Красиви и след брака и детето

• 28 919
  • 709
  •   1
Отговори
# 300
Сега е модерна no make-up make-up визията (даже и при моделите) за хвърлянето на боклука. Гледаш лицето - уж чисто или нещо съвсем леко, пък пак 5-6 продукта минимум са играли и голямо блендиране е падало 😂

Аз в темата прочетох съпричастност към положението на майките, не нападки. Също е хубаво да се прави разлика между говорене за себе си (всеки има право във форум) и адресиране и квалифициране на друг/друга група.

# 301
Не мога категорично да се причисля към гримираните или негримираните жени. И в двата случая има последователност, която ми липсва. Когато имам време, в повечето случаи слагам грим, повече или по-малко. Ако обаче нямам време или не ми се занимава, си излизам без абсолютно нищо на лицето. Това не ме притеснява по никакъв начин, макар че се харесвам повече с грим.
Опашки никак не нося, защото нещо не се харесвам така. Косата ми не е и чак толкова дълга, обикновено е до раменете и не ми пречи пусната.

# 302
И аз се нареждам до "измитите чинии" без грим. Много съм светла, чак жълтеникава, миглите и веждите са ми светли, особено веждите. Без молив буквално нямам вежди. Далече съм от многопластовия грим, ползвам  фон дьо тен и пудра хайлайтър, спирала, молив за вежди и задължително червило. На фона на това, което гледам в тик ток съм пълен аматьор. Повечето продукти даже не знам как се наричат и за какво са. Природата не ме дарила с чиста кожа и сияен тен, нито с плътни вежди и дълги мигли, та се налага да се разкрасявам допълнително.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 07:41 от мекичка*

# 303
Аз не съм определяла никого като неподдържан, напротив, казах е съвсем по стандарт.

Снобизъм е крайно неподходящ епитет.
Всяка тук си знае качествата и възможностите, не съм останала с впечатление да сме ограничени в интересите си и да страдаме от безскруполност.

Да де, ама се пише "безскрупулност".

По принцип да се сближа/ сприятеля с жена, която не се гримира, някак трудно си го представям. Няма да ми бъде сродна душа.

То и теб може да те сегрегира някоя, която мислиш за сродна, гримираща се душа. Да не иска да дружи с жени, купуващи си гримчетата от ДМ, след като тя си купува нейните от Дъглас и Сефора.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 08:06 от кукумицинка

# 304
  • София
Има много хубави BB- кремове и ФДТ-и, които самите те се грижат и подхранват кожата, некомедогенни, зависи от формулата и съставките.

Знам, че има и много качествени, но като мина с тампона за почистване на грим и го видя целия омазан с цвят, ми става зле. Може всичко да е в главата ми, но не понасям такова нещо върху лицето си. Изобщо не ми харесва и лице, на което си личи, че има бб крем/фон дьо тен. Ако кожата е толкова несъвършена, ми се струва много по-резонно да се погрижи човек да подобри здравето й, вместо да я крие под макиаж. Но разбира се, това си е моето усещане. Знам за жени, които се ужасяват да излязат без да са покрили кожата.

# 305
Лъвица, лечението и грижата за проблемна кожа понякога отнема години и е нормално дамите с такава да поприкриват с ФДТ или с каквото предпочитат.

# 306
  • France
Лъвица, разбирам ти гледната точка. Аз досега нямах нужда от ФДТ. Гладка кожа, свити пори, нормален тен. Но ЕГНто напредва и сигурно в един момент и аз ще почвам да прикривам. Което е жалко. Винаги личи, когато си с макиаж на живо. Може да има заблуда на снимки или отдалеч.

# 307
  • София
Лъвица, лечението и грижата за проблемна кожа понякога отнема години и е нормално дамите с такава да поприкриват с ФДТ или с каквото предпочитат.

Както казах, не ги съдя. Иначе моят кожа е далеч от лесна, но всякакъв покриващ грим не влияе в положителна посока, и визуалното подобрение не компенсира другите ефекти.

# 308
Не е задължително да се носи BB-/ФДТ само при кожни несъвършенства. А дори и такъв да е случаят, толкова разнообразни продукти има, с най-различна консистенция, че един малко по-запознат човек няма проблем да постигне естествена визия (без маска- или друг негативен ефект) с ФДТ. Техниката също е от значение  - при нанасяне на продукта НЕ с пръсти, а първо с четка за ФДТ, след това финиш със спондж (капкообразните) се постига един напълно равномерен, нюансиран и естествен тен на кожата. Бледниране, блендиране и блендиране му е цаката. Пиша последното за майки с мелазма или други тъмни петна след бременност и нужда от корекция, знам, че темата не е козметична.

Лично аз обожавам всякакви BB-кремове, ФДТ-ни, бронзати, ружове, автобронзати! Heart Eyes Живи и здрави да са козметолозите, които ги разработват и усъвршенстват! Поради тена на кожата ми (фототип II съм) и задължителния SPF-а просто няма друг начин да вкарам цвят в тена си. Не съм склонна да се откажа от SPF-а, от 22-годишна го ползвам; доказано е, че 90% от бръчките се дължат на слънцето.

# 309
  • София
Така е. Болна може, без SPF никога.

Аз си падам по натуралния глоу на хубавата кожа, падам си, ама няма Mr. Green

# 310
  • France
Точно бб кремовете, независимо от марката и цената много си личат. Не знам защо. Аз много ползвах с илюзията, че е по-леко за кожата. До сега най-близкият до натюрел визията, който съм ползвала е фдт на клиник. Учудващо, но факт

# 311
ББ-крем и ФДТ определено не са в състояние да прикрият разширени пори. Само по-зле става с тях. Аз ги използвам за изравняване на тена.

# 312
  • София
Има си подготовка на кожата, бази, хубави бази.
Не нося в ежедневието, мнооого рядко, но винаги бягам от маска ефекта.

# 313
  • France
Трябва много да се внимава каква база и какъв бб крем се ползва. Аз съм правила тази глупост. И понеже правя много мимики, цялата материя в края на деня отиваше в гънките. Като цяло гримът си е цяла наука. Затова сега с удоволствие го карам мързеливо.

# 314
Именно, първо трябва да се свият порите, за което си има серуми, киселини, ала-бала, и вече върху загладена кожа се слагат останалите цапала.

Общи условия

Активация на акаунт