Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 717
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Колебая се между шишета на Avent Natural Response и Medela Calma. Някой ползвал ли е двата модела и кои са по-добри? Също така и ръчните помпи на двете марки.

# 151
Аз лично силно НЕ препоръчвам avent natural response - детето ми се мъчеше с тях, още от родилното, дори с биберон 3 и 4. Направен е почти да не пуска, 50 мл мляко ще го суче сигурно 1 час. Сега когато се налага да давам шише ползвам на Lansinoh. Може и да има доволни майки, не знам, но аз и другата жена в стаята, когато раждах, имахме сходен проблем с тях.

# 152
  • София
+1 за Lansinoh natural wave, Natural response на Avent за новородено са много трудни, аз бях взела и чак на два месеца почна да суче от тях с тройка. Медела имаме също, не са калма и са пълна катастрофа, давам лекарство само с тях. Като цяло съотношение цена/качество препоръчвам Лансинох

# 153
  • София
Сто процента ще задам глупав въпрос, но аз да си питам...шишетата на Lansinoh биха ли могли да се стерилизират в уреда на Авент?

# 154
Аз пък съм доволна от Авент. Да, по-бавно пускат, но пробвах други и от тях млякото буквално си изтича като го обърнеш.
Аз обаче и кърмих паралелно, та ми беше много важно бебето да не свиква на лесното. Сега не кърмя вече и пак си ги ползвам. Нямам оплаквания.

# 155
  • София
Сто процента ще задам глупав въпрос, но аз да си питам...шишетата на Lansinoh биха ли могли да се стерилизират в уреда на Авент?

Даа, ние ползваме на Авент стерилизатора

# 156
  • до най-прекрасния мъж
Пробвала съм Медела Калма. Изобщо не се справяше детето с него, а и за новородено е огромен. Ние ползвахме Авент, но предходният модел на Нейчъръл и сме много доволни. Не зная дали още се намират някъде, бяха на изчерпване преди половин година, когато търсех резервни биберони.

# 157
За шишетата, както и за бибероните, гледайте да не изкривяват захапката. Не харесвам Авент. Аз използвах стъклени на Nuk с каучукови биби. Грознички са, не толкова симпатични, колкото силиконовите, но много по-подходящи и удобни за детето.  Биберони също използвах каучукови, но на Chicco. Силиконовите с пластмасови основи са по-скоро за красота, но честно казано предпочитам комфорта на детето пред визуално привлекателни биби и шишета. Като недостатък на каучуковите биберони отчитам, че по-лесно се захабяват и трябва да се сменят по-често от силиконовите. Предпочитах стъклени шишета от гледна точка на хигиена. Като станаха малко по-големи и започнаха да държат сами шишетата, преминах на пластмасови, за да не се удрят и да не се чупят, ако ги хвърлят и изпускат.
Използвала съм и шишета на Медела и dr.Browns. Не бяха лоши, но не бяха нашите.

# 158
  • София
На Авент natural response само по наименованието трябва да ви е ясно, че ще са за бавно и естествено хранене. То това им е идеята, не да се изпие набързо за 10мин млякото и после да ги болят коремчетата.
Аз с баткото ползвах на Авент анти колик серията, други шишета не призна. По-ужасни от стъклените на Авент и едни стъклени на Нук няма. Тотална мъка с тях. Канпол също не ставаха. Имаше и още някакви тотално безумни, дори не им помня марката. На Медела също не ми допаднаха.
Сега за бебето пак на Авент анти колик серията заложих.

# 159
  • София, България
Много е индивидуално! Не бих се презареждала с шишета. Вземете 1-2 на Авент, взрмете и едно на Медела щом сте ги харесала и пробвайте! 
Нашият е с Natural response от раждането и се справя перфектно с тях. Но се храни бавно ( за мен и явно за него това е по-добрия вариант) Simple Smile пробвали сме и други -с Нук се давеше, с Томи типи се справяше пак добре Simple Smile

# 160
Не тежат ли прекалено много на майката тези стъклени шишета? Поне от приятелките около мен имам такива наблюдения. Дори аз бях купувала на едното бебе стъклени на Авент и май почти не ги ползваха.

# 161
Точно така за каката бях взела малко и голямо стъклено на Нук със силиконови биби и за второто така ще направя

# 162
Не тежат ли прекалено много на майката тези стъклени шишета? Поне от приятелките около мен имам такива наблюдения. Дори аз бях купувала на едното бебе стъклени на Авент и май почти не ги ползваха.
Едно малко шише с 60-90-120мл мляко вътре колко да тежи? Те не пият огромни количества в началото, а после започват да хващат шишетата и се преминава на пластмасови.
Масово ги отричат, защото им се струват старомодни. Всеки си избира и преценява според нуждите и приоритетите. На никой не му е окапала ръката от бебешко шише.

# 163
Предвид колко изпускам нашите, добре че не купих стъклени Joy

# 164
  • София
Стъклените тежат, да. Мен ме беше и страх да не го изпусна върху бебето (пластмасовото съм успявала). Плюс аз чупя доста. Та 2 взех и двете бяха хвърлени в последствие, но просто си бяха ужасни, не само защото са били стъклени.

Общи условия

Активация на акаунт