Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 655
  • 930
  •   1
Отговори
# 720
2402 Много съжалявам ❤ Дано следващият път да имаме и двете успех. Толкова се надявах поне ти да се отчетеш с хубав резултат.

petifun Имаме ли новини при теб? Предполагам утре ще ти звънна или бъркам. Иначе да, първи трансфер ми беше. С перфектна лигавица, каро размер и структура. Всичко беше по учебник. Ембриона, който върнахме беше 5АА. Останалите 5 не ги знам какво са, казаха 4 с добро качество и един, който беше с по-ниско. Той до последно милия се чудеше на къде да поеме.

Шанталче Не знам и аз какво да правя. Чух се с Валя и каза, че няма нужда да почиваме, защото аз съм на ЕЦ с трансфера. Каза да отида на 2-4 ден. Ще видя какво ще каже и ще го помисля.

mommy Късмет.

nasito Да, пусках ги ноември и са отрицателни. До сега винаги са били отрицателни. Правих фертилити тест с биопсия.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 19:44 от Пълнолуние

# 721
2402, Пълнолуние, много съжалявам, прегръдки 💚

Mommy браво, да се развива нормално всичко! 🍀

Аз реших да се върна към кардио тренировките, които бях спряла повече от година, че явно и това лято ще трябва да съм във форма.. Този месец почивка, следващия може да пробваме второ Инсе 🙂
Вече от 4 месеца ползвам спрея бетър Ю, има ли значение кога ще направя пауза за контрола? Притеснява ме, че ако е в лутеалната фаза, спирането може да попречи на евентуална имплантация. Сигурно това е само в моята глава, та ако може някой да даде съвет 🙂

# 722
Съжалявам, 2402 и Пълнолуние. Прегръдки ❤️

# 723
Благодаря, момичета Heart честно казано засега го приемам добре (да се разбира не рева неутешимо). Сигурно ще ме удари в даден момент депресията, но пък с историята, която имам, приемам отрицателния тест за втория най-добър възможен сценарий.

Имаме още едно ембрионче, да кажем че като качество става (3ВВ), но пък е замразявано вече два пъти, та ще видим въобще ще се пребори ли за трансфер. Така или иначе поне 2, че и 3 месеца може би ще си почина от всички хормони, а после ще го мислим. Засега само ще си мина коментар с лекаря.

# 724
  • гр. София
Пълнолуние значи имаш 100% шансове следващия ти трансфер да е съвсем пълно положителен!
Новини при мен няма, което е добре защото се бяхме разбрали днес да ми звъннат само ако нещо се случи лошо с ембриончетата при преместването им в средата за генетични изследвания... Иначе утре няма да ги вадят чак на шестия ден в четвъртък за да ги замразят ако всичко е наред. Съответно тогава чакам обаждане...

# 725
Пълнолуние, 2402, съжалявам! ❤️ Чаках датата да споделите добри новини и мога само да си представям какво ви е... Искрено и с цялото си сърце ви пожелавам съвсем скоро да ни се похвалите!

Моми, знаех си аз, че лекичко прибързваш с негативните заключения и продължавам да си стискам палците за теб и теб. Всичко ще бъде наред и чакам още хубави новини! ❤️😊
Не може само лошо да четем...

Аз нямам какво ново да кажа. Чакам си края на цикъла, никакви усещания нямам. Пмс йок, но като цяло абсолютно нищо. Утре имам час за взимане на микробиология, за да мога след М да отида за ЦС. Не съм сигурна обаче ще успея ли да я направя в рамките на следващия цикъл с достатъчно време преди О. Ще чертая схеми. Като цяло нещо ми постихна оптимизма, но каквото зависи от мен го правя.

# 726
Благодаря, момичета Heart честно казано засега го приемам добре (да се разбира не рева неутешимо). Сигурно ще ме удари в даден момент депресията, но пък с историята, която имам, приемам отрицателния тест за втория най-добър възможен сценарий.

Имаме още едно ембрионче, да кажем че като качество става (3ВВ), но пък е замразявано вече два пъти, та ще видим въобще ще се пребори ли за трансфер. Така или иначе поне 2, че и 3 месеца може би ще си почина от всички хормони, а после ще го мислим. Засега само ще си мина коментар с лекаря.
Няма да те удари депресия. Просто започни да мислиш за следващия опит след няколко седмици. След всичкия хормон, най-вероятно ще се получи с това прекрасно последно ембрионче. И моето е 3cb, каквото и да значи това. За мене тези мерки не са релевантни.

# 727
Пълнолуние , 2402 проявили сте много сила и кураж. Дано скоро вие ни орисвате и вашите истории ни мотивират да продължаваме  напред 🌹🫶

# 728

Няма да те удари депресия. Просто започни да мислиш за следващия опит след няколко седмици. След всичкия хормон, най-вероятно ще се получи с това прекрасно последно ембрионче. И моето е 3cb, каквото и да значи това. За мене тези мерки не са релевантни.

И според мен тези оценки са на база външен вид и наистина много пъти момичета са писали, че са им оценили ембрион 5АА, а при ПИД точно този се е оказал негоден.

# 729
Пълнолуние, 2402, следващия път ще е вашия момичета, прегръдки ❤️
Моми, много хубави новини, дано това да е твоето пухкаво бебче❤️

# 730
Пълнолуние, 2402, много съжалявам, момичета 🥺 Прегръщам ви и ви пожелавам много сили, кураж и търпение. Нека следващият път да се похвалите с положителни резултати! Аз ще ви чакам с нетърпение! ❤️🫶🍀☀️☺️
Пълнолуние, замислите се за ПИД, както и дали да не върнете двечки при следващ трансфер.
Най-големи шансове за имплантация имат ембриончета с качество 3АА(3AB), 4АА(4AB), 5АА(5AB) с успешно преминат ПИД. Като цифрата показва големината на бластоциста. Малко си поиграх да преведа и систематизирам какво точно представлява морфологичната оценка на ембриончетата. ☺️
Скрит текст:
Първата буква обозначава т.нар. Вътрешна клетъчна маса (ICM)
ICM е частта от ембриона, която се развива в плода и се обозначава с първата буква в степента на ембриона („A“ в 4AB).

Качеството на ICM зависи от броя на клетките и колко са уплътнени. Това е нещо като начина, по който бихте направили добра снежна топка. Искате добро количество сняг и искате да е плътно натъпкан, в противен случай ще се разпадне.

ICM клас "A" (добър): ICM се състои от много клетки, които всички са уплътнени.

ICM клас "B" (справедлив): ICM се състои от по-малко клетки с по-малко уплътняване.

ICM клас "C" (лош):ICM се състои от много малко клетки, които може да не показват уплътняване.

Освен това, това, което е А за един ембриолог, може да бъде B за друг (дори от същата клиника!).

Трофектодерма

Трофектодермата се развива в плацентата и се обозначава с втората буква на степента на бластоциста ("B" в 4AB).

Подобно на ICM, качеството на трофектодермата зависи от броя на клетките и от това колко кохезивни и опаковани са те. Трофектодермата е като иглуто, чиито много блокове лед, трябва да пасват заедно, в противен случай може да се разпадне.

ПП Mommy, много се радвам за положителното развитие! Нека да продължаваш да ни посещаваш с хубави новини 🍀

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 21:18 от Kactus

# 731
Кактусче Ще ми е урок за следващият път. Нашите са замразени вече и до колкото знам няма как да се направи вече ПИД. Предполагам важи и за изследването, което petufin спомена.  Благодаря ти за подробната информация. При мен всяко е замразено в отделна сламка. Ще видя с какво качество са и ще видя Сенкова какво мисли за 2.

Сетих се, че не сме правили и Кир профил. Нали това беше теста за съвместимост? Ако там не е наред ще има ли въобще ембриончета, които да стигат до 5 ден? Извинявам се за тъпият въпрос.

Момичета извинявам се за многото постове от мен днес. Наспамих доста темата, а и аутокоректа се шегува с мен 😁

2402 Аз си поплаках и за теб. Аз си рева и се ядосвам няколко часа и после ми минава.

# 732
Пълнолуние ❤️❤️❤️ По принцип няма проблем да се размразят, да се вземе биопсия и да се замразят отново. Понеже една моя близка имаше БХ след първи трансфер, решиха да пуснат кариотип и за съжаление изслезе отклонение...размразиха ембритата, направиха ПИД и в момента се радва на дъщеричка 🫶🥰☀️
Колкото до теста за съвместимост, той няма общо с развитието на ембриончетата, а с имплантацията. При нас го наричаха Крос мач тест...нещо такова 😅

# 733
Благодаря ти. Ще я разпитам за ПИД и другият тест, както и този за съвместимост. Мисля, че имунолог го назначава. Записвам си и това да питам Сенкова, ако сметне за добре да го пуснем като изследване. На мен не ми пречи и сама да си го назнача, но нищо няма да разбера от резултатите.

# 734
Няма за какво 🥰🫶❤️ Нещо не мога да натисна "харесване" на коментарите 😅 бъгава работа....

Общи условия

Активация на акаунт