148
Здравейте, според мен би било хубаво да се изследва и FT3,  изследванията да се погледнат от ендокринолог, който да погледне и жлезата на ехограф.

Не се наемам да изкажа нещо повече като препоръка, мога единствено от опит да кажа че когато на мен ми откриха хипофункция, TSH беше малко над референтната граница, а FT4 малко под референтната - при вас реално не са извън граници, но това не означава и че всичко е наред, реално клонят към границите. Антителата са завишени, което е индикатор за хашимото - както се беше изразил лекуващият лекар ми лекар към момента - те са като публиката на стадиона, там са, но не са те тези, които играят мача (това ми го беше казал, за да ме успокои че не е толкова страшно че са в пъти над нормата, но все пак че са индикатор че има "мач", т.е. налице е заболяване). Успех!

Здравейте момичета! Скоро направих преглед на щитовидна. Докторът каза, че съм с Хашимото. Изпрати ме на изследвания, които прилагам. Може ли мнение.

# 149
  • Бургас

Ще съм благодарна за мнението Ви.
Хашимото с хипофункция.  Възраст 46г. Жена.  От 4год. на Еутирокс . В момента на 75мг. От 2 мес. умора, студ и +4кг видимо в областта на корема,  без никакви промени в хранене и активност. Дали е удачно вдигане на хормона при толкова ниско ТСХ?

Общи условия

Активация на акаунт