Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 552
  • 930
  •   1
Отговори
# 825
S.G.C, ако четеш, сетих се за теб, прегръдки 🍀❤️

# 826
vanesa цял ден се опитвам да се свържа и никой не вдига телефона на лабораторията. От регистратурата ми казаха че не се записва час.
Сенкова каза, само от понеделник до сряда ги правят в Токуда, но за час нищо не ми каза .Утре ще пробвам пак да звънна, не я харесвам Александровска...Отивам във вторник сутринта в Токуда и чакам.

# 827
За желязото потвърждавам, че трябва да си здрав. На мен умишлено преди година някъде ми го пуснаха заедно с други изследвания, но бях доста болна. Тогава излезе критично нисък....3.

# 828
vanesa цял ден се опитвам да се свържа и никой не вдига телефона на лабораторията. От регистратурата ми казаха че не се записва час.
Сенкова каза, само от понеделник до сряда ги правят в Токуда, но за час нищо не ми каза .Утре ще пробвам пак да звънна, не я харесвам Александровска...Отивам във вторник сутринта в Токуда и чакам.

Не искам да те подведа, защото наистина не помня какво ми бяха казали от Токуда (по спомен, че до 11.00ч. приемат за това изследване, но може и да не е точно така - със сигурност имаше някакво ограничение). Реално, когато аз исках да го направя, лекарката (единствената, която прави изследването) отсъстваше за 3 седмици и затова се пренасочих. Отиди рано във вторник и би трябвало всиичко да е наред.

# 829
Пълнолуние, Дими, още ми е криво с вас Purple Heart

И малък чаршаф:
Когато има сериозен дефицит на желязо, само хапчета и преливки помагат. Аз съм често с желязна анемия, заради обилен цикъл. Нито диета, нито добавки помагат. Спанакът верно няма никакво желязо.
Когато бях бременна нямах абсолютно никакви проблеми, явно с липса на цикъл, при мене нещата се нормализират.
+1
Ако има дефицит само храна не става, поне месец хапчета. В спанака има желязо, ма не толкоз колкото са мислели, някой сбъркал една запетайка (десетичен знак) в учебник от 19 век и още витае тази информация. Общо взето в този учебник пишело, че в спанака има толкоз желязо, колкото във вилицата Simple Smile
От хематолог към мен съветите са, че растителното не се усвоява мега добре, ако не се комбинира с животинско - нещо броколи с телешко, боб със свинско, спагети с кайма и т.н.
Най-много има в черния дроб, ако харесвате да ядете.
Аз и като бременна пих желязо, ма след като родих (секцио) ме изписаха със 100 хемоглобин и казаха, че е ок, ще се възтанови и нищо да не пия и нищо не пих и след 3 месеца - бам 150 хемоглобин (аз не съм виждала такъв изобщо, общо взето крепя около долна граница), само защото нямах цикъл, уви точно месец след като спрях да кърмя дойде с пълни сили!

То на нея въпроса й май е какво се прави ако доказано няма овулация. Може да се опита стимулиране на овулацията с лекарства. Първия вариант, който предлагат всички лекари май е с по-леки лекарства като кломифен и летрозол
Ако няма овулация, най-вече зависи защо няма, примерно ако си нарастват нормално фоликули, нормален естрадиадиол, ама не се пука пущината като при мен, първо само се опитват да я предизвикат с хориомон или подобни. д-р Тихомирова пробва два месеца, с 5000 единици не се пукна, с 10000 единици бяха два и двата се пукнаха.
Ако не нарастват фоликули или друг проблем тогава се стимулира.
Та без проследяване е стреляне в тъмното.
Ама Джулката и наближава пика Simple Smile давайтеее Simple Smile

Според мен не може един лекар да прави всичко и да е 100% отдадено във всичко, трябва да си избере област, в която да е съсредоточен изцяло.
Може пък сега да си избира и като избере ще е видял и другото и няма да е кон с капаци, аз съм ЗА Simple Smile

Е как може да видиш , че е със синдром на Даун то не е ли с ДНК тест проверката?
ВАЖНО: Може, но не на 100%, не всеки плод със синдром на Даун има морфологични проблеми, някъде 20% нямат и не може да се види на фетална. Мен затова д-р Чачева ми препоръча неинвазивен само за Даун, само като разбра на колко години съм, далче преди да ми излезат хормоните и да сметнат статистиката (която не излезе много лоша). Другите 2  Едуадс и Патау се виждали, но Даун, може да изглежда съвсем ОК.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 22:07 от Одри ♡

# 830
Напълно подкрепям всичко казано от Одри ☀️ Само ПИД, пренатален тест и амниоцентеза могат да докажат/отхвърлят Даун на 100%.
Иначе има и обратния вариант, има много здрави бебчета с по-чипо носленце и на феталната веднага ги слагат под съмнение за Даун и правят пренатален тест.
ПП в спанака има желязо, но трудно се усвоява. Колегата ми ядеше огромни количества всекидневно, като Попай 😅 наистина имаше ефект, а хемоглобинът му беше уауууу.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 23:01 от Kactus

# 831
Здравейте, отново! Днес ни мина първичния преглед при д-р Станулов. Ще дам малко обратна връзка, като се надявам да бъде полезна за някого.

Момичетата на рецепция бяха отзивчиви и ни насочиха към кабинета. Изчакахме с около 30 минутки пред кабинета и ни повикаха.
Д-р. Станулов се запозна със информацията за нас и ни разпита обстойно.
Направи преглед и пусна някои изследвания.
Добре е да носите изследвания - ПКК, хормони, поне според мен.

Хубаво впечатления ми направи това, че не започна с инвитро, инсеминации и т.н.
Очерта някакъв план за 3-4 месеца и каза, че след това може да говорим за друго.
Не бързаше и обясняваше спокойно, кое, какво, защо.

# 832
Честита Баба Марта!!! 🤍❤️
Нека изпрати много щъркели през декември! 🍀☀️🩷🩵

# 833
Честита Баба Марта, момичета Simple Smile

# 834
Честита Баба Марта Simple Smile да ни е на берекет този месец, да ни донесе много здраве и щастие и дай боже по едно пухкаво бебче Simple Smile

# 835
Честита Баба Марта ❤🤍 Бели и червени , румени , засмени 🌺
Момичета , имам нужда от малко помощ . Реших да започна прием на още добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките . Това , което приемах досега - ВинД + К , Mg , Вит Б12 , Инозитол , Омега МК , Ресвератрол , ДНЕА , NMN . Поръчах Ubiquinol 200 mg , PQQ-10 , 7-keto -DHEA .
Смятам да заменя DHEA със 7-keto DHEA . Първото ми беше назначено от д-р Цветков , без обаче да съм изследвала DHEA . Започнах да чета за този препарат и се оказа , че има много странични ефекти и могат да ти се разбъркат останалите хормони . Затова предпочитам да продължа с 7-keto варианта , който не се преобразува в хормон ( благодаря на Шанталчето , която също ми обясни как стоят нещата )  . Въпросът ми е , може ли да ми помогнете как да ги съчетая всички добавки , как да ги приемам , по кое време .

# 836
Честита баба Марта, момичета! Нека ударно затворим темата, ако някои от вас ще правят тестове днес, а следващата да ни е много бебеносна! Heart Misc Baby Bottle

# 837
  • Замък сред облаците
Честита Баба Марта! Живи и здрави!
Аз ще правя тест за скарлатина и грип на детето, стискайте палци да не е положителен 😄

# 838
Sunshine, NMN сутрин на гладно, 40 мин. след него инозитол пак на гладно, час преди или два часа след кафе, витамин д + к2, убиквинола и омегата след по-мазно хранене, б12 след хранене, магнезий е по-добре да приемаш повече пъти на ден, по-малко милиграми.
С другите не съм запозната, обаче съм сигурна че някоя от дамите ще съдейства за тях.
АА, стиснати палци.
Честита Баба Марта, момичета.

# 839
  • София
Съншайн, аз нали пия опаковката Опти ова - та по съвет на АА вадя вит. б-то и го пия на гладно, после всичко без омегата и убнито, който ги оставям с вит. Д, обабуста и дхеа-та за обяд, вечерта пак овабуст и дхеа + мелатонин.

Общи условия

Активация на акаунт