Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 35 794
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Тези дни доста се върти или нз какво прави имам чувството,че става земетресение 😁

# 331
И на мен ми става много кеф като се размърда.Даже искам по цял ден да го усещам,но поне засега нестава.За хълцането и аз незнам какво е,нямам се идея какво е усещането.

# 332
О и аз предпочитам да си търпя неудобството, но да усещам движенията. Много по-успокояващо и позитивно ми влияе. Simple Smile

Днес примерно имах ужасен кошмар и ми беше много неспокойно цяла сутрин, с нетърпение чаках да се размърда. Като цяло с влизането в третия триместър все повече се притеснявам за всевъзможни неща, а това не ми харесва.

Иначе хълцането и аз го различавам вече, доста по-лекичко и ритмично се усеща.

# 333
Аз го усещам навсякъде, буквално не знам накъде се обръща и кога. Доста е силничко и често.
При мен втвърдяването на корема зачести, особено ако ходя повечко пеша. Но нямам болки никакви, може би леко костта отдолу, но мисля, че е от заседяване това.

Оф топик: как се плащат тия болнични за бога 😂 Първият ми беше от 5-ти до 18-ти, сега новият ми е чак до 17ти март (ден преди 45 дневния). Имам и ПИК, но в НОИ само пише дати за плащане, аз как да разбера моят кога е входиран. И след това 10 или 15 дни е срокът?

# 334
Аз пък получих превода си изненадващо вчера.Обикновенно е 10 дни и го очаквах към края на месеца.А ми го преведоха на първия ден   след изтичането на болничния ми

# 335
И аз изобщо не знам за болнични при мен в един месец се засичат два болнични и съвсем не мога да проследя кога и колко....😁
Пишете в темата Майчино счетоводство

# 336
Моя болничен го изплащат след 15то число.. ама защо тогава не знам.

Малко извън темата -  сетих се, че и аз съм човек и ще ми трябват нощници за болницата(досега гледах само за бебо дрешки). Та въпросът ми е - колко нощници мислите да вземате и дали ще вземате и пижама (чудя се с това секцио дали е удачно долнище в болницата)?

# 337
Аз съм решила да взема две нощници и може би някоя голяма и широка тениска или нещо такова.Понеже съм се спряла на Шейново,за там знам,че дават техни нощници.Но аз пак ще си взема да си имам.Пижама не.Май се препоръчват нощници,по време на прегледи само да вдигнеш и толкоз.Сигурно след визитация може и пижама да се облича

# 338
Според мен не е удачно след секцио пижама, по добре нещо широко да не ти се трие в раната. Някой беше показал в темата едни нощници с ципове, подходящи за кърмене.

Момичета, на каква козметика мислите да заложите? Мамите, които вече имате дечица какво ползвахте с тях? Гледам толкова много марки има..

# 339
Аз го усещам навсякъде, буквално не знам накъде се обръща и кога. Доста е силничко и често.
При мен втвърдяването на корема зачести, особено ако ходя повечко пеша. Но нямам болки никакви, може би леко костта отдолу, но мисля, че е от заседяване това.

Оф топик: как се плащат тия болнични за бога 😂 Първият ми беше от 5-ти до 18-ти, сега новият ми е чак до 17ти март (ден преди 45 дневния). Имам и ПИК, но в НОИ само пише дати за плащане, аз как да разбера моят кога е входиран. И след това 10 или 15 дни е срокът?
Аз си следя тези неща и точно днес се оказа, че болницата не го е подала към Ной. Видях забавата( изплащат се първо за предходния месец след това за настоящият след изтичане на болничен), видях че в Ной не фигурират такъв болничен лист и звъннах в болницата да питам дали е подаден и след 10 Мин го бяха подали към Ной, тоест вече го имаше в списъка на подадени документи към Ной. Кога ще го изплатят нямам идея, но аз първо помислих, че работодателят ми не го е подал, чух се с него каза че всичко е окей и на време. Направи ми впечатление, че този който е за настоящият месец, тоест този болничен който тече в момента го има в списъка и си викам само болницата не го е подала. И се оказах права, в 12.30 се обадих в 12.39 болничния вече беше в списъка на подадени документи към Ной.

# 340
Подадени са от болницата към НОИ в деня на издаване, но ако не греша не може да се види кога работодател го е подал? Само от болницата виждам. Така де, не е драма, просто никога не съм била в болничен и не знам 😂

# 341
Момичета, с ПИК ли си ги проверявате или нещо друго?
Аз си изкарах ПИК, но още не съм в болничен и не знам как да проверя дали съм си изкарала точното 😀

# 342
Момичета, с ПИК ли си ги проверявате или нещо друго?
Аз си изкарах ПИК, но още не съм в болничен и не знам как да проверя дали съм си изкарала точното 😀

С ПИК да, ако можеш да си провериш прогнозното майчинство е същото 😀

# 343
Мисля,че усетих това втвърдяване на корема.Изведнъж ми се стегна целия корем.Не боли,но е странно чувството.Пипнах го,наистина стана твърд и пак изведнъж омекна.А помислих,че усещам бебето как се преобръща Grinning

# 344
Моя болничен също обхваща два месеца и съм забелязала, че средата на месеца ми превеждат малкото останали дни от предходния месец, а след като изтече до два-три дена ми превеждат останалия.

Сега започнахме ремонт и малкия първия ден май много му дойде вълнението, цял ден не спря да шава 🤗

Общи условия

Активация на акаунт