Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 833
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
Имаме зелен светофар след колпоскопията да действаме, докторът каза, че не вижда атипизъм към тоя момент и каза, че биопсия така на сляпо няма да взима.
Обаче мен не ми дава мира тая отвратителна цитонамазка. Контролна най-рано след 3 месеца би имала смисъл. Пуснахме и ЧПВ типизация да се види какво точно прави мизерии.
На ехографа се видя ДФ колкото тиква и до 2 дни се очаква овулация, та дилемата е на лице.
С две думи - не се успокоих.

# 601
  • Замък сред облаците
Щом колпоскопът е показал че изглеждат ок нещата, действай с тиквата. Имай предвид че може и да са замърсили пробата, другото което се сещам - в другата тема стана въпрос - имаше ли 48ч въздържание от контакт преди пробата?

# 602
Щом колпоскопът е показал че изглеждат ок нещата, действай с тиквата. Имай предвид че може и да са замърсили пробата, другото което се сещам - в другата тема стана въпрос - имаше ли 48ч въздържание от контакт преди пробата?
Апф.. 2 седмици и повече даже по спомен.  Чух се с близка онколог, естествено че ще ми каже, че проблемът може да е в цервикалния канал и да няма как да се види на колпоскопия. При мен пише porcio - lll, CC - llC, съответно моя доктор каза - по-скоро е отвън проблема. Но преди да излезе ЧПВ теста и да се направи контролна ЦМ след лечението няма какво да се прави така или иначе. Сега единият казва - трябва да се действа при всяка възможност с тоя намален ЯР, другият - първо се лекува всичко и така се забременява.

Един боб да хвърлим с мъжа ми освен и каквото се падне.

# 603
  • Ст Загора
Candy, амх ли пуска?

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 18:09 от nasito8988

# 604
Антимюлеров хормон? Пуснах, плюс FSH и LH преди 2 месеца някъде - не е розово положението. След половин бременност АМХ спадна от 0,63 на 0,43. Решила съм от тоя момент нататък повече да не знам колко е. Другите хормони са горе долу ок..та яйчниците кретат все още, но никой не знае какво точно произвеждат като генетичен материал.

# 605
  • Ст Загора
Антимюлеров хормон? Пуснах, плюс FSH и LH преди 2 месеца някъде - не е розово положението. След половин бременност АМХ спадна от 0,63 на 0,43. Решила съм от тоя момент нататък повече да не знам колко е. Другите хормони са горе долу ок..та яйчниците кретат все още, но никой не знае какво точно произвеждат като генетичен материал.
да точно антимюлеров хормон. А вит Д пусна ли ? Той оказва влияние върху Ахм!

Иначе иди и на 3 мнение. Защо все бързат тези док?

# 606
да точно антимюлеров хормон. А вит Д пусна ли ? Той оказва влияние върху Ахм!
Да, на няколко пъти вече, покачва се бавно. Тъпча се с 3000 единици дневно от 3 месеца.
Тези дни ще излязат някакви витамини, които пуснах днес, че всичко беше под чертата след прекъсването.

АА, излезе ми хомоцистеинът, във връзка с тромбофилиите -5,5 е, референцията е 0-12.
Не знам добре ли е, зле ли е на такъв етап…

# 607
  • Замък сред облаците
Добре е, като цяло не е добре да е по ниско от 4 и по-високо от 12. Навсякъде между тези двете е ок.

# 608
  • София
Кенди, действайте с тиквата. Всичко друго се мени месец по месец, няма какво да го мислиш, важното е да уцелите читаво яйце. Хайде успех!

И честит Тео на Теодора! 🍀🍀🍀

# 609
Здравейте,

Не съм сигурна дали тази тема е точното място. Моля, да ме насочите, ако има друга по- подходяща.

Предстои ми да правя аборт по медицински причини. Вчера на 1ва ФМ се видя сериозен проблем с бебето.

Точно между 12 и 13та седмица съм и се притеснявам, че ако не успея да намеря лекар за следващите 2 дни и вляза в 13та ще трябва да се предизвиква раждане и после кюретаж.

Тази процедура ми звучи по- тежка и моля, ако някой е бил в подобна ситуация и е минавал през нея да сподели опит.

Дали ще мога да намеря добър лекар за реакция днес или утре в София? Към момента са ми препоръча и д-р Дойчиновски и д-р Кобаков и чакам да се свържат с тях, за да разбера дали могат да ме приемат днес.

Ако те не могат, на къде мога да се обърна?

Има ли шанс да ме приемат за процедура днес и ако да, трябва ли да съм жадна и гладна за анастезията?

Благодаря и се извинявам за рязкото влизане.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 08:30 от ВаНиЛа

# 610
Ванила, съжалявам отново за случващото се.. Broken Heart На повечето въпроси не мога да ти отговоря, но има момичета тук, които са били в такава ситуация, така че те ще могат. Аз мога да се включа само за анастезията. Когато приемат по спешност това условие не го спазват. Аз с ИМБ бях закусвала сутринта, приеха ме на обяд заради силни болки и следобед ме оперираха, като само трябваше да ми направят клизма.
Отново ти пожелавам всичко да мине възможно най-леко, макар че съм сигурна че емоционалната болка по-дълго ще я лекуваш. Насреща сме, ако имаш нужда от подкрепа! Heart

# 611
Здравейте,

Не съм сигурна дали тази тема е точното място. Моля, да ме насочите, ако има друга по- подходяща.

Предстои ми да правя аборт по медицински причини. Вчера на 1ва ФМ се видя сериозен проблем с бебето.

Точно между 12 и 13та седмица съм и се притеснявам, че ако не успея да намеря лекар за следващите 2 дни и вляза в 13та ще трябва да се предизвиква раждане и после кюретаж.

Тази процедура ми звучи по- тежка и моля, ако някой е бил в подобна ситуация и е минавал през нея да сподели опит.

Дали ще мога да намеря добър лекар за реакция днес или утре в София? Към момента са ми препоръча и д-р Дойчиновски и д-р Кобаков и чакам да се свържат с тях, за да разбера дали могат да ме приемат днес.

Ако те не могат, на къде мога да се обърна?

Има ли шанс да ме приемат за процедура днес и ако да, трябва ли да съм жадна и гладна за анастезията?

Благодаря и се извинявам за рязкото влизане.
Аз, като послед опция във вашия случай, ако не намеря АГ който да ми направи аборта бих се насочила към някое родилно отделение да попитам.Тям има вина АГ, който да прави всякакви процедури.Съжалявам, че се налага да минете през това😔Успех🍀

# 612
  • Ст Загора
Ванила съжалявам и тук.
Аз имам 3 аборта в които ембриончето падна в ръцете ми . Последният път отидох след като п са да на в нас 10сед бях . Гладна жадна не, не можело кюретаж веднага. Една нощувка и кюретаж после още една нощувка.
Това в държавата АГ.
Имам в 13 сед изхвърлен ембрион .

# 613
Много съжалявам, Ванила Sad
Лекаря направим ФМ не те ли насочи на някъде? Неговата свръзка би имала по-голяма тежест да се действа бързо. Минала съм през два кюретажа в болница Щерев - може да звъннеш на регистратура и попиташ, но не знам колко бързо ще реагират без свръзка с лекаря от ФМ. Бих избегнала държавните болници, за там нищо хубаво не се чува - нито като хигиена, нито като отношение. В частните си плащаш, но поне знаеш защо.

# 614
Съжалявам за развоя на нещата, Ванила. Лекарят видял проблема би могъл да те насочи къде могат да реагират. Не се притеснявай от кюретажа, даже е за предпочитане да има такъв ако седмицата е по-късна заради възможността от задържани продукти на бременността и неизчистени плацентарни клетки, които са останали в лигавицата.
И аз бих те посъветвала да се ориентираш към частна болница - Надежда, Щерев и тн.
Дано всичко физическо мине бързо, за другото - дай си време и се концентрирай върху себе си.

Общи условия

Активация на акаунт