Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 905
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Аз колкото и да чета и гледам,имам чувството,че ще се паникьосам като си видя бебето Grinning Притеснено ми е повече за грижите покрай него,отколкото за раждането.Все го мисля,особено за това кърмене колкото и да чета ми е една каша сега.После с времето ще се справим някак де ама сега само за това мисля.Кякто и за всичко останало де

Кърменето може да ти се получи без никакви усложнения, не го мисли толкова. Аз и на двете им бутнах цицката и това беше. Да, с първото имаше леки подувания докато се регулира кърмата, но правех топли душове с масаж и не са се получавали възпаления. Второто ми дете хем беше интубирано, в кувиоз и на 4-ия или 5-ия ден ми казаха, че мога да ходя да я кърмя, си засука и така до 2г и 4м.

# 466
Аз също утре съм се записала на едно събитие във варна на училище "И за мама" - първи грижи за новороденото. Даже ходим заедно с таткото, че той има време да чете/гледа значително по-малко от мен поради естеството на работата му и проявява интерес да ходи по такива събития с мен.

Иначе за уебинари и аз намирам за много полезни тези, които организира Училище за родители Ма-Ма във фейсбук. Почти всички тази година съм изгледала и има много полезна информация. Трябва само да игнорирате първите 20тина минути от всеки, защото са реклами, но иначе са много информативни.
До известно време назад ги има безплатни във фейсбук

Сториха ми се много интересни и уебинарите на тази дама - https://www.facebook.com/sladki.sanishtaFB
Има си сайт, обаче вече там са платени обученията

Аз се чудех, вие как усещате контракциите?
На едното събитие, на което бях, акушерката обясняваше как подготвителните контракции са нещо абсолютно нормално и естествено и е добре да се следят от рано, за да направим разликата с реалните родилни контракции, когато му дойде времето.
Аз от време на време усещам известно втвърдяване на корема, обаче не мисля, че мога да го определя като контракция. Коремът ми не особено твърд и също така не се втвърдява целият, ами само от едната страна, примерно.
Доколкото обясняваше въпросната акушерка подготвителните контракции би трябвало да могат да се усетят с ръка като стягане на мускулите и да преминат за няколко секунди. А аз вече съм в 30та седмица и не мисля, че съм усещала такова нещо.

# 467
Аз до преди два дни усещах леки менструални болкки,както и няколко втвърдяване на корема.Сега тези два дни нямам.Незнам кое точно е контракцията,мисля,че менструалните болки.Аз четох,че тези подготвителните е нормално да са вече по-силнички в тези седмици.

# 468
Аз пък май нямам такива контракции...
Като се разхождам усещам леко втвърдяване на корема, но не става като камък, просто е малко по-твърд от обикновено. Никакви други стягания, болки и т.н. Случвало се е да ме стегне, но е било броени пъти и преди време. Не знам нормално ли е да нямам нищо? Освен, че бебчето ми мърда нямам никакви други признаци на бременност в 7 месец...

# 469
pauly и аз съм горе-долу така, при ходене, особено, по-продължително усещам стягане на корема, обаче не мисля, че е това контракцията. Това стягане при мен продължава доста повече от минута и го приемам по-скоро като знак на претоварване. Но физически с ръка не усещам мускулите на корема ми да се стягат.

Точно затова ми беше интересно как е при вас.

Убедена съм, че като му дойде времето няма да мина без да усетя де, но все пак Grinning

# 470
Аз предната бременност нямах никакви контракции преди раждането. Даже съм била на тонове 40 Мин, 12 часа преди да ми изтекат водите и няма и 1 лека контракция, направо равна черта 😅. Обаче след като ми изтекоха водите си се появиха регулярни и болезнени 😂. Предният път ходех на тези двудневните училища за мостри к информация и гледах уебинарите на Надежда и още едни. Тази бременност още нищо не съм гледала, не знам има ли смисъл.
Също за кърменето всичко прочетено предварително сякаш се беше изпарило като хванах бебето, но четох докато се опитвахме да се спогодим, защото знаех къде е информацията и накрая откарахме доста над 2 години.
Тези дни даже искаше да го завивам под потника да си говори с бебето и ми сочи гърдите и вика "Бебе, ето това е мляко" 😂☺️😂😂

# 471
mad_hatter и аз съм крайно далеч от мисълта, че когато се наложи ще помня нещо кой знае какво от всички тези уебинари, книги и темподобни Joy поне ще знам къде да търся
то ясно, че на инстинкти и автопилот ще се кара в началото, ама така поне се успокоявам, че съм дори и малко подготвена

Сетих се за още нещо междувременно да си свиря часовника. Ако случайно ми се наложи да ползвам пликчета за замразяване на кърма.
Дали ми е правилна логиката, че продаваните за такива пликове за безумно скъпи - 50 лв за 50 броя и доста успешно биха могли да бъдат заменени от ето този тип икейски пликчета с цип - https://www.ikea.bg/products/cookware/food-storage-organising/fo … k-s-tsip/50525642
Освен, че пликовете специално за кърма имат (преодолимо безсмислени за мен) разграфявания на милилитри и такива глупости, дали има някаква съществена разлика?!
Аз икейските пликчета от години ги ползвам за замразяване на различни неща, включително и течности и проблеми откъм протичане съм нямала.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 20:50 от Yo_St

# 472
Аз съм си коментирала с доктора че имам контракции и си пия магнерот и но шпа но от 3 дни ми се струва по сериозно положението боли ме повече втвърдява се доста, днес бях навън и едва се прибрах, утре сутрин ще се обадя на доктора евентуално да мина на преглед за успокоение, не са родилни контракции но са доста болезнени и затрудняват ежедневнието ми спането и т.н.

# 473
Yo_St Има и на Лорели 40бр. за около 10лв.  Аз съм взимала Lansinoh, които са по-скъпи, но пак не са 50бр. за 50лв. Някъде около 30лв мисля. За найлона е важно какъв вид е, за да можеш да размразяваш без да пуска микропластмаси. А и тези са разграфени като мл, има и място на което да надпишеш дата.

# 474
Аз съм си коментирала с доктора че имам контракции и си пия магнерот и но шпа но от 3 дни ми се струва по сериозно положението боли ме повече втвърдява се доста, днес бях навън и едва се прибрах, утре сутрин ще се обадя на доктора евентуално да мина на преглед за успокоение, не са родилни контракции но са доста болезнени и затрудняват ежедневнието ми спането и т.н.

Пусни си едни тонове и ще стане ясно. Аз днес бях и уцелих късата клечка. Понеже съм с чувствителна матка и на 4-5 дни имам половин ден с повече контракции. Днес сутринта беше точно този момент и на тоновете се виждаха регулярни слаби контракции. Усещам ги като стягане на целия корем. Оставиха ме за система гинипрал. Иначе смених преди три седмици магнерота с диаспорал и пих 17 дни но шпа. Но пък него не е хубаво да го пием след 30гс, а сега съм точно 30+1. Шийката е 4 см, все още слагам и утрогестан, може би до 32гс. Бебата върви 10 дни напред и е 1800г. Има и коса 😂

# 475
Много добра идея за тоновете, ношпа може да се замени с папаверин, въпреки че мен ме е страх пак да го пия, че повърнах от него 😅. Ще пробвам с храна като ми свърши ношпа-то. Въпреки, че предният път си пих ношпа до деня на раждането без да имам проблем.
the happy, G.H. , дано всичко е наред. 🤞🤞🤞

Аз вчера си накупих неща за родилното, имам лош спомен от предния път, когато си стягах багажа, докато ми изтичаха водите и реших от по-рано да почна.

# 476
По-добре подготвени,какво сложи 😇

# 477
Благодаря ти, mad_hatter!
Много свалям кръвното от папаверин, за но шпа пък мненията са разнопосочни. Ще видим на ФМ какво ще каже докторът.

И аз съм понакупила разни неща за болницата, но тази седмица ще подготвя една раница за родилното и едно куфарче ръчно за след това. Предният път отидох с една нощница и едни джапанки в ръка 😂 Всичко се купи и приготви на следващия ден от бившия ми мъж и приятелки идваха и ми носиха. Не беше особено лесно, но не е и драма 😂

Много добра идея за тоновете, ношпа може да се замени с папаверин, въпреки че мен ме е страх пак да го пия, че повърнах от него 😅. Ще пробвам с храна като ми свърши ношпа-то. Въпреки, че предният път си пих ношпа до деня на раждането без да имам проблем.
the happy, G.H. , дано всичко е наред. 🤞🤞🤞

Аз вчера си накупих неща за родилното, имам лош спомен от предния път, когато си стягах багажа, докато ми изтичаха водите и реших от по-рано да почна.

# 478
С миналата бременност и аз доста гледах уебинари, четох статии и книги. Накрая като родих, за няколко дни с бебето научих повече отколкото за месеците подготовка преди това. Grin Определено ми беше полезно и после в движение да търся за конкретни предизвикателства, с които се сблъскахме, особено за кърменето.

# 479
Така е на практика се учи бързо 😁

Общи условия

Активация на акаунт