Дългото чакане след трансфер – тема 110

• 35 795
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
Didi, честито и до финал! Хайде още много положителни резултати!
2402, съжалявам за този резултат, само мога да си представя колко е опустушително чувството! Стискам ти палци следващия път да ви е успешен!

# 436
Диди, честито! Много се радвам ☺️🫶🍀 До здрав, пухкав финал! ❤️

# 437
Честито и от мен, Диди! Много се радвам за теб!

# 438
kanela, ти повтори ли кръвния днес?

# 439
Браво много се радвам честито на всички
Ехх как ми се пълни сърцето с радост като видя положителен резултат аз ако видя и на мен сигурно ще трябва да припадна от радост че все по една чертичка съм виждала от 5 години

# 440
Момичета...записвам се при чакщите. Днес ми беше трансфера на две 5дневни ембриончета. Пъви трансфер ми е и толкова се бях шашнала. Със сигурност няма да изтрая до 12 ден.

# 441
kanela, ти повтори ли кръвния днес?
Да. Повишил се е съвсем леко, но крайно недостатъчно. Като казвам леко, в понеделник беше 13, в сряда 15.  В крайна сметка док. каза да спирам лекарствата и да чакам цикъл. Праща ме на хистероскопия, последно да видим пък дали в матката няма нещо, което да пречи и ако се окаже, че е чисто, наистина не знам вече. Казва, че най-вероятно е някакъв генетичен проблем, който май няма как да се открие...

GULSELI, успех! Да ни зарадваш с положителен тест!

# 442
Здравейте! Няколко дни бях доста ангажирана. Така се радвам, че има много постигнати бременности! Прекрасни новини са! За всеки нов създаден живот...
Аз няколко дни след трансфера започнах усилено с плодове. Дали от бременността или не, не зная. Цитрусови, всякакви. Докторът ми е забранил само грейпфрут. Нищо друго. За перисталтиката консумирането на плодове и зеленчуци много помага, че с тези дози прогестерон може посещението до тоалетната да се окаже предизвикателство.
В понеделник си чухме сърчицето на снежинката при д-р Бойчев. Аз също още свиквам с мисълта. Чакам си прегледа при д-р Сигридов.
Зарадваха ме, че отново съм на вливания. Утре ще ходя. Вероятно пак киовиг. Притеснява ме, че преди трансфера ми беше лошо след системата, а сега ми става периодично лошо от бременността и може да посрещна баба Марта повръщайки. Старая се да гледам позитивно и моят мъж много ми се радва като ме попита как съм и аз хилейки му отговоря "пак ми се гади".

# 443
Привет, пиша за да дам малко кураж поне на една от вас.
Аз съм една от тези с много кратко пътуване до позитивния резултат, който днес е в 14 г.с.
Ние сме под 35 г., не много тежък мъжки фактор, но с близо 3 години неуспешни опити. Кандидатствахме за заповед от фонда, одобриха ни и така съвпаднаха датите, че 2 дни след получаването на заповедта започнахме стимулация.
Къс протокол със сравнително малки дози. Имах няколко силно доминантни фоликули и много мънички. След пункцията имахме 6 годни за оплождане, оплодиха се 5 и 2 стигнаха до 5ти ден. Един с добро и един със средно качество.

Започнахме подготовка за свеж трансфер. Протелукс, утрогестан и аз съм с бонус - фраксипарин. Лигавицата изглеждаше добре, но хормоните ми бяха гранични и докторът не искаше да рискуваме по-добрия ембрион. Върнахме по-слабия.
Въпреки всичко аз бях супер обнадеждена и си мислех, че дата ще ни е на късмет. Трансферът беше на Архангиловден. Докато чаках дата до трансфера нямах никакви симптоми или усещания, само леко напрежение в гърдите. Бяха си най-обикновенни дни. В деня на теста също имах много добро усещане, въпреки че разбирах прекрасно, че шансът на този опит беше много малък. Е усещането не беше основателно. Даже и имплантация не беше имало. Спрях всичко и зачакахме да дойде следващия цикъл и да започнем подготовката за ЗЕТ.

Цикълът ми беше супер странен. Нетипична дължина, цвят и количество. Когато ми включиха естрогена към другия коктейл ме заляха всички възможни странични реакции от него - потене, сънливост, не можех да спя, не можех да се съсредоточа... трагедия...
Нямах задържани фоликули и можехме да вървим към ЗЕТ. Няколко дни преди датата на трансфера по време на прегледа, докторът констатира леко кървене, което можеше и да е остатъчна кръв от цикъла, но искаше да го следим и евентуално да отменим трансфера. От този момент аз тотално се отчаях. Връщайки времето назад вероятно хормоните оказаха голяма роля за това.

Отивайки на трансфера бях със същото неприятно усещане. Докторът леко даже ми се скара, че цялата съм се стегнала и да взема поне малко да се отпусна, че не може да извърши процедурата. Този път си бях взела отпуска (не че бях много продуктивна). Изчетох половината библиотека и почти превъртях стийминг платформите. Не можех да спя, бях вечно сънлива и безкрайно напрегната. Отново нямах никакви усещания освен лекото напрежение в гърдите. В деня за тест бях решила да не ходя, защото бях сигурна че ще е отново кръгла нула. Мъжът ми ме накара. Прибрах се от лабораторията и си поревах. Не ми се беше случвало от много отдавна да се разплача без обективна причина, а от страх и напрежение. Отворих резултата след като се прибра мъжа ми и след като той настоя. Даже не го и погледнах, връчих му го на него. Той помълча и каза, че нищо не разбира. Бях готова да му отговоря крайно заядливо, но все пак погледнах и беше много ясно позитивен. Бях в абсолютен шок.
От този момент до сега всичко върви по учебник.

При мен не проработи позитивната нагласа. Аз съм на мнението, че при мен проработи доброто стечение на обстоятелствата и адекватната преценка за мен на доктора. Въпреки че и това е субективно, защото не съм имала сблъсък с друг и всичките медикаменти и изследвания си бяха част от стандартния протокол.

Просто беше нашия момент.

Успех ви желая! Желая ви спокойствие и правете това, което ви се струва правилно за вас. Рядко едно и също работи за всички.

# 444
Браво,момичета.Успех до края!При мен всички симптоми освен гърдите,изчезнаха.А,и честото уриниране си остава.Нито ми се гади,нито повръщане,нито ми се яде нещо.Ту имам апетит,ту нямам.Дните до 5-ти все едно не вървят😔
По калкулатор съм 5г.с и 2 дн.Кога мога да очаквам гадене или др подобни симптоми?

# 445
Гадене и съпътстващото го повръщане - от 9 до 16 г. с. при мен, вкл., докато си миех зъбите. 😊 Гърди - нито ден през цялата бременност.

Браво,момичета.Успех до края!При мен всички симптоми освен гърдите,изчезнаха.А,и честото уриниране си остава.Нито ми се гади,нито повръщане,нито ми се яде нещо.Ту имам апетит,ту нямам.Дните до 5-ти все едно не вървят😔
По калкулатор съм 5г.с и 2 дн.Кога мога да очаквам гадене или др подобни симптоми?

# 446
lunaticka, при двуплодната ми бременност гадене имах няколко дни около 10г.с. и повърнах веднъж. Гърдите ме заболяха към 7ми месец. Накратко - нямах нищо от стандартните симптоми на ранна бременност, така че не е задължително да има гадене или каквото и да е при всеки.

# 447
Моето гадене + повръщане започна още в 6 гс и продължи до 12-13 гс, уточнявам обаче, че съм с близнаци и съответно ЧХГто и неразположенията са в повече от едноплодните бременности.
Стискам палци на всички чакащи! ❤️🍀🙏

# 448
С близнаците нямах гадене. Не съм и повръщала (1 път от едни добавки и ги спрях).  Само бях постоянно гладна. Сега ми е втора бременност и няма почти нищо общо - само по гърдите е същото. Започнаха отново да растат още след трансфера. Предният път от чашка В бях станала D. Сега ще видим.

# 449
Аз освен , че имам болки като за цикъл и ми е подут корема, друго не изпитвам. Ако броим деня на трансфера за нулев, днес ми е 4 ден. Не съм мърдала от вкъщи. Не знам как ще изкарам до теста. Мисля да си взема домашен и да го направя на 9 ден. Стискайте палци

Общи условия

Активация на акаунт