Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 538
  • 471
  •   2
Отговори
# 90
  • Карлово
Катя, покрай конкурса си забравила цветята Mr. GreenСори за офф-а
Аз няколко години се опитвах да гледам иглика в саксия и все умираха след като прецъфтят. Накрая се ядосах и ги посях в градината. И взеха, че тръгнаха. По принцип е многогодишно цвете. Ако нямаш двор, поне опитай да се оближиш до условията навън. А китайската роза вероятно има нужда от подхранване, сигурно не може да си изхрани всичките пъпки. Купи си тор за цъфтящи. Аз предпочитам тази на гранулки пред течната, по-силна е.

Маргарита, аз не го намирам за тънко стъблото. Че колко по-дебело да е, то да не е дърво. Ама и моята така се криви, но то  другите цветя търсят светлина, нормално е

# 91
еее, аз се чудя защо не ми излиза темата за цветята, а то имало нова, а старата била заключена.....

Сега да си дойда на въпроса:
Милото ми подари за празника Жълта цъфнала иглика... не съм гледала до сега и не ми е ясно до кога ще цъфти, многогодишна ли е....

Утре ще я снимам и ще си покажа и другите цветя....
В старата тема бях се оплакала за бенджамина, че много капеше и почти без листа остана, но сега започнаха новите да излизат. А китайската ми роза пак пощуря да расте, цялата е в пъпки, но отново падат.. Не си спомням какъв беше съвета ви за този проблем  newsm78

Игликата е многогодишно растение и цъфти до края на април в градината.
Няколко години съм си купувала иглика в саксийки, но на следващата - нищо не пониква в къщи.
Преди две години реших да ги пресея в градината и се оказа, че в саксиите има нещо като ... дунапрен. Почистих го добре и засях растенията в почвата, но миналата година температурите паднаха под - 15 градуса и предполагам, че са замръзнали.
Тази година ще пробвам като си купя иглики, пак да ги засея на двора, въпреки че съседка ми каза, че хибридните сортове са едногодишни. Иначе са много красиви, но и обикновената градинска иглика е прекрасно цвете, просто не мога да намеря такава.

# 92
днес ме скъсаха на изпита по палеонтология,та реших да си взема едно цвете,да си вдигна малко настроението.
взех си цветето кафе.миналата зима бях взела за подарък и много ми хареса,но не знам как се гледа  Thinking
моля,някоя от вас,ако знае да ми сподели каква Т харесва,как се полива и разни специфични за него неща.на същия въпрос,продавачката ми отговори ''полива се като пресъхне,обича светлината'' общо взето редовните приказки за ВСИЧКИ цветя.
помагайте сега,че после аз ще помагам   bouquet .като допълнителни дисциплини за втори курс записах имунология,паразитология и ДЕКОРАТИВНИ ЦВЕТЯ.най-накрая ще знам всичко за цветята,без да слушам глупавите съвети на продавачките  Laughing и ще мога да давам професионални мнения Wink

# 93
аз за моите си взех бял кристалон, за цъфтящи е, но магазинерката каза че става за всички, бяха спряли да растат и 2-3 пъти полях с него/ все пак не е време за торене/, и сега пак почнаха да растат и много им се радвам, още нямам нови пъпки на розата, но откъм листа е супер Peace

# 94
Отрязах върха на драцената и го топнах във вода. Дано не я уморя, че ми е много любима. Днес си купих една малка жълта бегония и една юка Simple Smile.

# 95
Отрязах върха на драцената и го топнах във вода. Дано не я уморя, че ми е много любима. Днес си купих една малка жълта бегония и една юка Simple Smile.

трябваше да изчакаш до към април да я режеш според мен, защото пролетта имало някакви сокове итн, та е по- вероятно да се хване, пиши какво е станало Peace

# 96
Ще докладвам непременно Жената с която говорих в оранжерията каза, че няма проблем. Дано не умре.

# 97
моята е със светло зелени листа, ама сега съм договорила и с тъмно зелени Crazy, значи да вземам Peace

# 98
 Praynigкажете ми моля ви какво да правя с цъфналата си коледна  звезда,трябва ли да и отрежа цветовете и да ги пресадя за да захвана нови Rolling Eyes

# 99

И аз вчера кръцнах и трите върха на моята драцена и съм ги топнала във вода. Така се беше изкривила, че се мъчеше имам чувство. Дано и моята пусне корени, че ще се самоубия, ако я уморя. Сега от високото стебло останаха само голи 3 пръчки, а малкото расте добре.
Praynigкажете ми моля ви какво да правя с цъфналата си коледна  звезда,трябва ли да и отрежа цветовете и да ги пресадя за да захвана нови Rolling Eyes

И моята цъфти и е като току що купена.... май ще изчакам да и паднат хубаво червените листенца и чак тогава ще я изрежа. Ако наякой отглеждащ дълго време коледна звезда знае, моля да даде акъл newsm78 Praynig

# 100
е,хайде,никой ли не е гледал кафе?дайте малко инфо  Praynig не знам нищо за него,а ме е страх да не умре  Sad

# 101
Ето да ви покажа сега на кои мои цъфнали протежета се радвам  Peace

А вече имам и две пъпки на китайската ми роза ....дето ревах  Mr. Green за нея ,че не цъфти

П.п. Снимките са пак с камерата на компа  Crazy

# 102
е,хайде,никой ли не е гледал кафе?дайте малко инфо  Praynig не знам нищо за него,а ме е страх да не умре  Sad

Ето заповядай Wink
Дано ти свърши работа Peace

Кафе в саксия?Защо пък не....

# 103
  • Германия
А някой с орхидеи борил ли се е? От всичко, което изчетох досега, излиза, че са адски капризни  Rolling Eyes вчера прсадих моята в по-голяма саксия и бях оставила на балкона да се изцеди излишната вода от поливането ...и чак вечерта се сетих да я прибера. Дали вече е измръзнала за 2-та часа на 7-9`Т отвън Thinking

# 104
Не знам как се случва при мен, но аз имам проблеми с най-лесните за отглеждане цветя.
Само ще спомена покойните 3 Бенджамина, единият от които си донесох от Холандия, беше направен като бонзай   Sad
Но те са вече минало.

Обаче сега имам проблем с една Юка.
Отглеждам я от 2 години без никакъв проблем.
От около месец обаче започнаха да и изсъхват долните листа, като съхненето не започва от върха, а от основата на листото. И така малко по малко бедната Юка остана с по 3 листа на разклонение.
Някакви идеи  Rolling Eyes
Много си я обичам, защото ми е сантиментален подарък.

Общи условия

Активация на акаунт