Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 562
  • 930
  •   1
Отговори
# 810
Ох, какво да ги правя тия витамини.. сигурна съм, че и за Д ако пусна и той ще е нисък. Тъпча се със спанак, за да набавям желязо, ама на..
Благодаря ви✌🏻

# 811
Какъв спанак…. За да си набавиш от него, трябва да изядеш тонове. Най-много желязо има в жълтъците и месото. Освен това ако имаш пропускливи черва или някакво нарушение в микробиома на червата, няма особено значение какво ядеш, вероятно почти нищо не усвояваш
Бебето като расте ще дърпа все повече и повече от всичко

# 812
Какво става с S G C ? Правеха опити и щеше да ходи при Калчев за втори път.
Petufin успех !
И аз за нея си мислех тези дни. Дано се появи скоро.

# 813
Ако знаете в Бургас как е 😅 има няколко АГ, които правят ФМ, но нямат сертификат. Само една имаше, ама тя е най-некомпетентната.....иначе не знаех, че Ковачев следи бременни, но е прекрасен репродуктивен лекар, който прави и ин витро. Най-доброто решение е да следи само пациентките си, които са забременели ин витро при него и то само до 12г.с.
Петуфин ❤️
То и Стаменов за съжаление вече не става....много груби грешки и се надявам Ковачев да не стане като него, а по-скоро да е като Калчев.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 15:21 от Kactus

# 814
  • Замък сред облаците
Спанакът няма хемово желязо, стига с митовете. Търсете си достоверни източници.

# 815
Когато има сериозен дефицит на желязо, само хапчета и преливки помагат. Аз съм често с желязна анемия, заради обилен цикъл. Нито диета, нито добавки помагат. Спанакът верно няма никакво желязо.
Когато бях бременна нямах абсолютно никакви проблеми, явно с липса на цикъл, при мене нещата се нормализират.
Не съм спирала вит Д, магнезий и фолиева по време на бременност. За вит Б не съм наясно.
Titi, Започвай да пиеш, посъветвай се с лекар.

# 816
Писахме си тези дни с S.G.C, взела си е малко "форумна почивка".

petufin, браво за резултата. Стискам палци и след изследванията новините да са добри, а след някой друг месец да се похвалиш и с положителен тест!

flowering, успех! Дано да са се получили при вас нещата този път!

# 817
  • Ст Загора
Аз я имам за приятел , и там й писах на S g c... без отговор
 От храната желязо трудно се наваксва.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 16:37 от nasito8988

# 818
Мой колега си вдигна много желязото с ежедневна консумация на спанак 😅 Аз обичам спанак, но предпочитам месце и черен дроб. Интересното е, че моят хемоглобин се вдигна много, когато започнах режима без бързи въглехидрати с консумация на големи количества червена леща 😅 Иначе желязото ми винаги е на долна граница....

# 819
  • София
чувала съм /това не значи да е вярно на 100%/, че храните от консерва съдържат повече желязо - поне това ми обясняваха когато бях бременна и хемоглобинът ми беше все под норма.
Аз пия билкова кръв 2-3 пъти в годината по едно голямо шише.

# 820
  • Замък сред облаците
И готвенето в чугунен тиган също вдига желязото.
От растителните храни - леща и просо подпомагат усвояване на желязо. Но за спанака е чист мит от правописна грешка от миналия век.
Като с орехите и йода - оцветяването в тях се дължи на друго вещество, йодът е пренебрежимо нисък. Ама не - щом е кафяво значи било йод 🤦🏻♀

Някой тук също беше казал - тиквени семки! Много добър вариант са, само внимателно че докарват яко запек.

# 821
И аз като кактусче, обожавам месце и интересното е, че почти всяка вечер ям..предимно телешко, но като кажа почти всяка имам предвид най-много две вечери да подмина... явно ще си трябват хапчета.
Благодаря на всички🌸

# 822
Пълнолуние, petufin благодаря за информацията. Във вторник сутринта ще ходя в Токуда да ги пусна, пък ще видим.

Относно желязото при мен храни не помагат, пробвахме няколко различни добавки и накрая успях да го вдигна с една добавка - Фортефер на Фортекс, (желязо+вит. Ц).

# 823
Аз се прибирам от София. Минах през ендокринолога, каза че ми е добре дозата достинекс. Продължавам да пия по половин хапче веднъж в седмицата. После бях и при гинеколога. Прегледа ме, имало е овулация. Другата седмица, когато ми дойде цикъла, трябва да отида на втори или трети ден и ще стартираме стимулация.

# 824
Пълнолуние, petufin благодаря за информацията. Във вторник сутринта ще ходя в Токуда да ги пусна, пък ще видим.

Относно желязото при мен храни не помагат, пробвахме няколко различни добавки и накрая успях да го вдигна с една добавка - Фортефер на Фортекс, (желязо+вит. Ц).

Препоръчвам ти да звъннеш в Токуда преди да отидеш. Тези изследвания ги правят само в конкретни дни и до конкретен час там (и само един човек). Или поне така беше преди около 6 месеца. Тогава не можах да уцеля всички тези условности, а ми трябваха бързо като на теб, затова ги пуснах в Александровска в крайна сметка. Като цена бяха съизмерими, в Токуда малко по-евтини. По спомен излизат за около седмица. Много е важно да си напълно здрава поне 2 седмици назад (Сенкова ми каза даже 30 дни), за да са достоверни.
На мен ми каза да ги потворя, но от началото на годината нямам повече от седмица да съм здрава и отлагам все още. Успех! 🤞

Общи условия

Активация на акаунт